צבא העם?

guypele

New member
צבא העם?

25% - מכל שנתון אינם מתגייסים כלל. 20% - מתחילים את השירות אך אינם מסיימים את השנה הראשונה. 8% - בני ישיבות שאינם מתגייסים. סה"כ - 53% לא כולל ערבים. בין שאר ה- 47% שמשרתים חלק לא מבוטל הם כח-אדם עודף ש"מצאו" בשבילו תפקידים (בעיקר בנות). הנתונים מתוך הצעות חוק של ח"כ רן כהן וח"כ אמנון רובינשטיין בדבר הטבה עם אלו שכן משרתים.

CANDY MAN

New member
בגלל אנשים כמוך יש מילואימניקים.

במקום שאתה תמלא את חובתך למדינה אתה נותן לאבות של ילדים קטנים ללכת להלחם בשבילך. הם לחמו בשבילך כשהיית צעיר ורצית רק לחיות בשקט, ואתה מחזיר להם בכך שאתה מפרסם נתונים מפגרים שרק משפילים אותך. זה שהדור המגעיל שלנו גדל עם כפית זהב בפה (ואני מדבר גם על עצמי) ועכשיו הוא כפוי טובה לא אומר שזה בסדר. אני מסתכל על האחים הגדולים שלנו בני ה- 26-36 וגאה לראות את המאה ומשהו אחוזי גיוס שלהם. חבל שאנחנו לא לומדים מהם משהו. אני בכל מקרה כן לומד ואני יודע שכדי שלדור הבא יהיה שקט ויותר חושב תיהיה מדינה אני צריך להתגייס. זה שזבל כמוך ברח מהצבא עושה אותך יותר גרוע מכל דבר אחר.

guypele

New member
תגובה:

א. הנתונים פורסמו כאמור ע"י החכים רובינשטיין וכהן. אין הם אמורים להיות נסתרים מהציבור - יש להם השלכות שצריך לדון בהן. ב. מגמה זו של גיוס חלקי ביותר איננה חדשה - היא התגברה ביתר שאת ככל שגדלה האוכלוסייה (בייחוד הקפיצה בשנות ה-90 עם ההגירה מרוסיה). כל העניין הוא שתמיד הצניעו את זה ולא התמודדו עם ההשלכות והאתגור שבנתונים האלו. זה כמו שמישהו יאמר שכעת יש יותר הומואים - לא, פשוט עכשיו החברה יותר פתוחה וגלויה בנושא. אם תבדוק את הסטטיסטיקה של לפני 10-15 שנה תגלה לא מעט שלא שירתו בצבא מסיבות שונות. גם אם ניקח עכשיו יישוב של אנשי קבע כמו רעות נגלה אחוזי גיוס גדולים מהממצוע. זה היופי בסטטיסטיקה - היא עובדתית, לא נתונה לויכוח ומסתכלת על התמונה הכוללת. ג. אני שמח שאתה מעריך אותי באופן כוללני יותר ומהתייחסות לחלק מסוים באופי שלי - סתם "פחדן" - הפכתי ל"זבל". ישר כוח על השפה הנקייה והבוגרת.

guypele

New member
נתון:

בימים כסדרם רק כ-שליש מחיילי המילואים מתייצבים לשירות (גם כן לקוח מהצעת החוק של ח"כ רן כהן).

Snapple

New member
הכוח אדם הזה

לפחות טורח להתגייס! והוא לא "עודף" שמצאו! אתה חושב שכול מה שהצבא זה לוחמים? צריך אנשים שיפעילו את "ההצגה" באחורה! המשקיות ת"ש הן עודף?? מי היה דוג לחיילים אם לא הן? החיילים שדואגים לעשות כול מיני ראיונות ובחינות הם עודף? אם הם לא היו איך היו אנשים מתקבלים ליחידות?? כול אנשי המודיעין שלא בחזית אתה חושב שאין להם תועלת?? אם הם לא היו לא היה טעם לעבודה של היחידות הקרביות! ו"הבנות" עושות יותר למען המדינה מאשר שאתה עושה אז בבקשה שב בשקט ותפסיק לקטר ותגיד תודה שיש מישהו שעושה במקומך את העבודה המלוכלכת! כשאני אצטרף לצבא אומנם אני לא אהיה בקרבי אבל לפחות אני ארגיש שאני עוזרת ותורמת למדינה ולא סתם מבזבזת את כספה!

guypele

New member
מי תורם יותר:

חייל/חיילת שמכינים קפה במשרד של איזה בכיר בקריה והולכים הביתה ב-4 ( החיילת במסגרת זו תשרת שנה ותשעה חודשים) או אדם שבמשך כמעט שנה וחצי התנדב בגן חובה עם ילדים ממשפחות הרוסות, הדריך קבוצות נוער במרכז קליטה ובקיבוצים, הוביל טיולים וסמינרים ובעבר ובהווה הוא פעיל פוליטי בעבור עתיד החברה בישראל...שהולך ללמוד חינוך מיוחד וכו´? אני יכול לפתוח דיון על הצבא בשני כיוונים : האחד הוא עקרוני-פוליטי (האם לשרת, לקחת חלק, בפעילות פסולה ומזיקה). השני הוא שהצבא אינו זקוק (עובדה! ראי הנתונים למעלה) לכל מחזור הגיוס (למשל בערך כל מחזור גיוס חמישי של בנות הצבא משחרר ללא סיבה בסיטונאות כי יש עודף עצום)... האם לא היה מוטב ליסד שירות אזרחי אלטרנטיבי?

גיא*

New member
האם יש לך את הצעת החוק המלאה?

או האם אתה יודע היכן אני יכול למצוא אותה? יחד עם הנתונים המלאים [ראיתי שהוספת בהמשך נתונים לגבי שירות המילואים וכו´...]?

guypele

New member
נ.ב.

היי גיא (שנים רציתי לומר את הפתיח הנדוש הזה למישהו אחר, הידד)! אתה יכול גם לפנות ל"פרופיל חדש" - תנועה לאזרוח החברה בישראל. הם מחזיקים בסטטיסטיקה עדכנית ועובדות מעננינות נוספות ביחס לגיוס והצבא. מצורף לינק.

CANDY MAN

New member
כל מה שאתה עושה לא שווה כלום אם...

אתה כל הזמן בוכה על כך שהוריך הולידו אותך כאן. מצד אחד אתה תורם לחברה בישראל ועוזר לה (לפי מה שאתה אומר) ומצד שני אתה לא מפספס לגנות את המדינה שלך במגוון הגינויים הנאצים והפאשיסטים שיש. בנוסף לכך אתה לא רוצה לחיות פה ואתה ממש לא נהנה פה ובנוסף אתה משווה את הצבא שלך כולל את אחיך הנחמד לחיילי גסטאפו שיורים סתם בילדים. אם כל מה שאתה חושב על ישראל זה זה אז מה שווה כל מה שאתה עושה? אם רוצים לתרום לחברה בישראל אז צריך לעשות זאת בכיף ומותך רצון. אני מתגייס לצה"ל כי אני מאמין שזאת התרומה הכי טובה למדינה ואני גם מאמין בזה. אתה תורם בדרכך שלך אבל אתה שונא את המדינה ולא מאמין בה. יש הרבה דרכים לתרום אבל ברגע שהלב לא מאמין כל התרומה היא לשווא.

guypele

New member
תגובה:

א. לא יצא מעולם מפי הכינוי "נאצי", אסוציאותיו והטיותיו כלפי גורם יהודי כלשהו, למעט כ"ך ולמעט ברמיזה, כלפי אנשים גזענים ששונאים את כל הערבים (כאשר ברור שהם מצד שני תוקפים את האנטישמיות ואינם מבינים כיצד הגיע העם הגרמני לאן שהגיע). ב. אני לא תורם לחברה בישראל בהכרח. אני תורם לקהילה שבתוכה אני חי לאותו רגע. אני משוכנע שאתרום בדומה בעבור הולנד אם אחיה בהולנד או בעבור אוסטרליה אם אחיה באוסטרליה. מה קשה להבין? אני לא ציוני, על כל ההשלכות הצפויות. אם זאת - אינני יכול לשאת באחראיות של הורי שהולידו אותי כאן והעניקו לי את העברית כשפת אם. ילד הוא מטבע הדברים ברשות הוריו, אני עברתי את שטיפת המוח הציונית פרו-צה"לית כמו כולם, והשתחררתי ממנה דווקא בזכות שנת השירות שלי, שגרמה לי להבין שהיחיד אינו איבר של סביבתו, אלא כל אדם יכול לשנות, ושבן אנוש הוא אוניברסלי במהותו. עד הדקה ה-90 הייתי אמור להתגייס "כמו כולם" (ע"ע נתוני בהודעה אחרת). הגעתי למסקנה שכאדם יש לי זכות שלא לשתף פעולה עם תפיסת עולם מוטעה והרסנית. שאני קודם כל אדם לפני שאני חבר, בעצם עד שאבחר אחרת, בפונקציה של בירוקרטיה מדינית ששמה ישראל. כאשר אני עוזר לילד - אני לא עוזר לו מפני שהוא יהודי או מתוך סימפטיה מיוחדת תחת איזשהו בסיס. אני עוזר לו כי הוא בן אדם והוא זקוק לעזרה. כאשר אני מוחה נגד כביש חוצה ישראל זה בגלל שאנשים, באופן כללי, ובינהם אני אישית ומכרים, נפגעים ממנו, וכמו כן הוא חלק ממגמה עולמית השמה את כל החיים על כדו"הא בסכנה. לא צריך להיות ציוני כדי לרצות חיים טובים יותר בעבור כל מי שיושב באיזורנו.

גיא בקשר לנתונים באתר....

חשוב להבהיר מספר דברים בקשר לנתונים שבאתר. אתה יכול לבדוק את מה שהבאתי פה עם כ"א אחד שאתה רוצה...(אפילו עם פואד ומופז) אני מבסס את הדברים שלי על דו"ח המבקר (1999) שמתגלגל אצלי בבית, על נתונים מידיעות אחרונות (24 שעות) מלפני משהו כמו חודשיים... - "20 אחוז מכל שנתון לא מסיימים את השירות"-זה נכון (18.5 אחוז ליתר דיוק), רק חבל שלא צויין באתר שאותם חיילים מסיימים את השירות ביחידות אחרות או במקומות אחרים, עקב בעיות של "חוסר התאמה" -ורובם אינם משוחררים הישר לאזרחות- , חבל שהאתר הוא מגמתי, ואוסף של קשקשניות פמניסטיות עושות לך יותר מדיי כאב ראש בכך שהן בונות להן אמת משלהן ומסתירות עובדות במתכוון!!! הנתון הנוסף באתר הוא " 25 אחוז מכל מחזור אינם מתגייסים"- לפני כחודשיים התפרסם בידיעות במוסף 24 שעות נתונים של הלשכה המרכזית לססטיסטקה (אם יש להם אתר אז אתה מוזמן לבדוק בו-זה בטח מתפרסם שם) שהיא קצת יותר אמינה מהברבניות באתר הזה. נמסר באותה כתבה אכן על 25 אחוז שאינם מתגייסים והם כוללים את החרדים, בעיות בריאותיות ונפשיות (כן בטח, נפשיות) וובקושי אחוז אחד של סרבנים!!!!ואותם תשעה אחוז של החרדים שאינם מתגייסים נמצאים תחת הנתון הזה. אתה קולט בקושי אחוז אחד של סרבנים שעושים בתקשורת כ"כ הרבה רעש. לגבי הנתון של ההוצאות הבטחוניות הגבוהות- אני לא חושב שיש בזה פסול במיוחד כאשר אנחנו בודדים במערכה במזה"ת ונתונים לאיום יומיומי... אגב רציתי להזכיר לך שכל טיל שנופל ממסוק קוברה על איזה טרוריסט, מחבל, או מפקדה פלשתינית עולה משהו כמו 75,000 דולר... האתר הזה הוא מגמתי, הוא לא שווה אפילו את הכתובת שנתנו לו.. ואותן "פמניסטיות" באתר הן ברובן קשקשניות שרואות את המדינה כמובן מאליו..

guypele

New member
שיהיה.

אני לא מתכוון להתווכח עם נתוניך - נתוני הם כאמור מבסיסם של ח"כ רובינשטיין וכהן, שאני מניח שמקורותיהם אמינים (מה גם שהצעות החוק הנ"ל הן ע"י חכ"ים בטחוניסטיים ובעבור "צ´יפור" המתגייסים). בכל מקרה העקרון נשאר אותו עקרון - צה"ל חדל מלשמש צבא חובה. בוודאי שהאתר הוא מגמתי - גם ידיעות אחרונות הוא מקור מגמתי. אין מקור מידע אובייקטיבי, פשוט אין דבר כזה.

metal_slug

New member
זה שהרבה אנשים עושים משהו, לא הופך

את זה למשהו נכון. אתה יכול לבוא עם נתונים מפה עד הודעה חדשה, ועדיין אני אגיד לך, שהשתמטות שלא מסיבות בריאותיות היא פשע, ולא משנה אם זה דוס, או איש שמאל פוסט-ציוני. מצידי, תעשו את אותן שלוש שנות שירות במשטרת ישראל, רעיון שאני לא מבין למה אף אחד עדיין לא ניסה ליישם. המשטרה זקוקה להרבה כוח אדם בימים אלה. או שגם משטרת ישראל היא חלק מכוח הכיבוש הפשיסטי והלא הומני שאנחנו מפעילים?

guypele

New member
לשאלתך:

א. כן. ב. מי שהוא פציפיסט או בעל עמדות אנטי-ממסדיות (אני) לא ירצה לשרת במנגנון דיכוי אלים של הבורגנות. ג. לא מובן לי מדוע יש כ"כ הרבה כבוד לצבא/משטרה/משמר אזרחי, אבל אף אחד לא ממש זועק שאלפי ילדים במצוקה מחכים בתור של כל אחת מהפנימיות שיכולה להציל את חייהם. אף אחד לא זועק את אי-יכולתם של המקלטים לנשים מוכות להמשיך ולהתקיים לאורך זמן בחובות שהם שרויים בהם, כולל מאות אלפי נשים מוכות שאינן זוכות להגנה. אף אחד לא זועק את מצוקתם האיומה של החלשים. מאוד מכובד ותורם בעיניך להיות במשטרה, אבל למה כ"כ מעט תשומת לב ותקציבים מוקדשים למיגור העוני שהוא חממת הפשע? ד. הנתון רק מצביע שייתכן וגיוס החובה הוא מיותר מאחר והוא הפך רשות הלכה למעשה, ועוד אין מפצים את אלו שמתנדבים לשרת ללא תמורה כספית הולמת (תוך כדי סיכון חייהם ובריאותם הנפשית בחלק מהמקרים). ה. יש פצצה מתקתקת תקתוק איום וקולני עד פקיעת מיתרי הקול במדינת ישראל והיא העוני, המצוקה והייאוש. האבטלה והעתיד שאיננו. מדינת ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה לבזבז כסף, כח-אדם ומוטיבציה על התנחלויות ומלחמות מיותרות.

למעלה