צבא - עזרה

צבא - עזרה

על עצמי: אני בתקופה של בירור על האמונה, נכון לעכשיו אני לא מאמין אבל כמו שאמרתי אני מברר (למה אני לא מאמין, טענות נגד וכדו) כך שבפועל אני בתהליכי יציאה בשאלה. אני רוצה לעשות צבא אבל לא קרבי, ישנם שתי אפשרויות שאני יודע עליהם א. להיות ג'ובניק ולהשלים בגרויות בשאר הזמן ב. להיות עתודאי דרך מכון לב (מסלול לחרדים עם השלמת בגרות). באופן עקרוני אין לי ממש בעיה לשמור מצוות (אם אבחר בעתודה). מה שאני מחפש זה מקורות מידע טיפים או המלצות, בעיקר בנושאים: א. אם אני רוצה להיות ג'ובניק מה הסבירות שישימו אותי שם ב. האם אפשר להשלים בגרויות תוך כדי הצבא וכמה זה קשה ג. איך העתודה ד. כשלומדים תואר יש זמן להרחיב אופקים? תודה נ.ב. אשמח אם תוכלו לתת לי גם המלצות כלליות לגבי הצבא

לצערי - אין לי זמן להשיב בארוכה

בינתיים אני מציע לך לחפש קצת בארכיון, יש המון שרשורים מצויינים על הנושא.

babylon_a1

New member
כמה דברים

א. אם אני רוצה להיות ג'ובניק מה הסבירות שישימו אותי שם ===> עבור לג' לגבי ג'ובניק אם אין לך מקצוע, המצב הרפואי שלך תקין, אין לך בעיות משפחתיות משמעותיות ואתה לא בן יחיד אתה תהיה קרבי כזה או אחר יש עוד כללים, אבל זה העיקר ב. האם אפשר להשלים בגרויות תוך כדי הצבא וכמה זה קשה ==> אם עברת לג' זה לא רלוונטי לגבי ב בקרבי זה אפשרי בקושי, ואחרי שנתיים / שנתיים וחצי אם אתה ג'ובניק בד"כ זה יהיה אפשרי ג. איך העתודה ==> אני לא יודע מה תנאי הקבלה, אבל אם תהיה עתודאי זה אומר שתלמד 3 או 4 שנים על חשבון הצבא מידי פעם הם יאמנו אותך ילמדו אותך כל מיני דברים צבאיים, ואח"כ תעשה 3 שנים סדיר ו כ 3-4 שנים קבע ד. כשלומדים תואר יש זמן להרחיב אופקים? מה זה להרחיב אופקים ? סרטים- בד"כ כן המלצות כלליות לגבי הצבא - בהמשך ואני לא יודע להמליץ לחייל גובניק, איזה המלצות צריך מישהו שהוא כמעט אזרח

רגל שם

New member
חבר'ה - תחכימו את הבחור!!!

בשביל זה הפורום הזה קיים (בין השאר) תשקיעו מזמנכם, תנו לו עצות, אין לו עם מי להתייעץ.

אלב85

New member
תשובות

א. אם הפרופיל שלך 97, יהיה לך קשה לא להיות קרבי. לא מתמצאת באיך מורידים פרופיל... ב. אני יודעת שחיילים משוחררים מקבלים אחרי הצבא השלמת בגרויות חינם. ג. עתודה - אתה צריך לבוא עם תעודת בגרות שמאפשרת לך להתקבל לתואר שיש בו עתודה - ולהתקבל למסלול לפני הגיוס. אם אתה מוכן לקרוע את התחת, הייתי מבררת מול הצבא אם אתה יכול לדחות את הגיוס בשנה לצורך הוצאת תעודת בגרות על חשבונך, לחרוש ולחשוש ולנסות לעמוד בסטנדרטים של תואר שעושים בו עתודה. ד. לא ממש, אבל ברוב התארים יש חובה לקחת כמה קורסים להשלמת נקודות שאינם קשורים לתואר.

שמעתי על מסלול של מעין עתודה

לאנשים במצב שלך, שכולל גם בגרויות. אפשר להרים טלפון לצבא ולברר על האפשרויות השונות (מה יש לך להפסיד?). אם תציג את עצמך כמו שהצגת בפורום, הם ישמחו לעזור לך. אם תלמד לתואר במדעי הטבע/הנדסה - בפרט אם אתה מגיע עם רקע מצומצם - אל תבנה על זמן פנוי. בכלל.

התכוונתי

למסלול עם בגרויות אך לא במסגרת דתית מחייבת. לצערי, אני לא יודע למסור שום פרטים. רק זכור לי שחבר סיפר על משהו כזה, ואולי זה כן היה במסגרת דתית? הכתובת הטבעית, בכל אופן, היא פשוט להרים טלפון לבקו"ם, כמו שאמרתי.

לא האזור שלי כל כך

לגבי א. אשמח להבין למה תרצה להיות ג'ובניק. כלומר אם כבר צבא אז לא עדיף לך משהו יותר ברמה? אלא אם כן אתה הולך לעשות צבא רק בשביל להעביר כרטיס נוכחות. אם כן, חבל... אבל בטח עדיף משום דבר. לגבי ד. מה זה להרחיב אופקים? לימוד התואר לכשעצמו הרחבת אופקים בתחומים שאתה בוחר. שוב, אלא אם כן אתה שם רק בשביל להעביר כרטיס נוכחות. אם כן, חבל.

spag

New member
ותשובותי

א. זה תלוי בפרופיל שלך - כלומר, בעיקר בבריאות הפיזית שלך. אם אתה בחור בריא - אתה עלול להיות בקרבי בניגוד לרצונך. אם אתה עם פרופיל נמוך ותתעקש - יש סיכוי שתהיה ג'ובניק. אך קשה לדעת בקלות. ב. אפשר, אך לא פשוט ולא קל. ג. עתודה - בהנחה שמתאים לך 9 שנים בעתודה ובצבא - זה מסלול מצויין. מסגרת חזקה, אופציות להתקדמות בפנים ופתיחה טובה לעולם הקריירה. תואר במכון לב - אם זו אופציה שעומדת בפניך - הרי שהיא מאוד טובה. מכון לב הוא מקום טוב שיפתח לך מלא אופציות לצבא ולאחרי הצבא. ד. כן. בלי ספק! המלצות כלליות: 1. אינני מכיר אותך ולכן קשה לי להכריע במקומך בין עתודה וצבא רגיל. זה מאוד תלוי באישיות וביכולת שלך לשבת על הטוסיק וללמוד. 2. אם צבא סדיר - יש מלא יתרונות לקרבי על פני ג'ובניק, למרות שקשה ולמרות שאין זמן לבגרויות. 3. עתודה - מסלול מצוין למי שמתאים ל4-5 שנות לימודים + 6 שנות צבא. 4. ברגע שאתה מחליט לצאת בשאלה וגם בקשר עם הצבא: ספר להם שאתה יוצא בשאלה. לצבא יש דרכים לעזור לך אם צריך - ברגע שאתה יכול, בקש לדבר עם מש"קית ת"ש. המלצה פרטנית - טריק קצת מלוכלך אך לגיטימי שכדאי לך לעשות בכל מקרה: התחל את מסלול העתודה של מכון לב. השלם בגרויות ואז לקראת סוף השנה כשכבר יש לך בגרויות ביד, אז תוכל להחליט אם אתה ממשיך לעתודה או פורש ומתגייס לשירות רגיל. יתרונות: יש לך בגרות. יש לך שנה להכיר את יכולות ורצונות הלימוד שלך. יש לך שנה להכיר את מכון לב ולהחליט אם מתאים לך. והכי חשוב: בסוף השנה אם הציונים בסדר תוכל (אם תרצה) לדחוף את עצמך לעתודה רגילה באוניברסיטה. חסרונות: יש לך מחויבות למכון לב, אך זו מחויבות חלשה. אם אתה מעוניין בעוד פרטים - פנה אלי במסר. בהצלחה! ובבקשה עדכן את כל הפורום בהמשך הסיפור :)

uri80

New member
^ מה שהוא אמר. והמלצה:

לך לעתודה אם זה משהו שאתה יודע שאתה רוצה באמת ללמוד. לא כדי להתחמק מקרבי. תשע-עשר שנים הן הרבה זמן כדי לעשות משהו שאתה לא בטוח שאתה באמת מעונין לעשות.

צריך רק להעיר

שבמכון לב לא מלמדים את כל הבגרויות, זו מכינה קד"א שמשמיטה מקצועות חובה כמו היסטוריה, ספרות, תנ"ך ועוד. בתור אחד שעשה ג"כ את המסלול הזה אני די ממליץ עליו. (למה מלוכלך?)

למעלה