צאנס אחרון להנקה

moranmd

New member
צאנס אחרון להנקה

שלום לכולם, אני, אימא של יואבי כותבת לכן עם תקווה אחרונה להנקה יואבי נולד בניתוח קיסרי במשקל 4130 גרם בשבוע 42 ינק במשך יומיים, ביום השלישי לחייו נעשה חולה עם חום גבוה ולכן אושפז וטופל בטיפול נמרץ ילדים במשך שבוע ימים באנטיביוטיקה. ביום הראשון למחלתו לא רצה לינוק ובמשך מספר ימים נוספים לבקשת הצוות הרפואי שאבתי בלבד. לאחר מספר ימים חזרתי להניק אך עדיין קיבל בקבוקים שאובים בלילות שכן אושפז למתן אנטיביוטיקה תוך ורידית משך שבוע. בגיל שבוע וחצי שוחררנו הביתה. יואבי ינק בלבד במשך כשבועיים, לאחר תקופה זו עלה 200 גרם- לאור עליה איטית זו רופא הילדים אמר לי להציע לו בקבוק בסוף כל הנקה. עניין הבקבוקים יצא משליטה והחל להעדיף בקבוק. אני התחלתי לשאוב יותר במרץ והכמויות היו קטנות. בגיל 3 וחצי שבועות מספר ימים לאחר הוספת הבקבוקים (בהתחלה תוסף ובהמשך חלב אם) הזמנתי יועצת הנקה שיעצה לי קודם לתת קצת בבקבוק אחכ הנקה, כמו כן פטמת סיליקון להקל עליו. לא הסתדרתי עם פטמת הסליקון, לגבי הבקבוק לפני כל הנקה -היה בלתי אפשרי לנתק אותו מהבקבוק. אז המשכתי לשאוב- כעת אני מצליחה לשאוב כליטר ליממה- 6 שאיבות כל אחת שעה לערך. יואבי עלה במשקלו לאחוזון 75 ובאורך ל- 90. בשיחה חוזרת עם יועצת ההנקה היא סיפרה לי שהיו לה מספר נשים שתינוקם החל לינוק בגיל 3 חודשים. שאלותיי הן: 1. האמנם יתכן שיתחיל לינוק?האם שווה את הנסיון? 2. כל עניין נסיונות ההנקה לוקחים זמן- קשה לי לשלב שאיבה עם הנקה מפאת חוסר זמן. גם קשה להתרשם אם רעב או שבע וכל הסדר יום נהרס. בנוסף לא הייתי רוצה לדלדל לי את המאגרים שוב, לקח לי הרבה מאמץ וזמן להגיע לליטר ליממה- בהתחשב בכל שיקולים הללו האם כדי לנסות ואם כן כיצד?! תודה מראש אימא של יואבי

ציפיק2

New member
מנסיון

דווקא ב3 חדשים אצלי הפסיקה לינוק ועכשיו רק שואבת מה שנעשה נעשה השאלה אם יש לך כוחות להשקיע בלנסות להניק או לא אם כבר אין לך כח תשארי בשאיבות בכל מקרא מעבר להנקה בלדה צריך להיות בהדרגה בלבד אני חזרתי לעבודה בגיל 5 חדשים ועכשיו מסכימה לינוק פעם ביום עזבי את הנסיונות לשבוע או שבועיים ואז תנסי שוב אצלי עבד

ליר13

New member
יקירה, המאמץ משתלם../images/Emo23.gif

בני לא רצה לינוק כלל מהרגע שנולד ועד גיל 3 שבועות (הוא בלע מים מקוניאליים וכנראה ששאיבתם היתה תראומאטית עבורו) הזמנתי יועצת הנקה מוערכת מאוד (גם ע"י מנהלת פורום זה) אך ללא הועיל. בכל זאת לא התיאשתי שאבתי ושאבתי ושאבתי ... ומידי פעם ניסיתי להציע את השד. בהתחלה הוא היה בוכה, צורח, כועס וכו' עד שיום אחד הוא הסכים. זה היה הדרגתי וגם הוא בהתחלה העדיף תמיד את הבקבוק על פני השד אך עם הזמן המצב התהפך והיום בגיל 5.5 חודשים הוא מאוהב בציצי. אני מסכימה איתך שהדבר הכי קשה זה לשאוב, להניק ולעשות סטריליזציה לכלים. את מרגישה שאת לא עושה כלום כל היום חוץ מלהתעסק בזה, אבל אם תצליחי לעבור את ה"משבר" הזה זה ישתלם לך - מניסיון!!! בהצלחה...

ציפיק2

New member
איך עשית

את זה אני מציעה לילדה שלי אחרי שאני באה מהעבודה בחלק מהימים היא מוכנה לינוק אבל לא תמיד בלילה גם לא גם אם היא יונקת, אם בא 1 האחים ומפריעה אז היא מפסיקה וזהוא

../images/Emo208.gifעוזרת לך להקפיץ

אני שמחה ששמעת לעצתי (מהפורום בסטארמד) ופנית גם לכאן...אל תתיאשי וחכי לתשובה של אסתר. בינתיים....האם ניסית להניק אותו בלילה כאשר הוא רדום? לעיתים מתוך שינה הם מסכימים לינוק. פטנט נוסף - כנסי יחד איתו לאמבטיה נעימה, משהו בסביבה של המים ובקירבה של הגוף מרגיע ועוזר לפעמים. תקפידי לא "להכריח" אותו ולדחוף לו את הפיטמה לפה, אלא, אחזי אותו בתנוחת הנקה קרוב אליך בלי לחץ....אולי פתאום יתחשק לו
בהצלחה.

צאנס אחרון להנקה

It is always possible. Here are some things to try: 1. Undress. Take off your shirt and bra. Undress the baby down to the diaper. Lie down on your back and put the baby on your stomach with his face near the breast. See if he starts making searching motions. He may even latch by himself. 2. Keep pumping. That keeps your milk supply up and also gives you milk to give the baby. The more you pump, the more milk you will have. every time he eats from the bottle, you pump for the next meal. That way you are always ready with a bottle when he wakes up. 3. Meet with Hedy again, or try another yoetset hankaa such as toby Gish to see if she can add anything. aT least your baby got your milk for this long. That has given him the best start in life. Kol ha kavod!!​

../images/Emo39.gifתודה רבה לכולם

תודה רבה לכולם במקצועי אני רופאה, את הפסיולוגיה של הנקה אני יודעת, אבל לא תיארתי לעצמי שבפועל יש עוד ככ הרבה דברים אחרים שכדאי לדעת על הנקה עוד לפני הלידה. בעלי גם הוא רופא בצבא כך שלא יכולנו.ראינו צורך בקורס הכנה ללידה, חבל בדיעבד. בלילה כשהוא רדום הוא אכן רגוע ויונק כ-15 דקות להערכתי כ- 60-70 סמ"ק ואח"כ משלים בבקבוק עוד כ- 60-80. הבעיה היא במהלך היום, הוא כבר לא פותח פה גדול, מתעצבן, כועס ולאחר שתי דקות לערך מתחיל לבכות מרוב תסכול. אני אנסה באמת לשים אותו עלי ולא אכניס לו את הפטמה לפה, אנסה גם את עניין האמבט, נראה. בכל מקרה תודה על התמיכה והעצות, אפיק לקחים לילדים הבאים שוב תודה אימא של יואבי.

למעלה