צבא ופיברו

צבא ופיברו

שלום. אני משרת בצבא כבר למעלה משנה.בחודשים האחרונים הרגשתי הכללית החריפה באופן עצום, ולתפקד באופן בסיסי כבר קשה לי. לאחרונה נבדקתי ע"י ראומטולוג שטען שהסימנים הקליניים מתאימים לפיברו והוא המליץ שאלך לועדה רפאוית ולשינוי פרופיל. מישהו יודע איזה פרופיל מקבלים חיילים שגילו להם פיברו תוך כדי שרותם הצבאי?והאם מקבלים פטור מלא מצבא? תודה.

אחד מאנשי סמייל שלום!

לגבי והפיברו וצבא מספר דברים חשובים! 1. חשוב שהקביעה של הרופא תהיה חד משמעית - פיברומיאלגיה! (נקווה שלא!). רפואה: 2. הצבא אינו מכיר בפיברו ולכן אין לו גם סעיף ליקוי מתאים, מתבצעת השוואה לדלקת פרקים לפי רמות (תנועת הפרופיל היא או 64 או 45 לרוב). 3. לא בהכרח מקבלים פטור מלא משירות צבאי ואני מאמין שניתן לבצע שירות מלא בתנאים מסויימים שעכשיו אני ארחיב עליהם. מסגרת צבאית: 4. מאוד חשוב שהמפקדים שלך יכירו את המחלה ואת הקושי שבה. 5. אם יש צורך ואפשרות בצע שינוי שיבוץ אשר יקל עלייך. 6. צרפתי לך (קישור) הסבר קצר על המחלה אשר אתה יכול להציק למפקדים שלך בתקווה להבנה מצידם. בברכת רק בריאות!

Black Tear

New member
צבא ופיברו (בערך)

המצב שלי שונה משלך, אצלי איבחנו פיברו לפני שהייתי אמורה להתגייס, ואחרי ועדה רפואית שחררו אותי וקיבלתי פטור מלא. שנהיה בריאים תמיד!

netsky

New member
צבא ארור...

אני התחלתי לסבול מכאבים לא מוסברים בירכיים כחודש לאחר הגיוס, וייחסת אותם לבעיה שקיימת אצלי מלידה בירכיים. אתמול, אחרי שנה וכמעט 5 חודשים, איבחנו אצלי בצורה חד משמעית פיברומיאלגיה. עד עכשיו היו לי פטורים מתורנויות בגלל הכאבים והיום הלחתי לקר"פ פעילה כדי שיחדש לי אותם. הסברתי לו שסוף סוף איבחנו אצלי משהו (מה שאומר שאני לא משוגעת...), וקיוויתי לתגובה חיובית ותומכת. כמובן שלא, הרי זה צה"ל... הוא אמר לי בנונשלנטיות גמורה שפיברו' לא מצדיקה פטורים, והסברתי לו שאני כבר כמעט שנה וחצי עם פטורים ושזו ראיה קצת צרה של המצב... הסברתי לו את הבעיות שלי בתיפקוד בתורנויות (קושי לעלות ולרדת 3 קומות כמה פעמים בלילה בשמירה, או לעמוד על הרגלים או במצב שלי אפילו לשבת מ9 בבוקר עד 6 בערב במטבח) והוא כתגובה אמר שפטור ממדרגות מקבלים רק נכים, ושאם המצב שלי באמת כזה, אולי מקומי בכלל לא בצבא... בנוסף, המפקדת (הכלבה, יש לציין) שלי, טוענת שאני יכולה לתפקד כרגיל כל עוד אני לא מראה לה אישורים... בקיצור, הנקודה היא, שלצבא לא ממש איכפת, כי כמו כל דבר שהם לא מבינים, הם מעדיפים לזלזל, לשלול, או להפנות לטיפול פסיכולוגי... הלוואי והייתה דרך לגרום להם להבין... תרגישו טוב! נ.ב. נעים מאוד. יש לי תחושה שאני יבקר פה הרבה... :)

linar1

New member
נטע../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifהיי

ברוכה הבאה לפורום. מאוד מבינה את הכאב שלך... אולי תנסי להסביר לקר"פ על ידי כך שתשימי על השולחן מאמר בנושא פיברו' והאביחון שבידיך. אם זה אפשרי, להשאיר לעיונו וצאי מהחדר ותבקשי שאזמן כשיעבור על החומר. תשתדלי לחסוך מעצמך את אימות המיותר. במידה ואין נכונות מצד מקבלי החלטות לתת הקלות, על תהססי לפנות קצין קבילות החיילים וגם ההורים יכולים לעזור... כי בסך הכל באת לשרת את המדינה ולא רצית פטור מלא, אז מדוע שלא התחשבו בך... תהיה חזקה. LINAR

netsky

New member
תודה רבה!

שבוע הבא יש לי תור לאורטופד שיתן לי פטורים בלי בעיה ואם אני ירצה גם גימלים... שישרפו מקבלי ההחלטות... :)

למעלה