צבא וקריירה

צבא וקריירה

האם פטור מצבא בשל סיבות בריאותיות בעייתי באמת בעיני רוב המעסיקים?(הכוונה היא לעבודות אקדמיות בתחום ההנדסי-מדעי) ההרשמה המאוחרת לבר אילן מסתיימת בסוף מאי...אם אירשם לשם לאחר מכן, נגיד באמצע יוני, יש סיכוי להתקבל לשם?חשוב לציין שאני עובר את סכם הקבלה בהרבה במקצוע אליו אירשם...
מראש!

צבא וקריירה

בעיות בריאות מענינות בד"כ את המעסיק כיון שיכולות להיות להן השלכות על העבודה. כיון שהפקולטה להנדסה מבוקשת ספק אם ניתן יהייה להרשם לאחר מועד ההרשמה.

לא בעייתי

כלומר, זה שיש לך פטור מהצבא לא בעייתי. בעיות בריאותיות זה תמיד בעייתי (מעסיקים או לא מעסיקים)...

אותו כנ"ל

למעסיקים אין שום דרך לדעת מה הפרופיל ובגין מה ניתן השחרור (מעבר למה שרשום), ולאקדמיה בטח לא אכפת...

מצב בריאותי

התשובות הללו לא מדויקות. באשר לאקדמיה- ברב המקרים אין היא עוסקת בענין הבריאות אבל בחוגים מעטים (בעיקר בתחומים רפואיים) הינך נדרש לתת הצהרת בריאות ובחלק מהמקרים גם ויתור על סודיות שפרושו (יחטטו בתיקים רפואיים שלך) רישוי- חלק מהמקצועות דורשים רישוי ואז תדרש להצהרת בריאות- זה נכון למשל לפסיכולוג, עריכת דין ועוד. המעסיקים- אינם רשאים על פי חוק לשאול על פרופיל צבאי.עם זאת הם מוצאים דרכים עוקפות חוק לברר את הנושא.

במקצועות שלא דורשים רשיון-

בעיקר כימיה/הנדסות למיניהן/מחשבים, יש סיכוי סביר יחטטו בתיק הרפואי שלי,ע"פ מה שאתם אומרים? ובכלל, במקצועות אלו, עם "בעיה" זו, יש סיכוי טוב למצוא עבודה או שאכן "כמו שאומרים" החיים נדפקים עם 21 נפשי, מבחינה זו?

אין שום סיכוי שבעולם

שיחטטו בתיק הרפואי שלך, מבלי שאתה תחתום על מסמך שייאשר להם לעשות כן. החיים שלך לא נדפקים ולא כלום, אין לך מה לדאוג.

OK, תודה רבה! (+עוד דבר)

זה מה שציפיתי ורציתי לשמוע, מן הסתם... תודה!
אה, ועוד דבר קטנטן: שנה שעברה נרשמתי לבר אילן לכימיה והתקבלתי אך הצבא דחה אותי במסגרת העתודה...(
) עכשיו, המקצוע הזה לא מי יודע מה מבוקש וגם השנה אני אתקבל אליו, ע"פ ציוניי, סביר להניח... אם אשתחרר על 21 נפשי בקרוב ואנסה להירשם ביוני, כאשר ההרשמה המאוחרת היא בסוף למאי, יאשרו לי הנ"ל?מה הסיכוי שיאשרו, ומה הסיכוי שאתקבל אם יאשרו? (המשפט הראשון בפסקה זו נרשם כדי לבדוק אם אולי עצם הרשמתי אליהם שנה שעברה יכולה לעזור לי בהרשמה השנה..)

Oren Oren

New member
זה יפגע בסיווג הביטחוני שלך

מצד שני לרוב המשרות לא צריך סיווג ביטחוני..

בתעשייה הבטחונית/ממשלתית

וזה לא הכרחי שהסיווג שלך ייפגע. תלוי מה היה הסעיף...

סעיף

במידה ואצא על 21 נפשי-הדרך אליו תעבור בפגישה אצל הקב"ן בה אראה דכאונות, שביזות מוחלטת ועוד שאר דברים שלא יסווגוני כ"מטורף" אלא יותר כ"קשה הסתגלות לצבא באופן קיצוני" וכו'... לגבי שאלתך-"תלוי מה.." - זה ענה לך? אם כן, אמורה להיות בעיה עם הנ"ל? אגב, כל חברות הביוטכנולוגיה/הייטק, בהם אני מניח שאעבוד, נחשבות כפרטיות ולא צריכה להיות להן בעיה עם זה נכון? יותר מזה, שמעתי מ"רס"ן שמועתי" שרבים מא, אם לא רוב העובדים בחברות ההייטק הינם משוחררי 21 נפשי...יש לך מושג לגבי זה?

אני לא יכולה להגיד לך חד וחלק

האם תוכל לעבור תחקיר או לא, כי א. אני לא מתחקרת. ב. כל מקרה הוא לגופו, אבל נאמר שאם משרה ממשלתית תהיה באמת רלוונטית לגביך, לא נראה לי שזה מה שימנע ממך לקבל אותה. מה שכן, סביר להניח שהתחקיר שלך יהיה יותר ארוך... לגבי חברות ההייטק, ציבוריות או פרטיות או ציבוריות לשעבר (מופרטות) ולמעשה כל חברה אחרת, לא צריכה להיות בעיה, כמובן, בהנחה שלא תתקל במראיין פאנאט שיש לו משהו אישי נגד אנשים שלא השלימו שירותם הצבאי...

למעלה