צבא

• פותח הנושא vaiu
  • פורסם בתאריך

vaiu

New member
צבא

אני מניח שרוב הפורום בתווח גילאים של 14-20... ולעומת זאת, מה אתם אומרים, אתם תתגייסו לצבא? אני לא. אני יודע שיש לי עוד כמה שנים רעות עד אז, אבל בהחלט לא. אני ממש לא פטריוט, ואני לא נופל לזיבולי שכל של "לתרום למדינה" או וואטאבר... אני גם ממש שונא את זה שישר אחרי שאני מסיים 12 שנות בצפר, אני ישר נכנס לצבא בלי שום חופש... תחשבו שבמדינות אחרות אנשים מסיימים לימודים, והולכים להתבטל ולעשות כיף ולהשקיע בעצמך ובאומנות... ורק אנחנו לומדים 12 שנים, מתגייסים לצבא, וישר כשמסיימים הולכים לעבוד, להתחתן ולמות... למדינה אין שום זכות להכריח אותי לעבוד בשבילה... אני נולדתי חופשי, ואני אעבוד באיזה עבודה שבא לי, ולא בצבא, זה פשוט כל כך חוצפה... כאילו יגידו לכם שבגיל 18 יגייסו אתכם לנקות בקניונים... ואני גם אוהב Pאנק, והצבא לא תומך בPאנק, אז הם יכולים לקפוץ לי... בכל מקרה, בטח אני אעבור כמה תהפוכות ב3 שנים וחצי שנשארו לי... אז שום דבר לא בטוח ואתם?

dndboy

New member
../images/Emo103.gifאויי אני זוכר את עצמי בשלב

שלא רציתי לעשות זבצא כי אני רוצה חופש... תחשוב על זה ככה כל החברים שלך יהיו מגויסים.. לא יהיה לך סיבה לקום בבוקר אלה אם כן אתה מתקוון לעבוד אבל גם אז לא ממש יהיה לך מה לעשות עם הכסף.. אל תדאג התיכון לא כזה מציק בסוף אתה עוד תהנה...

gloria23

New member
אני מסכימה איתך בכמה דברים...

קודם כל גם אני חושבת שלהיות בצבא,זה לא הדרך היחידה שאפשר לתרום..יש הרבה אנשים שאני מכירה והם בשירות לאומי, והם מרגישים ששמה הם תורמים יותר, והכי חשוב, הם לא מרגישים עבדים או משרתים של אף אחד. גם אני חשבתי על זה שאני לא רוצה חיים רגילים כמו כולם, במסלול הקבוע של ,"בגרות, צבא, בעל, עבודה-מוות"...אבל זה לא אומר שהחיים שלך חייבים להיות כאלה, תחשוב על זה. וזה שכאן יש גיוס חובה, אי אפשר לעשות שום דבר נגד זה, מצד שני, אני גם לא אבוא ויגיד לך מה לעשות עם החיים שלך, לא כל בנאדם מתאים למסגרת הצבאית, לי בזמן השירות, יצא לשמוע על חייל שהתאבד והוא רק בן 19-20,
אז שוב פעם זה הכל תלוי בך..ותאמין לי, מוזיקת פאנק זה לא הדבר היחיד שהצבא לא תומך בו..יהיו עוד המון דברים. ובכלל, יש לך עוד המון זמן עד לגיוס, למה אתה צריך לשבור את הראש שלך עכשיו? תהנה , תבלה, תעשה מה שבראש שלך..אמרת במילים שלך שאתה חופשי, אז תנצל את הזמן הזה. בכל מקרה, בכל מה שתבחר אני מאחלת לך הרבה הצלחה

Kinky DeviL1

New member
מסתומרת באמת זהוא לא תומך

במוזיקת פאנק? לא ממש הבנתי איזה איסורים זה מביא בזה שצה"ל לא תומך בפאנק סליחה על הבורות :p

vaiu

New member
כן...

לפי מה שהבנתי מחברים שגם הם שומעים Pאנק, הצבא אוסר לשמוע Pאנק בתחומים שלהם כי הוא "מעודד למרד בשלטון, לעצלות, לדיכאון, ובלה בלה בלה..."

Kinky DeviL1

New member
חחחח מה זה הטיפשות הזאת?!

מישו יגיד לך מה לשמוע ומה לא?? אני חושב שזה זה לא נכון...אולי הם לא מסכימים שתשמיע את זה בבסיס שכולם שומעים או משו... זה נשמע לי חוק ממש מפגר...חח

The Human Torch

New member
אני חושב אחרת...

תראה, אתה נולדת למדינה במצב מסויים. אתה לא בחרת להיוולד פה, ברור, אבל זה פשוט ככה. נולדת במדינה שכיום במצב של מלחמה, מדינה בעלת אויבים רבים ומצב ביטחוני רעוע ביותר. אי לכך ובהתאם לזאת כל אזרח צריך לתת מעצמו מספר שנים למדינה, לתרום למדינה את חלקו. כמובן שלא כל אחד מוכרח להיות קרבי, לא כל אחד חייב לסכן את החיים שלו. זה תלוי במצב פיזי וכמובן בנכונות של הבנאדם לתת מעצמו. בכל מקרה, לא משנה מה תעשה בצבא[וזה יכול להיות גם טכנאי מחשבים או טבח], החובה שלך כאזרח היא לתת למדינה את תרומתך האישית. בדיוק כמו שהמדינה תחזיר לך במהלך חייך[מדינת רווחה, אל תשכח]. הרבה אנשים מרגישים שהצבא נתן להם יותר ממה שהם נתנו לצבא, תדבר קצת עם אנשים ששירתו. חוץ מהכישורים שאפשר לרכוש בצבא[הכשרה מקצועית] אתה לומד משמעת, עבודת צוות, מחייה בתנאים קצת יותר קשים וסדר. כך לדוגמא את אח שלי, לפני הצבא היה הבנאדם הכי חסר אחריות ומבולגן שיכול להיות, והיום, אחרי הצבא[השתחרר לפני כמה ימים], הוא בנאדם שונה לגמרי. הוא התבגר בצבא והיום הוא בנאדם הרבה יותר אחראי ומסודר שיודע מה הוא רוצה בדיוק מהחיים שלו. אני מכיר הרבה אנשים[גם קרביים וגם לא] שעשו הרבה דברים במהלך השירות שלהם. אני מכיר כמה שהשלימו את הבגרויות תוך כדי הצבא[יש אפשרות כזו, על חשבון הצבא], אנשים שהשקיעו המון זמן בנגינה ובציור שלהם ופיתחו את עצמם ועוד. בכל מקרה, אני בטוח שעד שתתגייס הדעות שלך ישתנו בהרבה. מקווה שהצלחתי להראות לך דברים מנקודת מבט קצת שונה.

Scarlet Witch13

New member
../images/Emo45.gifאני מבכימה איתך לגמרי.

לי אין שמץ ואפילו הקלוש שבקלושים שאני אתגייס.
לדעתי זה חשוב לתרום למדינה שלנו כי בסך הכל זה הבית שלנו, אנחנו חיים פה ואנחנו גם צריכים לתת מעצמנו למדינה הזאת.
נאבקנו כל כך הרבה בשביל המדינה וזה פשוט נראה לי מטופש שכולם יתחילו לומר: "טוב, אין לי כוח עכשיו לעוד שתיים-שלוש שנים של מסגרת צבאית."
דבר ראשון, זה לא כל כך הרבה זמן.
דבר שני, לא חייבים לעבוד ישר אחרי שמשתחררים מהצבא! דבר שלישי, הצבא יכול לתרום לנו כל כך הרבה! (אני לא אפרט כי בהודעה שמעליי כבר פירטו). אני חושבת על זה כעל חוויה. כעל תרומה למולדת.
לדעתי זה כן חשוב להתגייס.

../images/Emo188.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה לחלוטין. אין שום סיכוי בעולם שלא אתגייס, גם אם כל התפקיד שלי יסתכם בהגשת קפה בתור פקידה. למרות שאני שואפת לכמה שיותר קרבי

B a m B a m

New member
אני בטוח לא אלך לצבא, מסיבות

עקרוניות. ויש לנו עוד דיון פוליטי בפורום! הרבה זמן לא היה כזה, ודיונים כאלה גורמים למריבות. אז זה הדיון הפוליטי האחרון שלנו בחודשיים שלושה הבאים? או שלא.....

vaiu

New member
תגובות לכולם

דבר ראשון - באם, לדעתי זה דיון פוליטי אבל אחד שחשוב לעשות בכל פורום לכולם... אתם רק חוזרים על מה שכבר אמרתי שהכל יכול להשתנות ושאלתי מה אתם תהיו, לא ביקשתי שתשפיעו עליי...

B a m B a m

New member
נכון שזה חשוב, אבל אם.....

יהיו פה דיונים פוליטים בלי סוף, אז יהיו ריבים. זה ברור.

Kinky DeviL1

New member
אבל זה לא כ"כ פוליטי

צבא זה לא דווקא פוליטיקה.. זה לא גורם למריבות בכלל כל אחד מביע תדעה שלו וזה סבבה לדעתי

Kinky DeviL1

New member
בעעע

שמע אני בן 15 וחצי ואולי מה שאני יגיד עכשיו לא ישנה לך כ"כ , כל אחד והדעה שלו וזה סבבה. שמע לדעתי האישית צריך לעבור צבא... היות ואמרת שאתה לא פטריוט אז אתה בטח לא חושב ככה.. אבל שמע בין אם אתה רוצה או לא זה לא בידיים שלך אתה כמובן יכול להשטמת אבל יעלו עלייך אחרי כמה זמן....וזה לא שווה את זה! חוץ מזה הצבא זה לא רק חרא! בטוח יש לעשות משו שאתה אוהב אתה לא חייב ללכת לקרבי או משו... לדעתי כולם חייבים להתגיס... גם אם אתה לא אוהב את המדינה זה המינימום שאתה יכול לתרום, תתיחס לזה בקטע שאין אפשרות אחרת...ויהיה לך שרות סבבה יום טוב גבר :]

Evil Beast

New member
שמע קאזו..

בתור מי שבשבוע הבא יהיה בן 15, ואחותו מתגייסת, יצא לי לחשוב על זה. אבל הבעיה היא, שיש לי עוד שלוש שנים מינימום אני שאני מתגייס, הרבה דברים יכולים להשתנות. במידה מסוימת אתה צודק, אבל חובה זו חובה, ואין מה לעשות. זה לא כיף לחיות בארץ הזאת כמו רובוטים(ללמוד, להילחם, לעובד, להתבגר, למות) לדעתי צריך קצת חופש, אבל חובה זו חובה.

Wild elf

New member
kol ehad torem lamedina kama

she hu rotse, ve yesh kaele kamoha she lo muhanim litrom bihlal. aval kshe ani nimtsa be aza ve korea tatahat sheli, mesaken haim ve mesakel piguim kidey she tishan tov balayla, ani metsape she kshe ani mishtahrer, ata taase et ze bishvili, o bishvil hayeladim sheli. ve az kshe tishtahrer, mishehu shuv yaase et ze bishvilha

ailag

New member
:) ויש גם את הגרסה של..

לא משרת? טוב. אני שירתי שלוש שנים (שירות בנות + קבע) ובזכותי אתה (vaiu) לא מתת בפיגוע. אם אתה לא מוכן לשתף פעולה עם מערכת כזאת, בבקשה, אתה מוזמן לקחת פצצה ולפוצץ על עצמך. וואי, ה vaiu הזה אנוכי.

ailag

New member

(בזכותי, ובזכות wild elf, ובזכות עוד אנשים..)

ailag

New member

(בזכותי, ובזכות wild elf, ובזכות עוד אנשים..)

vaiu

New member
היי היי היי!

תירגעי בסדר! אני חייב לציין שאני כמעט אף פעם לא נוסע באוטובוסים/דרכי תחבורה ציבוריים או בכלל מבלה במקומות המוניים, אני גר בקיבוץ, ואני מניח שייקח לערבים קצת זמן לפוצץ אותנו

למעלה