צבא וצמחונות

חוה 1

New member
צבא וצמחונות

הבת שלי התגייסה לפני שבועיים לצבא. היא צמחונית. התברר לי שנותנים לה שניצל תירס במקום מנת חלבון. האם למשהו יש נסיון עם הצבא בענייני צמחונות? שניצל תירס איננה מנת חלבון זו פחמימה לכל דבר. יוצא שהיא אוכלת רוב היום לחם עם שוקולד , ועוד כל מיני פחממות. אשמח לקרוא מבעלי ניסיון מה אוכלים צמחונים בצבא. היא כרגע בקורס.

Fade89

New member
מבחינת חלבון

לא הייתי דואג כי קל מאוד להגיע לרמות חלבון (אגב שניצל תירס או על בסיס סויה שהיא חלבון) נאותות בלי להתאמץ מה שכן רוב הסיכויים שהיא אוכלת די הרבה זבל. אני אישית בתור צמחוני בצבא (הצהרתי על צמחונות למרות שהייתי אוכל בשר כי הבשר בצבא באיכות נמוכה מאוד ואכלתי בשר רק כשהייתי יוצא לבית) הייתי אוכל כמו כולם את המזון הצבאי המגעיל (סלטים חתוכים גרוע,דיסה,מוצרי חלב,חביתה ובמקום הבשר-בצבא יש כמות בשר קטנה מאוד במילא הייתי אוכל שניצל סויה\תירס) להיות צמחוני בצבא זה לא בעיה כי במילא אין הרבה בשר,הבעיה האמיתית היא טבעונות בצבא,ממליץ לשאול גם בפורום http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=301 שהוא קצת יותר שוקק במגיבים

צנים

New member
בעיה

אין בצבא שום תחליף בשר שראוי לאכילה (ומספק את הערכים התזונתיים שצריך לאכול צמחוני). אצלנו היו מגישים שניצל תירס במקרה הטוב, וגם זה לא תמיד. כך שאין לי בשורות טובות בנושא מניסיוני, אני בעיקר השתדלתי לאכול כמה שיותר ירקות.

חוה 1

New member
אני לא מבינה מה הבעיה להכין עדשים/מאש/חומוס

זה אפילו יותר זול משניצל תירס.

marx04

New member
בעיקר פחמימות - אך יש בו חלבון

שלום לך, בשניצל תירס יש באמת הרבה פחמימות, אך יש בו גם חלבון ביצה וחלבון סויה. אם היא יכולה לשלב אותו עם שעועית, שהיא מקור לחלבון, היא תקבל שילוב טוב מבחינה תזונתית. מאחר שהיא צמחונית ולא טבעונית, היא יכולה לאכול ביצים וגבינת קוטג' (עשירים בחלבון וזמינים בצבא). מקור טוב, זמין ונוח של חלבונים הוא אגוזים ושקדים. היא יכולה להביא מהבית אגוזי מלך, קשיו ושקדים, שהם מקור מצוין לחלבונים, ולאכול אותם יחד עם אורז. במקום לחם עם שוקולד עדיף שתאכל פירות (ויחד איתם לאכול אגוזים ושקדים). הנה קישור למאמר קצר בנושא: http://www.israelbody.org/Index.asp?ArticleID=409&CategoryID=81 בברכה, אורי.

חוה 1

New member
המון תודה

היא אוכלת ביצים וגבינות . אצייד אותה בקשיו . מה שמדאיג אותי עכשיו זה הברזל.

למה רק קשיו? ויש אגוזים יותר טובים מקשיו

כמו אגוזי מלך או אגוזי פקאן

חוה 1

New member
היא מאד מאד בררנית באוכל ואלו האגוזים היחדים

שמוכנה לאכול. טחינה היא לא אוכלת לצערי.

חוה 1

New member
הראתי לה את הרעיונות , וחמאת בוטנים היא

דווקא כן שמחה לאכול. מה זה חמאת בוטנים איכותית ? ומה טוב בחמאת בוטנים?

Fade89

New member
חמאת בוטנים

"בוטנים הם מקור טוב לניאצין, מנגן, ולסיבים תזונתיים והם מקור מצויין לחלבון" בקיצור יש חלבון וגם די הרבה קלוריות שיכולות להשאיר אותה שבעה,חמאת בוטנים איכותית זאת חמאת בוטנים "טהורה" בלי מלח ותוספי טעם.

marx04

New member
תגובה קצרה

שלום לך, אותם אגוזי מלך וקשיו הם גם מקור טוב לברזל. אם אינני טועה, יש בצבא טחינה, שהיא מקור טוב לברזל. כמו כן, היא יכולה לרחת איתה טחינה גולמית לצבא (שנשמרת מחוץ למקרר גם אחרי פתיחתה), ולהכין לעצמה מדי פעם טחינה. הנה קישור למאמר בנושא: http://www.netogreen.co.il/pages1402.aspx בברכה, אורי.

Fade89

New member
האגוזים הטובים ביותר

פקאן,אגוזי מלך,שקדים בנוסף גם גרעיני דלעת וגרעיני חמניה הם טובים. קשיו הוא מאוד טעים אבל פחות בריא.

CYN2

New member
אני הגעתי לצבא במצב דומה

צמחונית, שקלתי 46 ק"ג ומאד בררנית באוכל. אחרי 3 ימים בטירונות הגעתי למשקל 43, מאד ירודה מבחינה פיזית (שלא נדבר על מבחינה נפשית שזה שינוי וזה קשה). פשוט לא אכלתי שם כלום. הגעתי למיון 3 פעמים ב3 חודשים הראשונים לשירות שלי בגלל זה. אז פשוט הפסקתי להיות צמחונית בזמן השירות. השתחררתי לפני ארבעה חודשים וחזרתי להיות צמחונית. הצבא נוראי בתחום האוכל. לא משנה אם אתה צמחוני או לא. אפילו החביתות שהם מגישים בארוחות בוקר עשויות מאבקת ביצים. שוקולד שאת מרגישה את הגרגירי סוכר כשאת אוכלת אותו. גם השניצל תירס, שהוא כמובן לא תחליף לחלבון, הוא לא של "טבעול" הוא של איזה חברה אחרת והוא בלתי אכיל. גם עד שמגיעים לאכול אותו הוא כבר קשה כמו אבן ולא נראה לי שמישהו יסכים לאכול אותו גם באיומים.פחמימות כמו פסטות ואורז מוגשים ברוטב שמן נשקים\שמן מנועים... פשוט נורא, שוחה בשמן. בקיצור, אם היא הולכת להיות בבסיס סגור ואין לה אפשרות לשמור על הצמחונות ברמה שהיא נשארת בריאה ושומרת על משקל תקין ומדדים תקינים אני ממליצה פשוט לנשום עמוק ולהפסיק עם הצמחונות לשנתיים. אם היא חוזרת הביתה כל יום זה כבר משהו אחר.

CYN2

New member
לא, כי היה חשוב לי לעשות צבא.

ואני ממש לא מרגישה צורך להתנצל על זה. על האהבה שלי לבע"ח וכמות הדברים שעשיתי למענם אני לא צריכה להתחיל לפרט. אני יודעת טוב מאד מה האידיאולוגיה שלי ומתוך איזה מקום אני עושה את הבחירות שלי. אני עשיתי את זה כי לא היתה לי אפשרות אחרת וממש לא היה לי קל. מעבר לזה ש"להפסיק עם הצבא" זה קל לכתוב על גבי הפורום, אבל לא כ"כ פשוט במציאות.

לא אמרתי שלא חשוב לאנשים שעושים צבא

לעשות צבא , אני בטוח שזה מאוד היה חשוב לך - מסתבר שיותר חשוב מאשר החיים של החיות המסויימות אני לא מעביר עליך ביקורת אל תקחי את זה קשה , המעשה נעשה כבר ולבכות על זה לא יעזור מה שמעניין אותי זה האם חשבת על זה מספיק על המשמעות של זה? האם בטייק חוזר היית חוזרת על אותו דבר עכשיו כשהיה לך זמן לחשוב על זה , אם כן מדוע ? אני משוכנע שלהפסיק עם הצבא זה מאוד קשה ודורש כוח רצון והתמודדות קשה מאוד , השאלה היא האם רצונינו להציל את חייהם של בעלי החיים ש"הוקרבו" כאן למען השירות שלנו והרצון שלנו לעשות צבא (מאיזה מניע שזה לא יהיה) לא יכולים להביא לכוח רצון כזה ? לכן זה כן מעניין מאוד איך את מרגישה לגבי זה ?

למעלה