צבא

crazy girl2007

New member
צבא

היי אני משרתת בצה"ל ומשתחררת עוד פחות משנה. יש לי פרופיל 45 בשל המחלה, ולא מזמן רופאה נוירולוגית נתנה לי פטור מנשק. האם זה אומר פטור משמירות? או שפשוט אני עושה שמירה בלי נשק, דבר שנשמע מופרך לגמרי. אשמח לתשובה בהקדם..

mori17

New member
רק עכשיו נתנו?

בכל אופן פטור מנשק משמע שמירה ללא נשק וזה לא מופרך יש מקומות שלא צריך נשק בעיקר הבסיסים של הג'ובניקים

ruthi26

New member
את צריכה לברר את זה בבסיס שלך

ואני לא שמעתי על שמירה ללא נשק, גם בבסיס של ג'ובניקים, אם כך בשביל מה שומרים? לפעמים אפשר לנפנף באפילפסיה.,..

abs27

New member
היי

גם אני בצבא שנה וחצי, אני מכירה שחולי אפילפסיה אוטומטית מקבלים את הפטורים הבאים: * שמירה עם בן-זוג * פטור משמירה בעמדות מוגבהות *7 שעות שינה ברוב בסיסי צה"ל התוצר של כך, הוא שאינך יכולה לבצע שמירות. (למשבצים קשה לעמוד בכל הקרטריונים האלו) פטור מנשק נשמע לי דיי מופרך ואני לא מבינה את הסיבה. נדמה שאפילו הרופאים סטיגמטים כלפינו.

crazy girl2007

New member
אז זהו שיש לי את כל הפטורים האלה..

אבל בכל זאת מתחילים לתת לי שמירות ואני ממש פוחדת שיקרה לי משהו.. איך הם לוקחים ככה סיכון? ההקפצות מלחיצות אותי, אמרתי להם את זה והם פשוט לא מתייחסים. הייתה לי אפשרות לא לשרת בצה"ל, ומתוך בחירה רציתי לשרת. במקום להקל על השירות שלי הם רק מקשים אותו. איך אפשר לתת לי לשמור עם המצב שלי? זה לקיחת סיכון ענק.

חייםלוי

Member
מנהל
תתקשרי למרפאה הנוירולוגית של צה"ל

039571557 יש להם סמכות לכפות את הכללים הצהליים

mori17

New member
תאמין לי שלא יפסיקו לה...

היא התגייסה עם זה והיא תשוחרר אחרי שירות סדיר עם זה ממני דורשים אפילו מילואים(קפצו לי) ועשו לי את המוות בשירות והתגייסתי עם זה ולצערי קיבלתי התקף בשירות אחרי כמעט שנתיים ותענוג לי עד עכשיו מצבי לא יציב כמו לפני השירות אחחח כמה כייף
מורי

abs27

New member
פטורים

אני לא רואה סיבה לא לעשות שמירות אם הם מכבדים את כל הפטורים הנ"ל. הנשק על מצב SAFE ולא אמור לקרות שום דבר גם את תקבלי התקף. עמדת הנשק לא תופקר, יש פטור עם שמירה עם בן-זוג. במידה והם לא מקיימים את הפטורים זה חמור מאוד, הייתי אף ממליצה להתקשר לנציב קבילות חיילים. יום נפלא!

mori17

New member
הבעיה היא לא רק השמירה עצמה אלא...

ההקפצות שעושים ולא מאפשרים שינה סדירה... ורצוי כן לקבל את הפטור משמירות על מנת לשמור על מצב רפואי תקין.. אני אישית הצבא פגע לי בבריאות ברמה שעד עכשיו אני לא מאוזנת נטו כמו לפני השירות(אני משוחררת 3 שנים) מורי

שמירות בצבא

היי, כאשר אני שירתתי ניתנו לי כל ההקלות המחייבות ובכל זאת שמרתי ובצדק. את ישנה 7 שעות כמו שצריך, הקפצות אסור היה אצלנו לעשות בשעות השינה של מי שהיה לו 7 שעות שינה (והיו הרבה כאלה) עשיתי שמירה עם בן זוג לפי ההקלה ואין סיבה שלא ינתן גם נשק. אם ניתן לך פטור מנשק כנראה שיש סיבה ואם זה היה קורה אצלי בבסיס לא היית שומרת, פשוט אין היגיון לשמור בלי נשק אלא אם כן יש לך תורניות שמירה אחרות.. לא יודעת, תלוי בסיס. אבל שתדעי שאין סיבה שעם הקלות רגילות לא תשמרי.

למעלה