צביעת אגזוז...

™asper©

New member
צביעת אגזוז...

האגזוז של הראנר 180 שלי מתחיל להראות סימני חלודה קלים אחרי 4 חודשים אצלי, כמובן שנסעתי איתו הרבה בגשם אבל זה עדיין מבאס. התחלתי לשפשף את החלודה ועכשיו צריך לצבוע חלק מהאגזוז חזרה לציבעו המקורי (שחור מט). יש למישהו המלצות על צבע ספציפי? אני מבין שיש צורך בצבע עמיד בחום (צבע לדודי שמש?), נכון?

ransnow

New member
תורת הצביעה לפי איש השלג:

קנה צבע ספריי מתאים, המלצתי: קיים צבע לעד 600 מעלות צלסיוס מעלות, באחת מהרשתות ace קנה ובנה למינהם, לא זוכר איזה. זה לצביעת ארובות (בחדרה) מנגלים וקמנים, אבל גם על אגזוז זה יתפוס. לי יש זה של חברת DUPLI COLOR "ספריי עמיד בחום 1200 מעלות פרנהייט" ורואים על התווית איזה דוגמן שוודי צובע מנגל (יבוא של מוצרי יעקובי). קצת יקר איזה 45 ש"ח, אבל שווה בהחלט את ההשקעה! תשמא אני לא מכיר את האגזוזון שלך, אבל אם הוא לא מנירוסטה, לא נראה לי שיש בעיה. מסיון צביעה דומה בעבר - ממש ממש חשוב ללטש בעדינות ולנקות טוב את האגזוז לפניי צביעה. עדיף עם חומרים ממסים ו/או תוקפי צבע. יש חומר שנקרא MEK (מטיל אתיל קטון), או אחד מעט פחות תקיף שנקרא איזופרופנול. אילו חומרים שמסירים כמעט הכל חוץ ממתכת! אפילו צביעה ישנה יכולה לרדת עם הMEK ,אם היא לא עברה טיפול חום/צביעה בתנור. תן ליטוש עדין (תלוי בכמה באגזוז במצב קטטוני) עם נייר זכוכית מספר אפס או אחד. לאחר הליטוש, העברת מטלית לחה, לסילוק הגרדים, ויבוש הולם, קח את האגזוז, קשור אותו לחוט ברזל ותלה אותו באוויר. תן צביעה של 2 -3 שכבות (צביעה, חכה שיתייבש טוב ואח"כ שוב צביעה), בריסוס ממרחק 30 ס"מ!!!! לא יותר קרוב, כי אז הצביעה לא תהיה אחידה, ולאחר זמן מה שהאגזוז מתחמם ומתקרר שוב רואים כתמים והבדלים. אגב, אם תתכננת חס וחסה, הספריי הלבן עמיד רק ל 300 מעלות צלסיוס... תהנה
!!!

ransnow

New member
../images/Emo9.gif

הכל התחיל באגזוז סורר שהיה לי פעם שנראה לא טוב. שגיליתי שלא יהיה לי כסף לממתקים למשך שנה, אם יצטרך לקנות חדש, גיליתי שניתן לשפץ גם לבד (כולל ריתוך בפנץ שהיה בחיבור לרגלית...).

theshark

New member
גש לקארסו ברחוב הרצל

לפני רחוב קיבוץ גלויות או אחרי תלוי מאיפה אתה בא. יש שם מוכר בשם אלי אזולאי תגיד לו למה אתה צריך הוא כבר יתן לך צבע עמיד לחום. תמסור לו ד"ש.

למעלה