צבא ופוליטיקה

  • פותח הנושא netc
  • פורסם בתאריך

netc

New member
צבא ופוליטיקה

אז מה מותר ומה אסור בתור איש קבע?
מותר לי להתפקד למפלגה? מותר לי ללכת לכנסים (על מדים/בלי מדים)?
להתנדב עבור מפלגה?
 

GVBlack

New member
צבא ופוליטיקה - המותר, האסור והתחום האפור

מותר - להתפקד כחבר במפלגה, להצביע בפריימריס, להתמודד בבחירות לרשות מקומית.

אסור - להשתתף בכל פעילות מפלגתית שהיא (כולל כנסים, התנדבות עבור מפלגה וכיו"ב), להיבחר למוסדות המפלגה, להתמודד בפריימריס, להתמודד בבחירות לכנסת (אלא אם תתפטר מהקבע 100 ימים לפני הבחירות).

התחום האפור -
1. אם תלך לכנס מפלגתי כשאתה על אזרחי, ולא תקום באמצע הכנס ותצעק "אני איש קבע!", הסיכון שיתפסו אותך נמוך.
2. ישנן מפלגות (למעשה, רוב המפלגות בישראל) בהן הרשימה לכנסת לא נקבעת על-ידי פריימריס - נניח שאתה באחת המפלגות האלה וועדה מסדרת שמה אותך ברשימה לכנסת - אתה חייב להודיע על זה לצבא והצבא יהיה חייב לשחרר אותך משירות הקבע שלך. השחרור הוא סופי, כלומר, גם אם לא נבחרת בסופו של דבר לכנסת - אין דרך חזרה.
3. גם אם אתה מתמודד בבחירות לרשות המקומית (וזה דבר שמותר לך לעשות) - תשוחרר מהשירות ברגע שתודיע על הגשת מועמדותך, וגם כאן השחרור יהיה סופי.
 

netc

New member
בקשר לסעיף 3

סתם מתוך סקרנות - אתה בטוח לגבי זה?
הרי לא חסרים אנשי קבע (בעיקר עתודאים) שרוצים להשתחרר מהצבא ברגע שהם נכנסים לקבע...מה מונע מהם להגיד מועמדות בבחירות מקומיות ולצאת מהצבא ישר?

ותודה לגבי שאר התשובות :)
 

GVBlack

New member
עובדה שמעטים מאוד עושים את זה

יש 2 פקודות מטכ"ל נפרדות - האחת עוסקת בבחירות לכנסת (33.0132) והשניה בבחירות לרשויות המקומיות (33.0113). הדברים נאמרים שם במפורש (אתה יכול למצוא את הפקודות גם באינטרנט האזרחי וגם בצה"ל-נט).

אני חושב שרבים בכלל לא יודעים שהאופציה קיימת, וחושבים שזה כמו הבחירות לכנסת - כשבפועל זה קצת שונה. אולי אם היו יודעים, היו מנצלים את זה יותר. אתה חייב גם לזכור שבחירות לרשות המקומית נערכות אחת ל-5 שנים, כך שלא תמיד זה רלבנטי לעתודאי שמחפש את דרכו החוצה.

דווקא ישנו מקרה ידוע של עתודאי שהפך לחבר כנסת וכתוצאה השתחרר משירות קבע - מודי זנדברג, שנבחר לכנסת מטעם "צומת" ב-1992, בגיל 30.
 

armylawman

New member
אכן...

זו אחת הפקודות היותר נשכחות של צה"ל...(לגבי רשויות מקומיות)

כזו בעלת פוטנציאל בעייתי....מאוד מאוד בעייתי...
 
למעלה