צבא וצליאק

Nבולבלת

New member
צבא וצליאק

שלום ובוקר טוב,
הייתי רוצה לספר קצת על החוויה שלי בנושא צבא וצליאק, כי אני חושבת שאתם תבינו אותי הכי טוב (בתור צליאקים\הורים לצליאקים).
קצת רקע לפני, אני בת 18 ואיבחנו אצלי את הצליאק לפני 3 שנים. זה היה בכיתה י' ומאוד בהפתעה (לא היו לי תסמינים).
לפני כן היה לי מאוד ברור שאני הולכת להתגייס ופתאום התברר לי שלא מגייסים אנשים עם צליאק (הסיבה העיקרית שבגינה לא מגייסים צליאקים היא שהם נמנעים מלקחת אחריות)... זה מאוד מאוד הכעיס אותי, שהרי צליאק לא מונע ממני לעשות שום דבר (מלבד לאכול גלוטן, כמובן)- אז לא הבנתי למה שלא אתגייס בגיוס רגיל.
בכל אופן, כשהלכתי לצו הראשון ביקשתי לגשת ישר לרפואי ושם הייתי צריכה להוכיח שיש לי צליאק, כאילו לא מספיק התחושה המעליבה שהם נותנים כשהם לא מגייסים הם גם פיקפקו באמינות של הצליאק שלי ונתנו לי תחושה שאני לא בסדר. בסופו של דבר נקבע לי פרופיל 21 רפואי. תנאי השירות הם פעם בשלושה ימים לחזור הביתה ובסיס שיש בו מקרר ומיקרו.
בעיקרון, הם מאשרים די בקלות את ההתנדבות של חולי צליאק (שזה אחד הדברים היחידים שאמרתי עליהם תודה).. יש כאלה שלוקח חודשים עד שמאשרים להם את ההתנדבות אבל בצליאק די קל להוכיח ודי קל להבין מה המצב הרפואי מבדיקות דם, כך שבמקרה הזה זה פחות נורא מלמתנדבים אחרים.
לאחר מכן הועברתי לטיפול מדור מתנדבים במטרה למצוא תפקיד. האמת? העבודה מול מדור מתנדבים היא די מתישה. התחושה שקיבלתי זה שאין להם באמת רצון לעזור והם לרוב חסרי סבלנות וללא נכונות. אבל, בסופו של דבר (כשלקחתי את העניין לידיים ומצאתי לעצמי תפקיד) זה הסתדר.
עוד לא התגייסתי (מתגייסת בקרוב) אבל מה בנוגע לתנאים? אני מביאה אוכל כל יום מהבית והתוספת לחולי צליאק היא 14 ש"ח לכל יום (זה גם ממש הכעיס אותי, צליאק זה אוכל יקר! ב14 ש"ח אני לא מרכיבה אפילו שתי ארוחות).
זהו, רציתי לשתף כי נראה לי שזה חשוב ומעניין (אני מאמינה שבתור הורים לילדים עם צליאק גם ילדכם יעברו את זה, וממש חשוב לתמוך כי זה הרבה ביורוקרטיה מעצבנת).
אם יש שאלות על התהליך אשמח לשתף עוד...

net the jet

New member
כל הכבוד לך ! אני מאחלת לך שברגע שתתחילי,

הכל יסתדר ויהיה לך שירות מהנה ומספק.

טליאמתי

New member
תודה על השיתוף המאוד מאוד חשוב

ואני חושבת שטוב עשית שהתעקשת ללכת עם מה שאת מאמינה.

הייתה לי הרגשה לא נוחה בבטן כשקראתי את מה שכתבת על התנהלות הצבא בעקר בזמנים אלה שלא מובן מאליו שצעירים יתעקשו להתגייס.
יש לי שתי שאלות ממקום של בורות מוחלטת בהתנהלות הזאת:
1. האם, כחלק מההוכחה שאת צליאקית, נדרשת להציג תוצאת ביופסיה יחד עם בדיקות הדם מלפני 3 שנים?
2. אני יודעת שזה עלול להשמע...ארכיוני אבל מה זאת אומרת ..." ומצאתי לעצמי תפקיד"? אני לא ממש מבינה למה אדם לפני גיוס צריך למצוא לעצמו תפקיד ואיך עושים את זה.

Nבולבלת

New member

הם ביקשו את כל סיכומי הביקורים שבהם הייתי בשניידר (כמובן גם בדיקות דם והביופסיה) ובנוסף גם מכתב מהרופא שאני צליאקית ושאני מטופלת. הרגשתי שהם מאוד חוששים שירמו אותם, בראש שלי צליאק זה לא איזשהו פרס, זה די הצחיק אותי שהם חושבים שאשקר שיש לי צליאק. חוץ מזה, גם במהלך השירות אני אצטרך לעבור בדיקות שנתיות שיראו שהערכים שלי בנורמה, הם לא רוצים לקחת אחריות ולכן אוכל לשרת על עוד הצליאק מאוזן ומטופל.

השאלה השניה היא פחות קשורה צליאק יותר למתנדבים לצה"ל... בקצרה, שואלים אותך כשאת מתחילה את התהליך לאן היית רוצה להתגייס והם אמורים לקשר אותך לגורמים הרלוונטיים... בפועל, במשך יותר משמונה חודשים הם טענו שאני מועברת לטיפול החיל שביקשתי ושיתקשרו אליי... רציתי להתגייס עם כולם (יש הרבה מתנדבים שמתגייסים בגיל 20+ בגלל כל העניין של אישור התנדבות וכל הבלגן) קצת אחרי סיום יב ולכן התחלתי לחפש אחרי תפקיד. הדבר הטוב בהתנדבות הוא שאת יכולה לבקש ראיון לאן שאת רוצה (לא בטוח שתתקבלי וצריך לתאום את תנאי השירות שלך) ולכן יש אפשרות לחפש ולמצוא תפקיד. מי שלא מתנדב כנראה פחות אפשרי.

KYT1

New member
תודה על השיתוף - זה עוזר מאוד לדעת בפני מה

הילדים שלנו עומדים. בהצלחה בתפקיד.

hillator

New member
אני בצבא

סרן בקבע בח"א את מוזמנת לדבר איתי בפרטי או בפייסבוק (hillator)

אני ההייתי עתודאית לאווירונאוטיקה והתפתחה לי אלרגיה תוקפנית לחלב (אני ממש מתנפחת.. לא נושמת וכ'ו) ולכן קיבלתי פרופיל 30(שזה נידוב כי יש לי מקצוע נדרש) ובהמשךלא מזמן גם צליאק (בנתיים לא זימנו אותי לועדה רפואית על זה וקשה לי לאמין שיזמינו אותי)

תראי הצבא זה גוף בירוקרטי ברמות כל דבר שם בירוקרטיה (לא קשור למתנדבים).. הזנת ימי חופש? מילוי נוכחות בבוקר?? כל שטות שאת יכולה לחשוב עליה הם יודעים להסתבך.

תראי מה שעזר לי מאוד בצבא היה כמה דברים:
1. המפקדים שלי (הרס"ן והסא"ל) שממש נלחמו שיהיה לי טוב. חיל רפואה לא נתן לי לבצע קורס קצינים בבה"ד 1 בגלל החלב והמפקד יחידה שלי הפך חצי צה"ל והוציאו אותי לבהד 12 בסוף ועשיתי קק"צ ביומיות.
2. התפקיד . יש לי תפקיד מעניין יחידה מדהימה ואני ממש אוהב לבוא לעבודה בבוקר , נשארת שעות נוספות, עובדת ימי שישי אני כנראה מאריכה את הקבע.

לגבי אוכל אני לא מקבלת שום תוספת בשכר (אולי שקל לחודש שביטלתי את האכילה בחדר אוכל ) אבל אני בקבע, אין לי מושג מה קורה בחובה. אני מביאה אוכל מהבית כל יום , אני לא ממש מתעסקת בכל נושא הכסף שכמה זה עולה או לא עולה לי ..כי אני כבר לא בסטטוס של חיילת חובה , תודה לאל יש לי משכורת לא קטנה ועוד 1001 תוספות של מהנדסים וחוקרים ואם אני יכולה להרשות לעצמי רכב חדש אז אני אסתדר. לגבי תורניות את לא אמורה לבצע אני רק בקבע נשלחת אחת לכמה חודשים להיות עוזר שופט בבית הדין ביפו לכמה שעות..

אבל באמת הכי חשוב שיהיו לך מפקדים טובים ומבינים שידעו לעזור לך ולקדם אותך שצריך כי זה מה שחשוב.

atlfrm

New member
בעיתון:מספטמבר: חולי צליאק יוכלו להיות קרביים

התפרסם הבוקר בעיתון "ישראל היום" (קישור):

"על פי ההנחיה החדשה, שמובלת על ידי חיל הרפואה בראשותו של תא"ל ד"ר איציק קרייס, כל מלש"ב שיגיע ללשכות החל מחודש ספטמבר ויצהיר כי הוא חולה צליאק, יקבל פרופיל 97 עם סעיף ולא יקבל פטור אוטומטי משירות בצה"ל, כפי שהיה עד כה."

חג שמח!

tamylevit

New member
אני כבר מודאגת מעכשיו...

הבן שלי עדיין לא בן 4 ואני כבר מודאגת!!

האמת יש מספיק זמן עד הגיוס שלו כדי שהעניין הזה ישונה עוד מספר לא קטן של פעמים... אבל אני תוהה אם המגויסים העתידיים המסכנים יצטרכו לקבל את האוכל שלהם מאותו מקום שמספק לצהרונים בגנים... כי האוכל הזה ממש באיכות ירודה ולא טעים...

אבושיי

New member
ושוב אפשר להתגייס כרגיל

מספטמבר: חולי צליאק יוכלו להיות קרביים
בשורה לחולים, שעד כה נאלצו להסתפק ב"התנדבות" • תחול עליהם חובת גיוס והם יוכלו לשמש טייסים ולוחמי קומנדו • התפריט הצה"לי יכלול מזונות ללא גלוטן

hillator

New member
כבר ניסו את זה פעם וזה לא עבד

ופרט להתדרדרות מצב רפואי של חולים והרבה עצבים זה לא עשה כלום.

אם שואלים אותי חולי צליאק צריכים להמשיך להיות מתנדבים. מספיק ליפול על איזשהו מפקד טמבל שלא מבין וכבר המצב מתדרדר. ברגע שמישהו מתנדב יש נהלים ברורים איפה הוא משרת, מה מותר לו לעשות וככה יש שקט

hillator

New member
ובתור מי שהייתה בעבר עם פרופיל 45 ואז ירד לה

לפרופיל התנדבותי אני יכולה להעיד על עצמי שהיחס הוא אחר.
שאתה פרופיל 46 ולא תוכל לסגור שבת כי אין לך מה לאכול יתחסו אליך כאל מישהו שאשם ודופק את החברים שלו . שאתה פרופיל של מתנדב(25 או 30) אף אחד אפילו לא יעיז לבקש ממך לסגור שבת

net the jet

New member
לפי הכתבה, הפרופיל של צליאקים יהיה 97, עם

סעיף מיוחד.
אני רוצה להאמין שהצבא לא סתם קובע את הדברים, ועשה זאת אחרי הנסיונות ( עם חולי צליאק, בלי חולי צליאק... ) ורק אחרי שהגיעו למסקנה שכן ניתן לארגן זאת.
אני יודעת על חילים צליאקים ( לא מתנדבים ) שכרגע בצבא, ומסתדרים נהדר. אבל כמו שכתבת , זה כנראה גם מאד תלוי ביחידה ובמפקדים.
אני מקוה שההנחיות החדשות יביאומלידי כך שלא רק ביחידות מסוימות זה יקרה, אלא בכולן, ואז באמת זה לא יהיה סיפור.

hillator

New member
בתור מי שמספיק זמן במערכת

אני יודעת איך הצבא מתייחס לפרופיל ולסעיף (ואין לי בעיה לפרט בפרטי).

אני רק אציין שהמפקדים שלי היו היחידים שהיו בסדר לאורך כל הדרך.

אני בפרוש ממליצה להתגייס שלא תבינו לא נכון . אני בעצמי חתמתי עוד חצי שנה קבע לא מזמן אבל בקורס קצינים (שדרך אגב היו איתי חולי צליאק) נפל לי האסימון בצורה הכי טובה , כל מי שיש לו בעיות שנוגעות לסוג מסוים של מזון מקומו כמתנדב.

ראיתי את היחס בקק"צ מתנדבים ואני חייבת להצדיע לצהל על היחס שם, אבל בו בזאת אני לא רואה איך ניתן לתת כזה יחס במקום אחר.

למעלה