צבא וחברה.

צבא וחברה.

" יוקם מנגנון שקוף לבחינת בקשות לפטור משרות צבאי מטעמי מצפון לאותם בודדים אשר אינם מסוגלים כלל לשרת במסגרת צבאית, כמקובל במדינות דמוקרטיות אחרות". כך נאמר במצע מר"צ. הדברים הם חמורים ביותר. אין לסלול את הדרך לחלק מאזרחי מדינת ישראל, לא לתרום למדינה, כמו שאר בני גילם. יש ליצור חלופה של שירות לאומי במשך שנתיים. כלומר בכל מקרה, כל אזרחי ישראל בני 18 יתרמו למדינה, אם לא דרך הצבא אז דרך שירות לאומי.

זה לא נוגד את מצע מרצ

מרצ מדברת על מתן פטור משירות צבאי מטעמי דת ו/או מצפון ע"י ועדה מיוחדת ולא ע"י פטור גורף.

משמע - פטור משירות למדינה

בעייתי מאוד לתת פטור משירות צבאי, ללא העמדת חלופה אחרת לשרת את המדינה. יתרה מכך, שירות לאומי תורם ברוב המקרים יותר משירות צבאי.

לעזור לילדים בשכונות מצוקה

אני לא רואה בזה פחות שירות למדינה מאשר איזה עובד רס"ר בקריה... וכאן הרעיון הוא שלא כל אחד שיירצה יקבל שירות לאומי, אלא באמת אי-כשירותו לשירות צבאי תבחן ע"י ועדה מקצועית שתהיה מורכבת לא רק מאנשי צבא.

"אינם מסוגלים" שקרנים!, אינם רוצים

אין כזה דבר מטעמי מצפון, סרבן שירות לכלא. ברור שצריך להקים ולהרחיב את השירות הלאומי, אך מי שישרת שם צריך להיות כל מי שהצבא לא רצה אותו. "כמקובל במדינות דמוקרטיות אחרות", אנחנו ישראל במזרח התיכון, לא דמוקרטיות אחרות, טיפשי להשוות אותנו כל הזמן לדמוקרטיות אחרות.

worrywort

New member
זאת בדיוק הסיבה ששונאים אותנו

כי אנחנו "ישראל" ולא כמו דמוקרטיות אחרות. אין שום סיבה בעולם שאנשים ישבו בכלא אם הם מתנגדים לאלימות ולא מוכנים להתגייס לצבא. הרעיון של סובלנות בדמוקרטיה איננו בגדר המלצה, זה עיקרון חשוב שמפריד בין דמוקרטיה אמיתית לדמוקרטיה בכאילו. הרעיון של צבא עם נולד בחטא וממשיך בחטא. אין אף עם בעולם שכולם בו רובוטים על סרט נע. כל מה שצריך לעשות זה להביט בשיעור ההתגייסות הנמוך במלחמת העצמאות. לא כל אחד חייב להקריב את חייו על מזבח קדושת המדינה, כך התחיל הפאשיזם.

menashon

New member
נראה אותך אומר את זה בשטחים

וחוזר בחתיכה אחת אגב גינוי לטרור של עברייני הגיוס ראית? כי אני לא

worrywort

New member
מה? את כל המשפט השני לא הבנתי

מי אלה עברייני הגיוס ולמה שהם לא יגנו את הטרור?

menashon

New member
כל המטרים למיניהם

והבהטים ראית אותם מגנים טרור פעם אחת?

אני מתנגד לאלימות לפחות מאותו

פרזיט, שבטח מצפה לחזור מהקניון/מסעדה/אוטובוס בריא ושלם. אין לי סובלנות לאדם שבגלל שלא בא לו "ללכלך את הידיים", אני (בעבר) או מישהו אחר יתחנו יותר שמירות, יצאו פחות, יעבדו יותר קשה, יסכנו יותר את החיים כאשר הוא מרוויח כסף/לומד. דמוקרטיה היא לא תירוץ לסבלנות או לפזיתיות, שיוויון זכויות מצריך גם שיוויון בנטל עד כמה שמצבו הגופני של האדם מתיר. פאשיזם זה שלטון הצבא במדינה ומוסדותיה, לא שנתיים שלוש שנים מסכנות בצבא. למלחמת העצמאות התגייס כל מי שרק יכול, גם ניצולי שואה שלא ידעו מה זה להחזיק נשק, ככה הצלחנו להקים מדינה.

worrywort

New member
3 שנים מסכנות, בדיוק

ולראות ב3 שנים מסכנות כאלה קדושה, זה פשיזם.

menashon

New member
אולי באמת חבל

על מי שטוחן 3 שנים במטרה להגן על אנשים כמוך חבל שלצבא אין את הפריבלגיה לבחור על מי להגן ועל מי לא

Azazel

New member
לקנח את האף זה פאשיזם.

מכונת זילות המילים מתגלגלת קדימה - התחנה הבאה: "בשר זה שואה".

worrywort

New member
תצחק תצחק אבל הערכים נשארו אותו דבר

אהבת המלחמה מול אהבת החיים.

Azazel

New member
וכמובן שהבנת חשיבות הצבא היא

אהבת המלחמה. אחלה, תודה על החידוש.

worrywort

New member
כשערכי המלחמה "קדושים"

וערכי השלום לא, אז בקלות ניתן להבחין שאתה פשיסט.

כבר עכשיו עשו זילות למושג "גזענות"

והרודו אותו לעפר, כל המשמעות שלו יצאה ממנו על ידי שימוש תדיר מוטעה ולא אחראי.

למעלה