צביעות?

צביעות?

להניח תפילין, לקרוא תהילים, להתפלל בכללי ביום של טסט\ מבחן חשוב וכו' ובשאר הימים לא להניח תפילין, לא לקרוא תהילים ולא להתפלל, לא לשמור קדושת המחשבה והעיניים , האם זאת צביעות? האם ה-"שמיים" היו מעדיפים שאדם כזה עדיף שלא יקיים את הממצוות האלה בכלל אם זה המצב? האם ה-"שמיים" יתנקמו באדם שמתנהג ככה? אני רוצה ציטוטים מהמקורות. אני בטוח שדנו בסוגייה הזאת.

mgb

New member
הניצוץ ידלק אי"ה!

בס"ד רק כתוספת לדבריו החמים (כתמיד) של המנהל, לענ"ד: ברור שמי שהופך את הנוהג לפנות לקב"ה כשיטה אין הדבר ראוי. אבל מי שמכל מיני סיבות עדיין לא נגיש עבורו סידור התפילה או ספר התהילים אבל כשחש הוא פונה לאביו שבשמיים מה טוב ומה נעים! להבדיל כולם מכירים ואולי מבינים שהאומר: "אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין מספיקין בידו לשוב.." ובעצם כולנו מידי פעם נכשלים וחוטאים ושוב חוזרים ושוב חוטאים, אז מה ההבדל?! אלא שמציאות האדם בעולם היא בנסיונות ויש והוא נכשל ועליו אז לשוב בתשובה הגם שישנה אפשרות שיחטא שוב. אבל לכתחילה ברור שאין הדבר מותר - לחטוא על מנת לחזור בתשובה ושוב לחטוא...ושוב.. כאמור - כ"שיטה" אין הדבר מותר וראוי! בברכה, מגב

mgb

New member
עדיף!

בס"ד כתבתי שעדיף! חלילה לא להימנע באף מצב מפניה לקב"ה! להבדיל אב לללמוד פרשה זו: מנשה המלך היה רשע עד כדי כך שהמלאכים חסמו את תפילתו כדי שהקב"ה לא יקבל אותה..ובאיזה צורה הוא פנה לקב"ה? ובכל זאת הקב"ה קיבל את תפילתו! ואולי נראה את לשון המדרש: אמר להם ר' אליעזר לתלמידיו סמכוני ואשב ואשמע דברי ר' עקיבא תלמידי שאמר: "חביבין יסורין"! אמר לו: עקיבא בני זו מנין לך? אמר לו: רבי, מקרא אני דורש בן שתים עשרה שנה מנשה במלכו וחמשים וחמש שנה מלך בירושלים וגו' ויעש הרע בעיני ה', וכתיב: "גם אלה משלי שלמה אשר העתיקו אנשי חזקיהו מלך יהודה" וכי תעלה על דעתך שחזקיהו מלך יהודה לכל העולם למד תורה ולמנשה בנו לא למד?! אלא מכל טורח שטרח בו וכל עמל שעמל בו לא החזירו למוטב אלא יסורין ! שנאמר: "וידבר ה' אל מנשה ואל עמו ולא הקשיבו ויבא ה' עליהם את כל שרי צבא אשר למלך אשור וילדו את מנשה בחחים וכתיב וכהצר לו חלה את פני ה' אלהיו ויכנע מאד" הא למדת שחביבין יסורין! מאי: "ויאסרהו בנחושתים"? עשה לו כמין מולאייר של נחשת ועשו אותו נקבים נקבים ונתנוהו לתוכה והתחילו מסיקין תחתיו (אש). וכיון שראה צרתו צרה לא הניח עבודה זרה בעולם שלא הזכירה צלמא פלן איתי שיזבי(צלם פלןני עזור לי!). וכיון שלא הועיל לו כלום אמר: זכור אני שהיה אבי מקרא הפסוק הזה: "בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה ושבת עד ה' אלהיך" הרי אני קורא אותו אם יענני מוטב ואם לאו כל אפייא שוין.. והיו מלאכי השרת סותמין את חלונות של רקיע שלא תעלה תפלתו לפני המקום ואומרים לפניו: רבון העולמים אדם שהעמיד צלם בהיכל כלום יש בו תשובה?! אמר להם הקב"ה: אם איני מקבלו בתשובה הרי הדלת נעול כנגד כל בעלי תשובה! מה עשה הקב"ה, חתר לו כמין חתירה אחת תחת כסא הכבוד שלו ושמע תחנתו , הדא הוא דכתיב (זה שכתוב) ויתפלל אליו ויעתר לו.." <<עד כאן המדרש>> רואים שהקב"ה עונה בכל מצב אפילו באופן שפנה אליו מנשה. וכל שכן יהודי שמרגיש צורך לפנות לאביו ויודע שרק ממנו הישועה! מה שהתכוונתי שלא להפוך את הפניה לקב"ה לכתחילה על מנת לחטוא אחרי כן כשיטה. גם מנשה כשפנה לקב"ה פנה אליו מכל הלב בצרתו! בברכה

gdisrael

New member
וואי MGB אין לך מושג ! כמה המילים

שלך באו לי במקום, בדיוק ברגע שהכי הייתי צריך. רק אם היית יודע
ממש שליח ה'. ישתבח שמו אהוב ליבי
רק מראה לי איך ה' מכוון הכל מלמעלה. וה' הוא הכל רחמים ! אפילו הסתר פנים שלו, זה רחמים ! מידת הדין זה מפנה עורף ! ועדיין, אפילו בדור הזה, רק בהסתר פנים פועל, ואפילו בשואה
לעיתים רחוקות ונדירות, במצבים כמו אלו עכשיו - אני זוכה להארה משמיים, ומבין את קצה קצהו של 'ורחמיו על כל מעשיו' הלוואי הייתי יכול לחלוק הרגשה זאת עם כל עם ישראל האהוב. רק בברכה, תמיד

mgb

New member
שמח בשמחתך!!

בס"ד כן חלקת את הרגשתך..המילים שלך ריגשו אותי מאוד! "..דאמר ר' יוחנן טוב המלבין שינים לחבירו יותר ממשקהו חלב שנאמר: "ולבן שנים מחלב" אל תקרי וּלְבֶן שינים אלא לִבֻן שינים " (ברכות) "אמר ר' יצחק למדתך תורה דרך ארץ שכשיהא אדם עושה מצוה יהא עושה אותה בלב שמח שאלו היה ראובן יודע שהקב"ה מכתיב עליו (בראשית לז) וישמע ראובן ויצילהו מידם היה טוענו ומוליכו אצל אביו ואלו היה יודע בועז שהקדוש ברוך הוא מכתיב עליו ויצבט לה קלי עגלים פטומים היה מאכילה .." (מדרש רבה ויקרא ל"ד) אילו ידע מגב.. כל טוב ובהצלחה!

למעלה