צבא וריקוד

ענת303

New member
צבא וריקוד

אני מקווה שזה בסדר שאני פותחת שרשור חדש.. שלא תהרגו אותי.. חח אבל אני ממש מתעניינת לדעת מה הבנות פה חושבות על שרות בצבא. בעיקר כאלה שחושבות על ריקוד כמשהו שמעבר לתחביב. חזרתי לפני שבוע בערך מהגדנ"ע, וזו הייתה חוויה מדהימה!!! אני לא מצטערת על כל רגע שהייתי שם ובאמת נהניתי כ"כ. לפני הגדנ"ע הייתה לי דעה מסויימת על הצבא, אבל הדעה שלי בהחלט השתנתה בעקבות הגדנ"ע ואני בהחלט חושבת להתגייס ולעשות שרות משמעותי. מעניין אותי לדעת מה דעתכן בקשר לזה. כל דעה תתקבל :) תודה.

Only Dance

New member
אהמ

הגיוס שלי עדו ארבעה חודשים, אני מתגייסת לחובשים זה כבר וודאי. כך או כך הקמצוע שרוצה לחיים יהיה קשור בריקוד כבר אמרתי את זה בשירשור קודם ששאלו מי רואה בריקוד תחביב ומי רואה בו מקצוע, אז מתכוונת לשלב בין הריקוד לצבא כי אחרת אאבד את הכושר, כל רגע פנוי שיהיה לי אשקיע אותו לריקוד, אם לא אוכל להגיע לסטודיו וכולי זו לא בעיה להתאמן לבד - רוקדת מספיק זמן בשביל לדעת כבר להתחמם בעצמי ולעשות לעצמי תרגילים שישמרו על הגמישות, בחופשות וכל מיני כאלה שנקבל.. אפשר ללכת ליום מרוכז של שיעורי מחול בסטודיואים פתוחים ופשוט לקחת כמה שיעורים ביום כי יש רק יום חופש אחד. וכדומה. אין דבר העומד בפני הרצון קאטי

vashla

New member
גם את?../images/Emo2.gif

אני אמורה להתגייס ב21 ליולי (שזה רק שבוע של חופש מהבגרות האחרונה) ועברתי גם מיונים לחובשות, אבל מהמכתב שקיבלתי מצהל כתבו שזה לא בטוח, ורק אם זה יתאים לצהל בהמשך...משו כזה. וואי אני מה זה מקווה שאוכל לצאת יומיות ולהמשיך לרקוד כרגיל.

Only Dance

New member
דווקא נראה לי ש...

אם אצא יומיות סתם ארגיש לא טוב אוטובוסים רכבות זה עושה לי בחילות בצורה מטורפת, ואני לא מתפקדת אז עדיף לי נגיד בסיס סגור שאוכל הלתאמן בו בעצמי חימום וזה ושישי שבת חדר כושר, עם חוגים וכדומה. אם יהיה לי פתוח מה טוב ומה נעים - אסבול עם כדורים נגד בחילות אבל אתאמן מידי יום - מה שיצא אני מרוהצ כך או כך אפשר למצוא פורמט שבו תמיד אפשר לרקוד אני מאחלת לנו בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קאטי

Only Dance

New member
גם שלי ב21 ליולי אגב,

ודוקוא קיבלתי מכתב שאנחנו שחמים להודיע לך שהתקבלת לחובשים. וזהו... זה אחרי שני מבחנים כאלה שהיו. מיונים כאילו. אבל לכי תדעי בצבא אין הגיון אולי באמת ישבצו אוית למשהו אחר בינתיים כל הזימונים שלי הוקפאו ואני כביכול בחובשים. קאטי

ליאנההה

New member
כל הכבוד לך

על כך שהחלטת להתגייס בסוף, אני זוכרת שהיו לך המון התלבטויות (לבטים? איך אומרים?) לגבי העניין. לפי מה שזכור לי לפחות, תקני אותי אם אני טועה...

Only Dance

New member
כן

היו לבטים אבל הקטע שמגיל קטן פטריוטיות כזו שמחדירים בך ביסודי וצבא חובה צבא חובה, ואיכשהו כשאתה מתגבגר אתה רואה שהדמיהנ הזו בקאנטים - אבל מבין שמאחורי הכעסים שלך חייבים ללכת לצבא ואין ברירה, חוצ משזה אחלה תפקיד חובשת. זה מסלול מסוים שישראלי חייב לעבור - אז נעבור כמו גדולי :))ובטוחה שאצליח לתמרן בין הריקוד לצבא יש לי הרגשה שאצליח לתמרן קאטי

אני הייתי ממליצה גם

על מאמנת אישית בתחום ההתעלמות האמנותית כדי שתתן תרגילים מתאימים לשמירה ושיפור הגמישות אותם ניתן לעשות בבית. וכן לשיפור הכוח.ניתן גם להיעזור במאמן כושר. בהצלחה!

ליאנההה

New member
תגידי, מה מאמנת אישית?!

מה הקשר? זה כ"כ חסר טעם... ועוד בתחום ההתעמלות האמנותית.. . . . .... לפעמים את מביאה אותה בכאלה יציאות, באמת שאלוהים יעזור לך ;)

באמת

מאמנת אישית יכולה לתרום המון לשיפור הכוח והגמישות. כשבצבא לא תמיד ניתן להשתתף בשיעורים,אז זה יכול לעזור בשימור הכושר ואף יכול לתרום מאוד לשיפורו. אני אישית בנוסף לשיעורי הבלט מתאמנת גם בבית בתרגילים לשיפור הכוח והגמישות.וזה תורם לי רבות לשמירה על הכושר ולשיפורו וזה בהחלט תורם גם לריקוד. ולהיפך,בגילי מעל 30 האימון שעושה בבית מקדם אותי הרבה יותר משיעורי הבלט בכוח ובגמישות. שיעורי הבלט זה בשביל טכניקה וקוארדינציה. מניסיון שיטה זו של התעמלות מאוד עוזרת. גם ככה תמיד התאמנתי והאמנתי באימונים בבית,יש לי תכנית אימונים שהתחלתי לבנות אותה כבר לפני 17 שנה ויותר. והשתכללה מאוד במשך הזמן. והיא אכן שומרת על הכושר ומקדמת בנוסף לשיעורי הבלט. כיום בגילי התכנית הזאת הרבה יותר יעילה להתקדמותי מאשר שיעורי בלט. שיעורי בלט לוקחת כי זה כיף ומאוד אוהבת זאת. אך ההתקדמות הגדולה נעשית דווקא באימונים בבית.

ליאור140

New member
אולי תתני כאן מס' תרגילים

שיוכלו להועיל גם לנו?

../images/Emo9.gifאז זהו

שזאת תכנית אישית. וצריך לקבל תרגילים בהתאם לגופכן. לכן אני מאוד ממליצה על מאמן כושר אישי ומאמנת התעמלות אמנותית. אבל בהחלט כמה עיצות טובות שתעבדו עם המאמנת עליהן. אם אתן רוצות לעלות טוב על הפויינט. תרגילים מעולים-תרגילים לחיזוק שריר הסולאוס. פשוט לעשות פלקס פויינט תוך כדי הסתייעות באביזרים שונים.כגון גומי,כדור וכו'.מאמן כושר אישי ילמד אתכן תרגילים לזה. מה שאתן צריכות לפתח זאת סבולת כוח.כלומר לעשות הרבה. כי מה שמחזיק אתכן הרבה על פויינט זאת הסבולת. יש לפתח כוח התחלתי כדי לעלות,אך אחר כך יש לעבוד על סבולת. כך בכל התרגילים שנועדו לשיפור היכולת בריקוד. תגידו שאתן רוצות לעבוד על סבולת כוח. תרגילים נוספים-לשריר הארבע ראשי.על כל ראשיו. לשרירי העכוז ומקרבי הירך. ובזהירות גם למותן כסל.אבל המאמן צריך לתת לכם גם תרגיל למתיחת המותן כסל. חובה לעשות תרגילים למתיחת שריר זה. ולא להתאמן עליו הרבה. כמו כן,לפתח את שרירי הסובך בעידנות-עוזר לפיראוטים.אך אחר כך יש לעשות מתיחה אבל שוב,את התרגילים המתאימים לכן לפיתוח סבולת כוח בשרירים אלו רק מאמן כושר אישי או מאמנת בהתעמלות אמנותית שיראו אתכן יכולים לתת. פעם אחת תקדישו לאימון. שיתן תרגילים מתאימים לשרירים הללו. ולכל אחת תרגיל שמתאים בשבילה. ותעשו אותן בבית בזמנכן החופשי. םעם אחת שיעור עם מאמנת יכול לעזור והרבה. אני הייתי ממליצה על מאמנת בהתעמלות אמנותית ששם גם צריך לשמור על שרירים ארוכים ולא מנופחים. לכן אם תעשו לבד תרגילים אתן יכולות לגרום לניפוח השריר. ואתן צריכות שרירים ארוכים. אז לא לעשות שום דבר לפני שמתייעצים עם מאמנת. בהצלחה ובהנאה!

וגם כמובן

לזוקפי הגב.וללרחב בטני. ובנוסף גם לעבוד על גמישויות. פה נתתי על מה לעבוד בתרגילי הכוח. זה דבר שרקדנים לא כל כך עושים. ואם הם עובדים על כוח זה רק בחדר כושר ששם זה יותר כוח מירבי ולא סבולת כוח. כלומר מרימים יותר משקל במקום לעשות יותר פעמים. ומה שצריך בריקוד זה סבולת כוח. לעשות יותר פעמים. השיטה הזאת הוכיחה את עצמה שנים רבות. 17 שנה כשרק התחלתי אותה. ומאז היא שוכללה והשתפרה בהרבה. כיום בגילי לאחר 30 אני ממשיכה לעשות שפגאט בנות ממשיכה לעשות פראוטים,ממשיכה לעלות על פויינט,ממשיכה להרים רגליים גבוה ועוד הרבה דברים. והכל בזכות אותה שיטה. בשיעורי הבלט לבד לא הייתי מצליחה לשמור ולהשתפר בזה בגיל שלי. וההגיון העמוד מאחרי זה. את הבלט המציאו ממזמן,ואילו שיטות אימון בהתעמלות הן משהו חדש שמבוסס על המדע. והמדע אומר שכדי ששריר יתפתח או שתהיה לו יותר סבולת צריך לעבוד עליו טוב. ואילו בבלט עושים תרגילים ונחים להסברים. והשריר לא מגיע למרב שלו כי בנוסף לזאת זה עוד בקבוצה. לעומת זאת בעבודה אישית השריר מגיע למרבו וסבולת השריר יכולה להשתפר והרבה. בלט בשבילי זה בעיקר לקוארדנציה ולטכניקה. השתפרות ביכול הגופנית מושגת באמצעות תכנית אימונים מיוחדת לזה. ובגיל שלי שרוקדת ובכושר ואף משתפרת-הכל בזכות תכנית האימונים המיוחדת שפיתחתי כבר שנים רבות. בהצלחה!

ליזיגי

New member
ווואו כשכתבת את זה

זה מתחבר לי לכלכך הרבה נושאים.... דבר ראשון השירות הצבאי שלי חחח :] התמיינתי לחיל חינוך, ואחד התפקידים היה מדריכת גדנ"ע.... נו לא משנה חח רשמתי את זה מקום 4 מתוך 5, אבל סתם זה הזכיר לי.. דעתי האישית היא- שירות זה חובה לכולם! ואין מקום למשתמטים מהצבא במדינה שלנו... אני יודעת שזה נשמע שיא הקיצוני, אבל ככל שאני מתקרבת יותר לשם, אני מבינה כמה שצבא זה משמעותי וחובה... מעבר לעובדה שלא סתם יש לנו צבא- אנחנו מדינה שצריכה הגנה, אין מה לעשות... צבא זו מסגרת שבונה ערכים, חברה.. נכון, בנים ובנות שרקדו כל החיים שלהם 24/7 מתוך חלום והנחה שהם הולכים להיות רקדנים, הצבא יכול להרוס להם את הקריירה. עם זה אני מסכימה. אבל גם אני, שאמנם לא מתכננת להיות רקדנית בעתיד, אני יכולה בשנתיים האלו לעשות המון- ללמוד, לעבוד, לפתח את עצמי עוד בעולם המחול ואז אולי כן להמשיך עם זה... וכו'... אז רקדנים שעומדים להתגייס וישתמטו כדי לא לפגוע בקריירה שלהם.. זה אגואיסטי בטירוף ! שאותם מחולניקים יתגייסו לשירות הכי ג'ובניקי שיש, ואמנם הם לא יממשו את מירב הפוטנציאל שלהם ויתרמו הכי הרבה לצבא, אבל בכל מקרה יש תפקידים ג'ובניקים, שהם לא סתם קיימים ומישהו צריך לעשות אותם. אז להיות בבסיס פתוח, לתת 5-6 שעות של צבא ביום, וללכת לרקוד ולהתקדם בתחום... זה הדבר הכי נכון לעשות והכי צודק ופיירי. כי מה שקורה כרגע זה ש-1 מתוך 4 לא מתגייס.. ואם המדינה תמשיך לתת לזה לגיטימציה, עוד 5 שנים 1 מתוך 2 לא יתגייסו. צבא זה חוק במדינה- צבא זה חובה! וזה לא צודק ולא פיירי שיהיו פה אנשים שילמדו מחול בארץ, ויתפתחו בתחום, ויחיו במדינה שלנו.. ואז בגיל 18 לא יתנו את חלקם חזרה.. זו דעתי :]

אני אישית

שמעתי על רקדנים מאוד טובים ושהצליחו רבות ועשו צבא. ניתן לשלב שירות צבאי עם הריקוד.

sharlan89

New member
חמודה..

את קצת חיה בסרט אם את חושבת שבא זה 5-6 שעות ביום... אבל אפשר לרקוד גם אם נותנים 10 שעות

שירו17

New member
לדעתי...

צבא זה חובה! אני חושבת שהמדינה משרתת אותנו בהמו דברםי ופעם אחת אפשר וצריך לתרום למדינה, לשנתיים אז אין סיבה לא לעשות את זה זה חשוב ותורם גם לצבא וגם זה שנתיים שתורמות גם לעיצוב אישיות וזה נותן המון בדיוק לפני יומיים הייתי במיון לאיזה תפקיד לקראת הגיוס שלי, וזה היה כייף להכיר כל כך הרבה בנות מכל הארץ ולהפתח לחוויות שונות וחדשות! בקשר לריקוד כרגע אני לא רואה את עצמי בלי לפחות 3 פעמים בשבוע בסטודיו ואני יודעת שיהיה לי קשה מאוד בלי זה אבל כמו שכבר אמרו אפשר למצוא פתרונות ולהמשיך לשמור על כושר גם בצבא

sharlan89

New member
דעה של חיילת

יקירתי, כמה דמעות הזלתי לפני הגיוס שלי........ אף על פי שלהשתמט לא הייתה בכלל אופציה. כבר ראיתי את העולם נחרב, את האהבה הגדולה ביותר שלי מתפוגגת, את החלום שוקע... הדבר היחיד שקרה זה שהתגייסתי, עכשיו אני לובשת מדים וחוץ מזה הכל כרגיל. מעבר לזה- בתור אחת שגרה בחור קטן בדרום הצבא פתח בפניי את תל אביב על מיליון האפשרויות שהיא מציעה בעולם המחול... אני משרתת בחטיבת דובר צה"ל ו"עושה יומיות", האמת שהגעתי לסידור הזה די במקרה- רציתי לשרת בבסיס סגור, אבל זה מה שיצא. מבחינתי הייתי מוותרת על היוקרה של התפקיד שלי והולכת לתפקיד יותר פיזי- מדריכת חי"ר או לוחמת, אבל לא כי זה יותר טוב, פשוט כי זה מתאים יותר לאופי שלי. ושלא תביני לא נכון, הקפה היחידי שאני מכינה הוא לעצמי... התפקיד שלי מעניין וחשוב, ואני מאמינה שכל תפקיד בצבא, אם תחליטי לבצע אותו ברצינות ובעניין יהיה מעולה. הפואנטה- גם במסגרת צבא תוכלי להמשיך לרקוד (ואפילו תקבלי הנחה...). אמנם לא תוכלי לעשות אודישנים ללהקות, אבל בהחלט תוכלי לשמור על היכולות הפיזיות ואף לקדם אותן ובתום השירות להסתער על זה בגדול. נכון, זה לא יהיה קל. יכול להיות שאפילו תשמיני, שהשרירים יתרפפו קצת והגמישות תרד. אצלי זה לא קרה, אבל גם אם זה היה קורה- אני חושבת שלא לשרת את המדינה שלך (גם שירות לאומי זה חשוב מאד) זה פשוט ביזיון לאדם שבוחר בדרך הזאת, ואני לא מבינה איך אנשים יכולים להסתכל במראה ולהאמין בלב שלם שלהם מגיע לעשות מה שבא להם בזמן שאחרים שומרים להם על המדינה. אז תתגייסי, ואל תבכי, כי זה ממש לא סוף הדרך.... שירלי

tink 16

New member
../images/Emo203.gif מתכוונת לעשות שירות הכי מלא!

לטעמי, לא צריכות להיות פריבילגיות שעל פיהן "מוכשרים" כאלה ואחרים לא יתגייסו בעוד ששאר בני ה18 כן. נכון שתרבות זה דבר חשוב, אבל לא בדרגה של לותר על שירות צבאי. בכל שנות הריקוד שלי [והיו ועדיין הרבה] לא חשבתי לשנייה להשתמט או אפילו לרצות לשרת כפקידה. אולי אני נשמעת אגרסיבית מאד בדעה שלי, אבל אני מחזיקה ממנה.

אני אותו דבר כמוך

וגם אני (כשיגיע זמני [: ) ייעשה שירות צבאי מלא, ואני מאוד רוצה משהו חשוב בצבא וממש אבל ממש לא כפקידה . ולאלה שאומרים שאם עושים שירות צבאי מלא עם תפקיד גדול אין זמן לרקוד, אז זה ממש לא נכון, ואם באמת אוהבים לרקוד זה לא מה שיימנע מכם את זה.

למעלה