צבא ותעסוקה

Big Guy2

New member
צבא ותעסוקה

לא יודע אםזה המקום אך אשאל בכ"ז- למיטב ידיעתכם, האם באמת אי אפשר למצוא עבודה עם 21 נפשי(פרופיל צבאי) בישראל? ובכלל-מה היחס של רוב המעסיקים לאנשים אלו(21 נפשיים)?

יש מקומות שבאמת לא מקבלים

קבניסטים כמוך.כי מה לעשות מעסיקים לא אוהבים אנשים שהם קוקו.בגלל זה אני עשיתי צבא אבל אני עדיין מובטלת.בצבא המשקית ת"ש ,לימור, לא רצתה לתת לי אישור עבודה ,חוצפנית!!!אז פניתי לקצינת ת"ש ושיקרתי שהמשקית קיללה אותי

Big Guy2

New member
אהממ...סלחי על השאלה הבוטה, אבל-

אני מדבר בכללי-מה רוב המעסיקים חושבים...האם המצב באמת גרוע כמו שחלק מהאנשים מתארים או ממש ורוד כמו החלק השני? ומה קשור קוק? 21 נפשי לא אומר שאתה משוגע אלא רק שאתה לא מסוגל לשרת בצבא כי יש לך בעיות כאלו ואחרות... ובכלל-אלא אםם כן את חותמת על ויתוטר סודיות רפואי-אין למעסיקים דרך לדעת מה הפרופיל הצבאי שלך-הדבר היחיד שהם יכולים לדעת הוא "פטור מטעמים בריאותיים"(זה הנוסח המקורי)

האמת.....הם עלולים לחשוד

הם ישאלו אותך למה לא עשית צבא?אז מה תגיד?מסיבות רפואיות....ואז הם ישאלו "איזה סיבות רפואיות?" ואז מה תעשה? תתחיל להמציא להם מחלות???והרי אין לך מחלות אלא אתה קוקו? בכל מקרה לדעתי נדיר שמעסיק לא ישאל לגבי הצבא ואם תגיד שלא עשית אז הם ישאלו "למה" ואז יש לך 2 אופציות: 1-להגיד שאתה יצאת על נפשי ואז רוב הסיכויים שלא תתקבל כי מה לעשות?היום שהמצב כ"כ גרוע מבחינה תעסוקתית הרי שהמעסיקים יעדיפו להעסיק אנשים נורמליים שכן עשו צבא 2-לשקר שקיבלת פטור מסיבות רפואיות ואז זה עלול גם לגרום לך לא להתקבל כי המעסיק יכול להגיד לך שהוא לא יכול להעסיק אנשים חולים....

Big Guy2

New member
עם כל הכבדו

את מדברת על דברים שנראה לך שיקרו או כאלה שחווית/מישהו אחר שאת מכירה חווה בזמן האחרון? ובכלל- מה קשור קוקו ואנשים חולים? אם אני סיימתי צבא לפני 4-5 שנים-אין סיכוי שהדברים שהיו לי אז עברו בינתיים? (ולא, אני לא מנסה להתקיף אותך אם נראה שזו הנימה אלא רק להבין אותך) נ.ב. "אנשים נורמליים שעשו צבא"
אם לא עשיתי צבא- בהכרח יש לי בעיות שהופכות אותי ללא נורמלי? לא מתאים לשירות צבאי-ברור,קביל ונהיר. לא נורמלי?...מה הקשר?..

אורום

New member
כמו תמיד שאלה

של עלות וביקוש. אם אתה מועמד למשרה שיש עליה הרבה קופצים אז יכול להיות שיעמידו את השירות בצבא כרף כלשהוא להתקבלות לתפקיד ואם מדובר במשרה שיש עליה מעט מועמדים רלוונטים אז ממשלא רלוונטי למה לא היית בצבא וסביר להניח שהנושא אף לא יעלה בראיון.

Big Guy2

New member
משנה העובדה ה*פצפונת*

שאני הולך ללמוד(כנראה) תחום מדעי מסויים עד לדוקטוראט(כלומר לעשות בZה תואר ראשון שני ושלישי)? ..

אני עשיתי שירות מלא שנה ותשדע

אבל חברה שלי השתחרהה אצל קב"ן על פרופיל 21 חודשיים אחרי הגיוס

Big Guy2

New member
(מה זה קשור לדוקטוראט?

התבלבלת במקום אליו שרשרת לא?)

Big Guy2

New member
אפ'חד לא יודע?../images/Emo4.gif

(סורי על הננדוד פשוט בינתיים אני חייל בחובה, 8 ודש בצבא שחושב לעשות את הצעד לעיל...לכן אני הולך לישון יחסית מוקדם)

אורום

New member
עובדה חשובה

אם תמשיך בקריירה אקמאית לדעתי הצבא או העדר שירות תבאי לא יועיל לך ולא יזיק . גם אם לא עשית צבא זה לא אמור להפריע אבל כמובן שאף פעם אי אפשר לדעת ב-100%

מנסיון שלי (הוא אומנם די דל..

אבל עדיין) אפשר לשקר. אף אחד לא יכול לבדוק את התיק הצבאי שלך (אלא אם כן מבקשים ממך לחתום על ויתור סודיות), ואתה יכול להגיד שיצאת על 21 רפואי (זה מה שאני עושה) וכשואלים מה קרה, תמכור להם סיפור על כמה ניסית, אבל בגלל בעיה שבכלל לא מפריעה לך, לא לקחו אותך. במידה וישאלו מה הבעיה, תבקש לא לספר כי זה נושא רגיש אצלך.. יכול להיות שאצל בנים זה יותר קשה, אבל כבת לא היתה לי בעיה בנושא.

חתיכת משוגעת משתמטת

את לא מתביישת לתת לו טיפים מאין אלה?חיילים נהרגים במדינה הזו בשביל לשמור על נבלות משתמטות כמוך.מילא שעבדת על הממסד אבל להמשיך ולחלק עיצות מאין אלה?הגזמת

אני לא ארד לרמה שלך שנראה שהיא זהה

לזו של ילד בן חמש עם דיסלקציה. אבל אין שום קשר. נתחיל מזה שזכותי לחלוק אי אלו עצות שאני רוצה, במיוחד אם יש דורש לעצות אלו. נמשיך ונאמר, שאם הוא רוצה לצאת מהצבא זו זכותו המלאה ואני בטוחה שהוא לא עושה את זה סתם כי בא לו. ואת יודעת מה? גם אם כן, זכותו. אני לא אוהבת את התרבות הצבאים שיש בארץ ואם הוא לא תורם כי הוא שונא את התפקיד ומבצע אותו ברמה הכי גרועה שיש, אני בטוחה שיהיו אנשים שבאמת אכפת להם שיבצעו אותו על הצד שטוב ביותר. אני אמשיך ואסיים בזה שאני עומדת לשרת. עוד חודשיים גיוס. מבחירה אגב. כי אני יכולה לקבל פטור ואני מוותרת עליו. ותסלחי לי, אם אני אראה אותך יום אחד ברחוב על מדים, אני מאוד אשמח לתת לך את דעתי פנים מול פנים ולא כשאת מתחבאת מאחורי המסך והמקלדת. משוגעת את קוראת לי? יש לי אוצר מילים די רחב לענות לך, ואני אשמח לעשות את זה, אבל לא כאן, לא איפה שכולם צריכים לסבול את ההתייחסות האינפטילית, חסרת ההתחשבות והמחשבה שלך. אני נבלה? על מה? על זה שאני לא רוצה להגיש קפה במשך שנתיים. למקרה שלא ידעת, יש עודף בנות, והתרומה שלי למדינה תהיה הרבה יותר גדולה אם אני אלמד ואתרום לכלכלת המדינה. ועוד משהו, אינך יודע את הנסיבות של המקרה שלי ואינך יודעת עלי כלום. זה בורות נוראית להניח לגבי דברים. יש לי האמת די הרבה מה לומר לך, רובו, אני משערת, לא עולה בקו אחד עם השפה שתפוז מרשה להתשמש בה. תעברי על התשובה שלי. שכתבה משהי שצעירה ממך בכמה וכמה שנים, שהרגע סיימה תיכון, ויש לה תרבות דיבור ויכולת התבטאות גבוה משלך. אולי זה צריך להגיד לך משהו על עצמך. וחבל לי שזה ירד לפסים אישיים, אבל אני לא אתן לאיש, במיוחד לא לבנאדם שכמותך, לומר אי אלו דברים רעים עלי ועל דעותיי ומעשי, בעיקר כאשר אלו כלל לא מסתמכים על הכרות אישית איתי או עם הדעות שלי. להבא, תחשבי לפני שאת פותחת את הפה, לא תמיד יוצאים משם דברים חכמים..

גם לבנים אין בעיה מיוחדת בנושא

וזה נובע מהרצון של הצבא לעשות לעצמו חיים קלים במובן הכי פשוט של המילה. יש לי מכר שהצבא קבע לו פרופיל 21 על חשד לבעיית לב - פרפור חדרים או משהו כזה קשה לאיתור שבמקרה איתרו אצל אמא שלו ויש חשד (לא ודאות - רק חשד) שגם הוא סובל מזה. הצבא לא רצה לקחת סיכון, וויתר. חבר אחר סבל מעודף משקל רציני. מדדו שהגובה שלו X והמשקל שלו Y (הגובה פחות 110 סנטימטרים ועוד כמה עשרות קילוגרמים), החליט שהוא לא רוצה להתעסק איתו, ושלח אותו הביתה עם פרופיל 21. הוא חטף הלם, הוריד המון במשקל, והיום הוא אדם רגיל לחלוטין, טיפה שמנמן, ופטור לחלוטין מהצבא. אחרים קיבלו 21 על רעד קל בידיים מסיבות נוירולוגיות, בעיות בכליות (מחייב לשתות סדיר וקצת מגבלות דיאטה, אבל הצבא לא רוצה להתעסק עם זה), מקרה קל של מחלת הנפילה (בלי התקפים קשים - רק קופא מדי פעם לדקה או שתיים, אבל שוב הצבא לא רוצה להסתכן), וכך הלאה. בעיות נפשיות גם הן לא חייבות להיות משהו דראמטי. מי שאושפז פעם אחת בבית-חולים פסיכיאטרי, ולא חשוב למה, מקבל אוטומטית פרופיל 21. מי שמאיים בהתאבדות בתחילת גיל הנעורים וההורים מחליטים לאשפז אותו להסתכלות, ככה ליתר בטחון, מקבל פרופיל 21 כי לצבא יותר קל לשחרר אותו מאשר לקחת סיכון שאולי הוא שוב יאיים בהתאבדות. בקיצור, אם אתה חושש שלא ירצו לתת לך עבודה בגלל שיש לך פרופיל 21, תבחר לעצמך איזה סיבה פרוזאית לחלוטין שבגינה מעניקים פרופיל 21, ותלמד למכור את השקר הלבן למעסיקים. איזה מעסיק לא ישכור מישהו בגלל בגלל בעיית עודף משקל שנפתרה או איזה בעיית לב מינורית ?

Big Guy2

New member
אהממ...

אם אני אומר להם את האמת- "פעם היה לי קשה בצבא, לא הסתדרתי בו, הגעתי לרמות דכאוניות ביותר וכו', אך היום אני בנאדם נורמלי לחלוטין ועובדה שהשקעתי בלימודים והסתדרתי בחיים"...וכו' וכו'... עדיין במקרה הזה נראה לך שאני אידפק? ובכלל- אפשר פשוט להגיד "הייתה לי בעיה בריאותית בעבר שנפתרה לחלוטין והיום אני בנאדם נורמלי , בריא ומאושר" -"מה הבעיה?" -"עזוב, אני מעדיף לא לדבר על זה...קשה לי לדבר על זה.." אני לא אוהב להיות כזה(שקרן), אבל אם הגישה הראשונה לא תצליח-...

אין לי מושג איך אנשים שונים יגיבו

אבל המשפט "פעם היה לי קשה בצבא, לא הסתדרתי בו, הגעתי לרמות דכאוניות ביותר וכו', אך היום ..." עשוי לעורר חשש שמי יודע מה יקרה אם שוב יהיה לך קשה ולא תסתדר. לעומת זאת "הרופאים חושבים שאולי יש לי בעיית לב, אז הצבא החליט לא להסתכן" לא נשמע כמו משהו שיעורר התנגדות אצל מראיין, אלא אם מדובר בעבודה שדורשת מאמץ גופני.

למעלה