צבא

• פותח הנושא vaiu
  • פורסם בתאריך

gloria23

New member
ולמה שהוא לא יהיה אנוכי?

תסתכלי על ראש הממשלה שלך, תסתכלי על השר אוצר הזה! אני לא חושבת שיש לאף אחד מאיתנו זכות לבוא ולבקר אותו, מה שהוא מחליט זה עניינו שלו בלבד. זה שאת שירתת בתור לוחמת(?), אז באמת ובשיא הרצינות כל הכבוד לך, אבל אני לא חושבת שיש לך זכות לבוא ולתקוף אותו. ועוד דבר, תסלחי לי אם יש נימה תוקפנית בדברים שלי, אבל לבוא ולהגיד "בזכותי אתה לא מתת בפיגוע" זה ממש לא במקום. אם אלוהים היה רוצה שאני ימות בפיגוע הוא כבר היה עושה את זה מזמן, ולא את או אף אחד אחר היה יכול למנוע את זה. כל אחד ומה שהוא מחליט.

ailag

New member
-=-=-

אין קשר לראש הממשלה. אם אדם לא ישרת בצבא בגלל שהוא לא מסכים עם השלטון הנבחר, המדינה לא תהיה דמוקרטית. (אני שמאלנית, אגב) מה גם שתמיד יש לאנשים תלונות על הממשלה, אז צריך לפרק את הצבא וזהו? לא שירתתי בתור לוחמת. הרבה חיילים תורמים לבטחון המדינה גם אם הם לא לוחמים. להגיד "בזכותי לא מתת בפיגוע" זה מאוד במקום - פשוט כי יש סיכוי די טוב שהמשפט הזה נכון. לו יכולתי לפרט מה עשיתי בצבא ע"ג הפורום היית מבינה. אבל גם חיילים אחרים בתפקידים אחרים שומרים על הביטחון שלי ושלך כל יום (אפילו אם הצבא גם עושה דברים רעים שאני לא מסכימה איתם. יחד עם הדברים הרעים שהוא עושה, הוא עושה דברים טובים כמו לדאוג שלא נמות) ואם את סומכת על רצון אלוהים, א. את צריכה לקרוא עוד את התנ"ך, במיוחד את ספרי הנביאים. בהרבה מקומות שם נראה שאלוהים רוצה שאנחנו נלחם את המלחמות שלנו ולא סתם קובע לנו גורל. בכלל התנ"ך נוקט בגישה הרבה פחות דטרמיניסטית מזו שאת מציגה, במיוחד בסקאלה של אנשים בודדים. ב. אם כך, לפי ההגיון שלך אין שום מניעה שפשוט תרוצי באמצע נתיבי איילון. אם אלוהים ירצה שתמותי בתאונה הוא יגרום לכך שמכונית תדרוס אותך, אם לא - לא. בתכלס - הרבה מאוד פיגועים נמנעים בזכות הצבא ש vaiu לא טורח להתגייס אליו בגלל שהוא חי ב"מדינה" משלו ולא אכפת לו ממי שלא גר בקיבוץ שלו.

gloria23

New member
זה משתמע לשני הכיוונים...

רק רציתי להראות לך שכמו שאת יכולה לטעון ש"אני שירתי כדי שלא תמות בפיגוע" אני יכולה לבוא עם הטענה שלי. יכול להיות בשתי הדרכים... תשובות לטענותייך: 1.אני לא חושבת שאני צריכה לחפש הצדקה למלחמה, בתנ"ך. אמונה זה דבר אינדיבידואלי הרי, וזה כל כך מורכב להתחיל לדון מה התנ"ך והמקורות אומרים על זה. אבל אני כן מסכימה איתך שלכל אחד יש גורל, רק לא הבנתי מה המשפט:"במיוחד בסקאלה של אנשים בודדים" אומר..אנא הסבירי. 2. אני לא חושבת שזה צריך להיות קיצוני עד כדי כך, למרות שאם חושבים על זה גם הגישה שלך היא קיצונית, אבל פחות, רק רציתי להראות לך שזה פועל בשתי הדרכים.אבל שוב, תמיד יש את הסיכוי. ועצם זה שהטיעון היחיד שלך הוא ששרתת כדי "vaiu לא ימות בפיגוע" כהצדקה לגיוס שלו, ועוד לקרוא לו אנוכי. זה לא במקום. אין לאף אחד מאיתנו זכות לשפוט אותו על הבחירה שלו כשיש כל כך הרבה דברים שהם לא בסדר במדינה הזאת. ואני חוזרת ומדגישה שיש אנשים שלא מתאימים למערכת הזאת. אני כן חושבת שיש קשר לראש הממשלה, אם יש שחיתות ואי מוסריות למעלה בשלטון, אז למה באמת שלא נהיה כאלה?... דמוקרטיה מושתת על פלורליזם, בממשלה יש קואלציה ויש אופזיציה. זאת זכותי לא להסכים עם כל דבר שאומרים לי, מה להיות כמו רובוטים, לזה את קוראת דמוקרטיה? אני לא חושבת שצריך לפרק את הצבא, והלוואי והייתי יכולה להסתכל על זה אחרת, ברמה העקרונית שכל אחד צריך לשרת אני מסכימה. אבל מה קורה שמרימים את העיניים עוד קצת למעלה, כדי לראות מאיפה כל זה מגיע?

vaiu

New member
אוי די...

אם את כל כך רוצה, אני אגיד לך מה אני באמת חושב; אני לא יודע כמה אנשים אחרים עברו בחיים שלהם, ובאמת לא כל כך אכפת לי אם כמה אנשים שאני לא מכיר ימותו (כן! אני אנוכי ויכול לקפוץ לי מי שחושב שזה דבר רע!), אבל אני עצמי, עברתי קצת יותר מדי מריבות, סיוטים, בלאגאנים בכל תחום אפשרי, תקופות רעות ומצבים מביכים, כדי מישהו יוכל לקבוע אם אני אתגייס או לא. זה מספק לך תשובה נאותה?

למעלה