צבא

צבא

אמא שלי אמרה לי שהיא שמעה בחדשות הבוקר ברדיו, שמהיום חולי צליאק צריכים להתגייס לצבא ככולם... מישהו עוד שמע מזה? זה יכול להיות?

הילה 9

New member
אז כנראה שלא

אני התקשרתי היום ללשכת גיוס לשאול אותם על זה. הם אמרו לי שזה עדין לא אושר ושזה בינתיים יצא רק לתקשורת, הם עצמם לא יודעים על זה עוד כלום. כששאלתי אותם מתי אמורים להחליט על זה הם אמרו לי שוב שאין להם מושג ושזה יכול לקחת שנה שנתיים... בקיצור, לא הייתי בונה על זה. מה עוד, שלפי מה שאמרו פה תפקידי התנדבות הם כנראה תפקידים טובים, ובטח יותר טובים מהתפקידים שיציעו לפרופיל 35 (הפרופיל החדש).

marinegirl16

New member
אז בנתיים בחזרה לפרופיל 21??../images/Emo4.gif

אוף.... פיתחתי תיקוות!

כמו שציינו פה כמה פעמים

עדיף להתגייס לצה"ל על תקן מתנדב, מאשר על תקן חייל רגיל. (גם מבחינת תנאים וגם מבחינת אפשרויות לתפקידים).

shavririt

New member
לא מדוייק... לצליאקים פרופיל 30

הצליאקים מקבלים פטור עם פרופיל 21, אולם מיד כשהם מתגייסים בהתנדבות, הם מקבלים פרופיל 30. זהו הסדר מיוחד שהעמותה השיגה עם שלטונות צה"ל, כדי לשנות את המעמד כמשוחררים על בסיס נפשי.

21 זה רק נפשי?

מוזר, חשבתי ש-21 זה לא כשיר מכל מיני סיבות. בכלל יש לצה"ל פרופילים משונים. מי שמשוחרר בגלל אי התאמה שאינה על סעיפים נפשיים, מקבל פרופיל 44. לכו תבינו את ההגיון כאן...

shavririt

New member
עד כמה שיודעת- 21 הוא על רקע נפשי

עד כמה שביררתי, אכן, פרופיל 21 הוא אי התאמה נפשית. סעיפים אחרים של אי התאמה הם אולי על רקע משפחתי,סוציואקונומי, אך אינני בטוחה, ונא לא "לתפוס אותי במילה".

נצר1

New member
לי מצויין בטופס שחרור

21 רפואי. לא יודעת מה המשמעות מעבר לזה ותמיד כששאלו אותי על סיבת השחרור זה מה שעניתי והסברתי את הסיבה.

הבהרה...

מי שמשתחרר על "אי התאמה" מקבל פרופיל 45. פרופיל 21 יכול להיות גם רפואי וגם נפשי. אני שירתתי שנתיים עם פרופיל 21 על רקע רפואי, וגם בתעודת השחרור שלי כתוב שהפרופיל הוא רפואי. פרופיל 21 יכול להיות גם וגם, תלוי בסעיפי הליקוי המיוחסים לו. נכון שהסטיגמה מייחסת לפרופיל נטיות נפשיות, אבל לי אישית לא מתאים שייחסו לי הפרעה נפשית כזו או אחרת, ולכן אני נלחם (לא אישית נגד כותבי ההודעות הקודמות, חס וחלילה) אלא רק למען הגברת המודעות. אז לסיכום - פרופיל 21 הוא גם רפואי וגם נפשי (ואני אומר את הדברים האלה לאחר שנתיים ששירתתי בחיל הרפואה ועסקתי בדברים האלה, ככה שרכשתי קצת ידע ונסיון...) שבת שלום

ליאורט1

New member
נראה לי שאתה טועה

לפחות בחלק מהדברים, 45 זה לא לאי מתאימים, לי היה פרופיל 45 מהיום הראשון בצבא בגלל בעיות גב. 21 זה לא כשיר לשירות מכל סיבה שהיא נפשית, רפואית, ת"שית או כל דבר אחר

daniela21

New member
לא מדוייק

לי היה פרופיל 45 בצבא (את הצליאק גיליתי אחרי השחרור) וזה היה, אם אני לא טועה, עקב אלרגיות ולא על סעיף נפשי.

עוד הסבר...

מצטער אם זה התפרש ככה, אבל לא התכוונתי לומר שפרופיל 45 הוא רק לאי התאמה. הפרופיל הרפואי מתפרש על שלל תחומים, ובהחלט יש פרופיל 45 נפשי, אבל בהודעה הקודמת התכוונתי לסעיף של "אי התאמה" אשר לרוב מקבלים עליו 45. כמובן ה-45 יבוא גם בפן הרפואי, כמו גם 21. מצטער על כל העלבות/פרשנות אחרת שלא הייתה במקום.

למעלה