צבא והפרעות קשב

צבא והפרעות קשב

בוקר טוב לכולם. ממש אוטוטו אני מתגייסת- ב-18.7 הנני עולה על מדים. אני לקויית למידה עם הפרעות קשב וריכוז קלות (לא משתמשת בתרופות) וככל שמועד הגיוס שלי קרב כך גם החששות על איך אני אעבור את הטירונות והקורס בשלום, הרי אני חייבת להתעסק במשהו (לעיסת מסטיק, התעסקות עם השיער או מחיצת כדור גמיש) על מנת להתרכז וכידוע בתוך המסגרת הזאת לא ניתן לעשות את הדברים הללו. רציתי לדעת אם יש כאן אנשים שיוכלו לייעץ לי מה לעשות, כי אני ממש עובדת עצות ורק עצם המחשבה על כל אלה לא מאפשרת לי לישון בלילה... תודה רבה

מבינה ממך שההתעסקות עם כדור או

מסטיק וכדו', עזרו לך להקשבה במסגרת הלימודים. מסגרת הטירונות אינה מסגרת עם שעות כיתה ורוב הפעילות הינה פיזית ובחוץ ודורשת הקשבה למ"כים אך לזמנים קצרים יותר מאשר בכיתה. נראה לך שגם כך עדיין תתקשי? חשוב להתחיל ואם נתקלים בבעיה, לגשת אל המ"כ שלך אולי ולשתף בתקווה שיעזרו ויאשרו לך אולי לאחוז בכדור שלך בזמנים מסויימים הדורשים ריכוז רב יותר? במידה ותהיי אחרי הטירונות בקורס, לדעתי, שוב- לשתף את האחראים עלייך בקושי ולקבל הסכמתם לפתרונות המועילים לך. תנסי לדאוג פחות ולחכות לראות מה יהיה. הצבא שונה ממסגרת לימודים ומקווה ומאחלת לך הצלחה והנאה משירותך הצבאי. וחשוב מאוד- שמרי על ריכוז במטווח

מדרגות

New member
אני חייבת לציין שקראתי במיספר

מאמרים וכתבי עת של דוקטורים שמדגישים כי בתחום הצבא, אנשים בעלי ADHD פורחים !!!! (אחד המקורות היה של ד"ר איריס מנור שגם מתארחת בפורום הזה מידי פעם ואת יכולה להפנות אליה שאלה אם תירצי). כך שאני אופטימית מאד לגביך, ודווקא הקישורים והיכולות היחודיים שלך הם אלה שיקנו לך יתרון יחסי בצבא על פני אחרים, כל עוד את מנותבת לתפקידים בהם הקושי שלך דווקא מהווה יתרון. לכן,גם אני חושבת שעליך לשתף את הגורמים הרלוונטים בצבא ותיראי שבתפקיד הנכון...את עוד תצליחי יותר מהאחרים ה"רגילים" !!! בהצלחה מתוקה !!!!!!!!

למעלה