צבא העם או צבא שכירים

צבא העם או צבא שכירים

ראש אכ"א מכריז היום כי נגמרה האגדה על צבא העם. ואני מתחלחל למה הגענו.. האם נראה כאן לגיון זרים נוסח לגיון הזרים הצרפתי...אבל אם העבודה העברית מתה הרי זה היה צפוי.. בואו התגייסו למאבקנו "מתגייסים לשויון" חייבים לעשות משהו..

אפרתש

New member
נראה לי שלא לזה הוא התכוון

הוא התכוון להפסיק לגייס אנשים שרק גוזלים משאבים, ולא תורמים כלום. (כמובן אני מרשה לעצמי להתבטא במלים שהוא לא התקרב אליהן). הוא שאל מה הטעם לגייס חיילים שאחרי שנה של שיטוטים בין בתי כלא צבאיים ייפלטו מהשירות. לגבי "נגמרה האגדה" - אחוז הלא מגוייסים הולך ועולה. הצבא מסנן יותר, הצבא הולך יותר לקראת אלה שלא רוצים להתגייס. אגב - הוא אמר שזה כבר המצב במילואים. והוא צודק. שם, במקום לנסות ואכן לחייב את כולם לבוא למילואים, משקיעים בלשפר את התנאים לאלא שכן באים. מה זה אם לא צבא שכיר? רק מי שרוצה בא, והוא מקבל על זה כסף. (ויסלחו לי המילואימניקים - נראה לי שרובם, אם לא כולם, מגיעים מתוך ערכים ולא בשביל הכסף).

ashmash

New member
סוף סוך בן אדם אומר דבר נכון

ועושים מזה כזה ביג דיל. הרי המצב כיום הוא שכחמישים אחוז מהנוער מתגייס וברור שאח"כ במילואים אחוז המשרתים יורד... יש צורך להפוך את הצבא לצבא התנדבותי, אני משוכנע שאם המצב במדינה כל כך נוגע לאנשים כאן הם ישמחו להתגייס לצבא התנדבותי שמשלם כסף לחייליו מיומם הראשון. כך ייחסכו משאבים עצומים שמוציאים על גיוס המוני (של אוכלוסיות נבחרות של חילונים-דתיים לאומיים) שממנו רבים לא רוצים להתגייס ועושים לצבא ולמשרתים בו צרות. לא יווצר מצב של לגיון זרים, כי אם צבא איכותי יותר עם פחות בעיות משמעת.

למעלה