צ'אלום

Brombit

New member
תמיד יש

k500

Active member
מנהל
את חופשייה

את לא חייבת לאף אחד שום דבר. ההתמודדות עם החברה מסביבנו היא הבעיה כי אין הרבה מודעוּת לנושא הא-מיני ורבים נוטים לחשוב שא-מיניות היא בעיה או משהו לא נורמטיבי אולם לשמחתנו דברים התחילו לחלחל לטובה. צריך סבלנות.

בינתיים, במציאות העכשווית כל דבר שאת רוצה ומתחברת אליו כחלק מהאישיות שלך הוא הדבר הנכון בשבילך.
אם המשטרה תבוא, אנחנו נבוא לשחרר אותך בערבות א-מינית

Berethor

New member
את לא חותמת על הסכם

'המשטרה הא-מינית' לא תבוא לעצור אותך אם עשית משהו מיני..

רקמישהי

New member
חחחח הבנתי את זה.

פשוט כתבתי לעשות כל מה שאני רוצה. אז שמתי הסתייגות. (ויצאתי ילדה קטנה. "אם לא תאכל יבוא שוטר" ...עלק...)

Berethor

New member
כן ככה זה יצא

אני חושב שהמסר העיקרי שאומרים לך פה שאם את רוצה את יכולה לעשות דברים מיניים אבל אל תעשי אותם רק מתוך לחץ חברתי. בנוסף אני לא חושב שאת צריכה באמת לבדוק משהו כי בדרך כלל את יכולה להרגיש אם את רוצה את זה או לא עוד לפני שזה קורה.

Berethor

New member
ניסוי וטעיה? לא חושב

לרוב אדם יכול להרגיש אם הוא רוצה משהו או לא לפני שהוא עושה את זה.

RandomNick

New member
הממ...

בד"כ הזהות שלנו בכללותה עדיין מתגבשת עד גיל 25... אנחנו לא ממש מסוגלים לצפות אם משהו ישתנה. יש אנשים שלוקח להם יותר זמן לגלות את המיניות שלהם... אבל מה שחשוב הוא מה שכרגע. גם אני לא יודע אם בסופו של דבר "אחזור" להיות מיני. אני יודע שייתכן שפעם הייתי (על אף שבתקופה ההיא לא קיימתי יחסי מין), ומשהו פשוט "השתבש" בהגיעי לגיל בגרות. אבל אני לא מתעסק באפשרות שאהפוך למיני פתאום. אף פעם אין שחור ולבן.

p019

New member
שלום וברוכה הבאה

סך הכל נתנו לך הרבה עצות ורובן כוללות "תהיה עצמך".
מסכימה עם כל מה שהם אמרו.
רק רוצה להוסיף כמה נקודות בקשר להגדרה.
הגדרה באופן כללי ובמיוחד בא-מיניות לא נועדה כדי לתיתני לעצמך שם או כותרת.
ההגדרה היא תבנית, משהו שאפשר להתחיל לבנות ממנו. להשוואת את עצמך עליו ואל תתי ההגדרות ותתי ההבחנות.
להשוואת את מה שאת מרגישה למה שמרגישים אחרים - וכך לאט לאט להגדיר את עצמך - לא כא-מיני/מיני/רומנטית/א-רומנטית/א-פורה וכו - אלה כ"רקמישהי" אחת ויחידה.
אני משווה לקרוא תחושות וחוויות של אנשים אחרים כמו להסתקל על מראה שמראה את החלק הפנימי במקום החיצוני.

כשגיליתי בפעם הראשונה עוד א-מיניים וקראתי מה עובר עליהם ומה הם חושבים הרגשתי שתחושות שלי שמעולם לא הצלחתי למצוא להם שיקוף במציאות מסביבי פתעום חוזרים אלי.
לא כל דבר, לא כל אימרה - אבל מספיק כדי שאני יוכל להתחיל להבדיל בין מה בי קשור לא-מיניות ומה לא, להפריד, לחלק ולחבר מחדש - עד שהייתי שוב אני - בדיוק אותו דבר - אבל גם קצת שונה.
בעיקרון להיות מודע לדברים שקשורים בעצמך משנה את היחס והתגובה שלך אליהם - כך שהמועדות עצמה - הדיון שלך עם עצמך, או איתנו - הדיון עצמו עוזר להתמודד יותר טוב.

דבר אחרון - לא ברור לי ב100% אם את לא בטוחה שאת א-מינית כיוון שיש דברים בא-מיניות - כפי שהיא מוצגת בפורום ובסיפורים ששמעת מא-מיניים אחרים - שלא מסתדרים אם מה שאת מרגישה.
או - שאת לא רוצה שזה יהיה נכון עבורך - כיוון שזה לא מתאים אם מה שאת רוצה להיות.
את צריכה להיות כנה עם עצמך ולמצוא את התשובה. לנסות להתחמק מזה - לשני הצדדים, כי יש הבדל בין מה שאת מרגישה למה שאת חושבת שאת צריכה להרגיש - בגלל החברה שגדלת בה - זה לא פיתרון לשום דבר.

תרגישי חופשית להמשיך לשתף ואנחנו נישמח לתת לך דוגמאות מעצמנו שיעזרו לך להבין את עצמך.

רקמישהי

New member
אני לא יודעת להגיד

אני לא יודעת להגיד אם אני מדחיקה את זה מחשבתית שזה אפשרי.
באתי ממקום שזה לא פתוח לדבר על מיניות למקום שזה ביום יום.
אני לא יודעת אם בגלל שזה הפך לדבר כל כך לגיטימי לדבר עליו אני לא יודעת אם זה בגלל שאני מפחדת להיכנס למשוואה אני לא יודעת אם זה פשוט סתם מגעיל אותי. אני מרגישה שאני לא נמשכת לכלום.
כאילו אני יכולה לבוא ולהגיד "אומיגוד הוא חתיך" אבל לרוב זה מתבסס על דברים שאני רגילה להריץ עם חברות ופחות משפיע עלי.
מצד שני אני חושבת שאני לא ואני מדחיקה את ה"מיניות" שלי וקל לי לרוץ ל"א-מיניות" כי אני רואה שכולם מתחילים עם כולם-חוץ ממני. אמרו לי שזה משהו שאני משדרת. מה שגרם לי לתהות.
זה מצד אחד מתחבר מבחינת הרבה מובנים ומצד שני לא.
אז כן. אני פשוט לא בטוחה מה אני חושבת על עצמי בתוך זה.

צ'לום וברוכה הבאה

קראתי את כל העיצות הטובות שנתנו לך ואני רואה שאת עדיין מרגישה סוג של בלבול, אז אני אנסה גם לעזור.

אני אתחיל מהסוף: את לא צריכה לתת לעצמך שום הגדרה.
אני לא יודעת בת כמה את, אבל את נשמעת יחסית צעירה (תיכון? תחילת שנות העשרים?) וזה נשמע כאילו את עדיין במקום של חיפוש עצמי וניסיון להבין את מקומך בעולם.
התהליך בכללותו הוא תהליך שכולם עוברים. רק שכל אחד עובר אותו בתחומים בהם הוא 'חורג' מהנורמה.
רוב החברות/ים סביבך מגלות עניין במין ואת לא ולכן את מנסה להבין מי את ומה את ולמה את מרגישה אחרת.
חשוב להבין שני דברים:
1. רבים מאיתנו מרגישים/מדברים על דברים, רק משום שחינכו אותנו ש'ככה זה'. לצורך העניין, בכלל לא בטוח שהחברות שלך כ"כ מתלהבות מגברים, כמו שהם הפנימו שזה מה שהם צריכות לאהוב.
2. העובדה שאת מרגישה שונה מהרוב, לא אומרת עליך כלום, פרט לעובדה שהצלחת להשאר נאמנה לתחושה הפנימית שלך למרות השטיפה החברתית שיש בחוץ.

האם חוסר העניין שלך במין נובע מפחדים או פשוט 'מחוסר עניין'? לא יודעת. זה משהו שרק את כפי הנראה יכולה לדעת.
אבל זו לא בהכרח השאלה.
השאלה היא: האם את רוצה לגלות עניין במין? או שטוב לך במקום שבו את נמצאת?
אם התשובה היא כן, את צריכה לשאול את עצמך גם למה את רוצה לשנות את מצבך? אם התשובה היא: כדי להיות כמו כולם. הייתי שוקלת את זה שוב...

והכי חשוב: פשוט תהיי קשובה לעצמך!
עזבי הגדרות, עזבי 'מה כולם', עזבי נבירות פנימיות של תהיות האם אני ככה או אחרת וניסיון נואש למצוא לעצמך הסבר הגיוני ומתקבל על הדעת של החברה. פשוט תקשיבי למה שאת מרגישה.
רוצה לנסות סקס? נסי. לא רוצה - אל!
מרגישה משיכה ורצון לעשות? תעשי (בזהירות
) לא מרגישה- אל!

לא צריכים להיות א-מיניים כדי לא להרגיש שרוצים לקיים יחסים מין.
פשוט מי שא-מיני תמיד מרגיש ככה ואחרים מרגישים ככה בתקופות.
הרעיון בא-מיניות הוא בסה"כ לבוא ולהגיד: זה בסדר גם לא לרצות.
זה הכל.

רקמישהי

New member
דבר אחד שיש לי לומר

חוץ מתודה על ההשקעה :) זה ש... אני לא נאמנה לעצמי
אני פשוט מרגישה דפוקה ביחס לאנשים סביבי.
אני לא יודעת אם אני רוצה.
אני לא יודעת אם אני לא רוצה.
אני יודעת שהחברה מתעסקת לי במוח.
וזה שסביבי יש אנשים יותר מדי מיניים לא עוזרת לעיניין...

הדרך היחידה היא להיות חזקה כלפי עצמך

לעשות הכל כדי לא לעשות משהו שאת לא שלמה איתו.
ואני אומרת לך את זה מניסיון אישי רע...
אני התחתנתי וקיימתי יחסים ועשיתי הרבה דברים שלא חשתי צורך לעשות אותם, רק כי 'ככה זה' בלי לחשוב בכלל על האפשרות יש אפשרות אחרת...
אז יש.
ואל תתני לחברה לשחק לך בראש.
החברה מלאה בשיט.

רקמישהי

New member
החברה מלאה בשיט...

אבל קל לפעמים לקחת את מה שכולם אומרים שמובן מאליו. פשוט לזרום. בלי לחשוב (ואז להתחרט.. אבל אז תמיד יש את מי להאשים...)

זה קל יותר - זה נכון

אבל המחיר שמשלמים הוא לא פעם גבוה מידי ולא שווה את זה.
לפעמים עדיף קצת 'לסבול' ולהתאמץ ולא לזרום.

למעלה