צבא

the red bh

New member
צבא

מקרה שאירע לידידה שלי שמשרתת כמשק"ית ת"ש - עד לפני חודש לערך, היא שירתה תחת פיקודה של קצינה. לפני חודש הקצינה הוחלפה בקצין. הקצין דרש ממנה ומהמשקי"ת השנייה להגיע בכל ערב לאוהלים בהם ישנים החיילים על מנת להפגין נוכחות כדי שחיילים הצריכים שירותי ת"ש לא יצטרכו להגיע אל משרד הת"ש. החיילות סירבו משום שהן מרגישות שלא בנוח לשהות במגורי החיילים בזמן שהללו מתכוננים ללכת לישון ומסתובבים לרוב בבגדים תחתונים ומשום שהן מרגישות כי כל החיילים הנזקקים לשירותי ת"ש מקבלים מענה. סירובן הכעיס את הקצין והוא צעק אליהם ורמז כי יסגור איתן חשבון. יום לאחר מכן הועמדו שתיהן למשפט על נושאים אחרים (הגשת דו"ח ת"ש בכתב יד ולא מודפס) ונידונו ל14 יום ריתוק. לדעתי, יש לאסור על קצינים לחייב חיילות לבקר במגורי חיילים בשעות הערב. אני מכיר לפחות מיקרה אחד שהסתיים בהטרדה חמורה (חייל חשף את עצמו בכוונה לפני חיילת). שאלתי היא, למי ניתן לפנות על מנת להעלות נמושא זה על סדר היום של הצבא?

אסור לחיילות לשהות במגורי חיילים

עד כמה שאני יודעת, חל איסור מוחלט על חיילות לשהות במגורי החיילים, ובכל מקרה - ההיפך נכון - חל איסור על חיילים לשהות במגורי החיילות. בקשתו של הקצין בלתי סבירה בעליל, ולדעתי איננה חוקית. ניתן לפנות לקצין קבילות החיילים, וניתן גם לפנות לכל קצינה בסביבת החיילות; מאז שאין חיל נשים, אמורות הקצינות לעזור לחיילות בפתרון בעיות מסוג זה. בנוסף, אעשה מאמץ לברר בסביבתי לאן ניתן לפנות במקרים כאלה באופן מיידי. האם החיילות עדיין מרותקות?

מעבר למה שעושה ותעשה רוני בנדון

חשוב שתאמר להן - לשם חיזוקן (ע"ע מאבקה של דנה מועד, למשל) - שזכותן לסרב ולא הן שעשו כאן עוול כלשהו, שתפנמנה ותדענה שיש דין ויש דיין ושצדקתן היא המוטיבציה האמיתית שלהן. הסכנה הטמונה במעשי "טרור" כאלו של קצינים היא לטעמי בעיקר בדיכוי חוש השיפוט לגבי זכויותיהן של אותן נערות לטווח הארוך יותר - כלומר, כשיקרה שוב דבר דומה בהמשך חייהן, הן מלכתחילה לא תאבקנה. חשוב חשוב חשוב לחזק אותן כחבר, לחזק אמוציונלית - ויותר מהכל, שהמשפחה תטפל גם היא מול רשויות הצבא, בלי להתבייש. אין בזה פטרנליזם משפחתי אלא פשוט פרקטיקה של טיפול ע"י מי שאינם נתונים למרותם של אותם קצינים (קרי-אמא ואבא). בהצלחה. חנה

בינתיים פניתי לשדולת הנשים,

ואני מקווה ששם יוכלו לעזור בטיפול בבעיה. אם לא בעצמן - ודאי יוכלו להעלות רעיונות והצעות - למי כדאי לפנות, ומי יוכל להמשיך את הטיפול. תודה שהבאת את הבעיה לידיעתנו.

תיפני אל כרמלה מנשה, את יכולה להשיג

את הטלפון שלה בכל דרך רגילה והיא תיכנס לפעולןה. האשה היא פמיניסטית מודעת ופעילה במיוחד בזכויות חיילות/ים.

אמיר.

New member
למיטב ידיעתי

האיסור המחלט הוא רק על כניסת חיילים למגורי נשים. בזמנו טענתי נגד בנות שנכנסות למגורי בנים ולא עזר לי. זה היה מביך אבל הצלחתי להסתדר (לחדר שלי נתתי הוראה מפורשת לא להכנס).

כן, זכרתי משהו כזה,

ושני דברים אני יכולה לאמר: אחד, אין שום סיבה שהאיסור יהיה חד צדדי. שני, אין שום הבדל בין כניסת חיילים למגורי חיילות, ובין *אילוץ* של חיילות על ידי קצין להכנס למגורי חיילים. גם אם הצבא משוכנע בכך שנשים אינן מסכנות אף אחד בנוכחותן עמו במקום פרטי - ברור, שאין כוונת המחוקק לאפשר לגברים, שלטעמו (של המחוקק) *כן* מסכנים את החיילות, לשהות איתן ביחידות במגוריהם הם.

חיפושיט

New member
כעיקרון משקיות ת"ש אמורות

להסתובב בשעת ט"ש בסביבת החדרים/אוהלים, ולא להכנס אוהל אוהל.. *אם הבנתי נכון* ואם כבר, אז למה הקצינה שהייתה אחראית עליהן מקודם לא הכריחה אותן להכנס למגורי החיילים? לדעתי זאת סתם התנקמות אישית של קצין שקבל סרוב לפקודה..

the red bh

New member
גם אני

מאמין שמדובר בהתנכלות של קצין, אולם הוא משתמש בכלים שלדעתי אינם לגיטימיים וכרגע הם נחשבים לגיטימיים בעיני הצבא. שוחחתי בינתיים עם החיילות והן עדיין מתלבטות האם להגיש קבילה או לא (השיקולים בנושא זה ידועים לכל, אני מניח). האם נכון יהיה לכתוב מכתב לגורם בעל סמכות ובו לדרוש הבהרה לפיה אין להכריח חיילות להכנס למגורי חיילים? לאיזה גורם רצוי להפנות מכתב כזה? (נציב קבילות החיילים אינו מטפל בשאלות עקרוניות אלא בחיילים ספציפיים)

אני רוצה להתחבר למשהו שנכתב כאן

ושהוא בעייתי במהותו - כשאני הייתי בצבא (מזמן מזמן) העלימו עין מכניסת בנות למגורי בנים ואכפו בקיצוניות מדהימה כניסת בנים למגורי בנות. מעציב שזה עדיין כך...
לגבי הגורם - הנה גורמת שיכולה אולי לעזור: [email protected] גם העוזרת הפרלמנטרית שלה, מיה, זמינה לאימיילים וטלפונים ושמחה תמיד לסייע.

the red bh

New member
ככל הנראה

אין בצבא נהלים המונעים מבנות להכנס למגורי בנים. כאשר אני שירתתי בצבא, כניסת בנות למגורים הייתה חלק מהשגרה ואף צוינה בהגדרת התפקיד של הפקידה הפלוגתית בפלוגה בה שירתתי. לדעתי, אין ספק שיש צורך בנהלים כאלו וכך גם אני מתעתד לכתוב לח"כ גלאון.

קיבלתי מענה מדוברת שדולת הנשים

עו"ד שמרית רגב בדואר. היא מציעה, לפנות ליועצת הרמטכ"ל לענייני נשים, סוזי יוגב. אפשר לקבל את עזרת השדולה בפניה אל יועצת הרמטכ"ל- בפניה לעו"ד ציונה קניג יאיר, מנהלת המחלקה המשפטית, או להילית כהן, מתמחה, או אליה, עו"ד שמרית רגב. אינני חושבת שיש טעם שנפנה מכאן, ללא הפרטים והשמות - ואני מציעה, שהבנות עצמן יפנו ליועצת הרמטכ"ל - ישירות או באמצעות השדולה. הן מוזמנות לפנות אלי או לפורום אם הן רוצות או זקוקות לעזרה נוספת. וכל הכבוד לך, אדום.

למעלה