פ. 417 - ג'סיקה והאבא

שרק 13

New member
בטח שמזל

כמה אנשים טיפשים את מכירה שפשוט הולך להם בחיים אין להם תיסבוכים" חיים"ברגוע "בלי יותר מידי שאיפות או מטרות הרי לא חסר אנשים כאלה . לעומת אנשים מאוד חכמים שאין להם מזל בחיים והכל מסתבך להם ולא הולך להם והם תקועים בתסבוכת של עצמם.מי שיש לו מזל וגם שכל{ {את בכל זאות קצת צודקת...} משכיל לתפוס את ההזדמנות הנקרת בדרכו ולהפיק ממנה משהו טוב בשביל עצמו ומקדם את עצמו.

Y. Welis

New member
אני לא חושב שהמאמנות היו חושבות כך

כי אחד העקרונות שהן מקדמות (וגם אנשים אחרים מהתחום הקוגנטיבי) הוא *יכולת הבחירה*, שתמיד קיימת עבור כל אדם, בכל נקודה בחיים: אפשר תמיד לבחור לעשות משהו אחרת, ולשנות את מה שקיים.

שרק 13

New member
תגובה למה שיכול להיות שהמאמנות חושבות

יכולת הבחירה באמת קיימת עבור כל אדם אבל הרבה פעמים עם מחוסר מזל או מחוסר שכל האדם בוחר בחירה שלא טובה בכלל בשבילו לדוגמה כריסטינה שבחרה להיות זונה האם זה היה מחוסר מזל או מחוסר שכל ? יכול להיות שהיא ניסתה מלא עבודות לפני הזנות ולא הלך לה מחוסר מזל או שהפיתרון היחיד למצוקה הכלכלית שלה שהיא יכלה לחשוב עליו היה זנות = חוסר שכל . אני חושבת שבחיים שלנו אנחנן בכל זאת צריכים בין הייתר יותר מטיפטיפת מזל

Y. Welis

New member
כן, חוסר תבונה ונטיה להתמכרות

שהיא אחד הסממנים של החברה המערבית.

אולי טיפונת

עניין המזל מתבטא בעיניי אך ורק בהתחלה, זה משנה לאיזו משפחה נולדנו וזה הכל. אם נולדנו למשפחה ענייה מאוד ונצטרך להתחיל בגיל מוקדם להלחם על הלחם של אותו יום ורק אח"כ על ללכת לבית ספר ולטפח מקצוע אנחנו מתחילים במינוס. יש לנו יותר מדרגות לעלות וזה פוגע באיזו שהיא צורה, לעיתים יותר לעיתים פחות (תלוי באדם). לעומת זאת ילד שבעיות כמו אוכל ומאיפה יגיע שכר הדירה לא נופלות עליו אלא מטופלות ע"י הוריו ממעמד הביניים "המסתדר" יש לו פחות נטל ומעמסה על הכתפיים ולכן הוא יכול ללכת לחוגים ולהתמקד בלימודים ובחבריו. כמובן שהיום לכולם יש הפרעת קשב וריכוז והיום כולם נורא דפוקים בגלל המצב במדינה וילד "נורמלי" זה נדיר.. ובכל זאת החשבון הוא שיש הם דאגה אחת פחות על הראש. מצד שני.. ילד שיש לו אוכל וגג לא בטוח שמקבל יחס מעודד ובונה (או יחס בכלל) מההורים שלו ולכן אולי יגדל להיות פרא אדם שמחפש תשומת לב בדרכי פשע נלוזות או פשוט אליסון קטנה - קורבן מסכן של החיים שלא עושה עם עצמו כלום ולכן לא מתקדם לשום מקום. הפואנטה היא: ילד שגדל בבית כמו של אליסון אומנם נדפק מהסיטואציה והנזק כבר נגרם אבל הוא יכול לתפוס את עצמו, ללכת לפסיכולוג, אם יש לו שכל - להבין את הבעיה, לפתור אותה ולהתקדם הלאה. גם ילד שגדל בעוני וקשיים אם יש לו ראש טוב ומוטיבציה הוא לא צריך הרבה מזל אלא לזהות (כי הוא חכם) הזדמנות, לראות איך הוא יכול לנצל אותה כדי לקדם את עצמו, וללכת על זה. צריך שכל כדי לזהות הזדמנויות כי הן תמיד שם. למזל בעיניי אין קשר לזה, הוא רק משפיע על המקום ממנו תתחיל וכמה נמוך הוא יהיה. כולם יכולים להגיע גבוה

שרק 13

New member
תגובה לאולי טיפונת../images/Emo222.gif

הילד הנורמלי לטענתך שגדל ללא מחסור והיה לו הכל חוץ האהבה ויחס אז את לא חושבת שאם היה לו יותר מזל אז ההורים שלו היו אוהבים אותו ומחזקים אותו יותר כי אני יודעת שללא אהבת הורים והרגשה של ערך עצמי שלפעמים רק הורים יכולים לתת האדם לא מצליח לקדם את עצמו מעבר להישרדות ולפעמים נוצר מצב טראגי של פוטנציאל עצום שלא מומש : היה כסף והיה הכל חוץ מאהבה ותמיכה בגלל חוסר מזל או נסיבות החיים שגם זה שם נרדף למזל. להגיד שכולם יכולים להגיע גבוה זה משפט יפה אבל בכלל לא מציאותי לראייה צריך רק להסתכל מסביב וראות את האנשים בסביבתנו הקרובה,במדינה,ובעולם.

Y. Welis

New member
בהכרח יש בכל הבנות שם רצון לחשיפה

שאחרת הן לא היו מגיעות להשתתף בתוכנית טלוויזיה. השאלה בנוסף היא במה זה יכול להועיל ל*אחרים*, דהיינו הצופים. איך הדוגמא הזו יכולה להראות את הדרך לאחרים, ואיך למרות כל הרצון הגלוי או הסמוי בחשיפה, האדם אכן יכול להשתנות ולהיות אמיתי.

המונשרי

New member
יתכן ואני טועה

אבל לא נראה לי שיש מצב שמישהי מרצונה החופשי וממשפחה נורמטיבית תבחר לעצמה עיסוק שכזה. יתכן שהיא פיתחה אישיות מניפולטיבית כדי להטיב לשרוד - הרי שאם באמת היתה לה משפחה תומכת היא לא הייתה מהססת לפנות אליהם לעזרה במקום למכור את גופה לכל מיני טיפוסים נאלחים.

א ו ר3

New member
חחחח...

הרגת אותי עם הקטע על אליסון...שאני רואה אותה אני רואה פרצוף של איזה מכרסם או משהו

Y. Welis

New member
גם אני אהבתי את השמים...

ואת השימלה של TJ. לפחות נגמר החום. ככה זה בארצות הנורמליות - ספטמבר מביא את הסתיו, ולא דצמבר כמו כאן. אין לי בעיה עם מה שאמרת על אליסון, כי נימקת יפה כל טענה. אני מרוצה מאוד וגאה בך... אני חושב שהיא תקועה בפחדים שלה, וזה משהו שהיא לא הודתה בו עד עכשיו ואני מקוה שעוד יהיה זמן לטפל בהם. אולי כמו שטיפלו בקלאוסטרופוביה של מג מהעונה הקודמת (לסגור אותה ואת אמה במטוס ולהמריא..).

p a l o m a

New member
יש עוד משהו ABOUT אליסון...

היא "נורא" מגונדרת, ומתגנדרת..... שימו לב.. תמיד מתוכשטת (דוקא יש לה תכשיטים מענינים...). אז מה מוזר לי?.... אדם עם כל כך הרבה בעיות אישיות, פוביות, לחצים, מ צ ב י ר ו ח וכו' וכו'.... איך יש לה "ראש" להתגנדר.. עם כ ל הפיצ'עפקעס? מצב רוח רע משפיע מיד על צורת הלבוש וה"אקסוסוריז" (אצלי לפחות)... מה דעתכם?

א ו ר3

New member
לדעתי יש אנשים שהם בדיוק ההפך

אני יכולה להבין אותך כי גם שאני במצברוח רע אני לא נוטה להתלבש יפה או להתגנדר... אצל אליסון זה הפוך -היא מנסה לחפות על הדיכאון והכאב עם לבוש ותכשיטים כדי לשדר ש"הכל בסדר" ... וחוצמיזה גם לחפות על צלקות פיזיות ופגמים חיצוניים שנוצרו לה מהסרטן. תכלס אני זוכרת את אליסון הכי אמיתית כשאיאנלה הורתה לה ללבוש כותונת ולהוריד את כל האיפור.

אני מסכים אתך

גם אנשים שיורדים מנכסיהם נוטים לשמור על הופעה כמו "פעם". זה סוג של מנגנון הגנה, שיש לו חשיבות רבה, אם משתמשים בו נכון.

יסמין@

New member
שמתן/ם לב עד כמה ויוויאן וג'סיקה דומות?

מפחיד. כאילו שהוא התחתן עם בתו...

זה לא כזה מפתיע...

אם ראית את הפרק של אתמול, יכולת לראות שג'סיקה דומה לאמא שלה מאד, ואם אבא שלה התחתן עם מישהיא שדומה לאישתו הראשונה זה בכלל לא מפתיע

פיפיטה

New member
אז כמה בקבוקי יין קנו בסוף??

טיג'יי ממש ממש לא ידעה כמה בקבוקים לקנות? כמה פעמים היא חזרה על עצמה וזה רק מה שאנחנו ראינו זה ממש מתיש לשמוע אותה. . ראיתם את הבעות הפנים של הבנות? איך אפשר לטפל במקרה כזה? להגיד לבן אדם תפסיק לדבר? או תאמר כל דבר פעם אחת? היא נתקעה בגיל הלמה? או פשוט להגיד לה כמה פעמים אפשר לחזור על אותו משפט? אולי מספיק ! אבל אז היא תיעלב ? מה יהיה?

יסמין@

New member
זו הדגמה מצוינת לכמה מהבעיות של TJ

שעיקרן בעיות בתקשורת * יש לה בעיה לבטא את עצמה, אז היא משקיעה את כל תשומת הלב שלה בניסיון למצוא מילים שיבטאו אותה בדיוק. היא לא תמיד מצליחה, ומנסה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב, מנסה דימוי כזה או אחר, והתוצאה היא, כמו שג'סיקה אמרה פעם לד"ר סטן: שTJ נואמת במעגלים שעה וחצי ואי אפשר להבין בכלל מה היא רוצה * משל מה שכתבתי קודם, היא כאמור משקיעה את כל תשומת הלב שלה פנימה, ובכלל לא מתייחסת לתגובות של הזולת: לא רואה פרצופים, לא רואה שמגלגלים עיניים לתקרה, לא שומעת אנחות של קוצר רוח. לא רואה, לא שומעת, ואולי בכלל לא אכפת לה. היא שקועה במה שמעניין אותה: לבטא מה שמתרוצץ לה בראש. שקועה בעצמה ובביטוי העצמי שלה, והזולת לא מעניין.... * היא לא מקשיבה, לא מתבוננת, לא קוראת את המפה, לא מבינה את הסיטואציה החברתית. לא רואה את הזולת מסנטימטר. ולכן היא גם מעירה מדי פעם הערות כל כך חסרות טקט, כל כך לא לוקחות בחשבון את הרגשות של הזולת. בקיצור, יש לה בעיות רציניות ואובייקטיביות, וכתוצאה מכל זה היא פשוט מתישה מתישה מתישה. מצד שני, הרי היא מורה טובה! הרי הנשים רואות שהיא בכלל לא קולטת רמזים, לא מתבוננת בשפת גוף. אז הן יכלו ללמוד דרכה תקשורת אסרטיבית וישירה ולבטא את עצמן במילים מדויקות כדי שהיא תבין. אפשר לומר לה בקיצור: אוקיי, שמעתי והבנתי. ואם צריך: לא צריך לחזור מיליון פעמים על אותו הדבר. הבנתי. יהיו בקבוקי יין, אל תדאגי. ואפשר לעשות מה שקריסטינה לפעמים עושה: פשוט לצאת מהחדר ומהסיטואציה ומההקשבה הכפויה לפטפוטים הארוכים של TJ. וכשמאוווד מתעצבנים אפשר לומר לה: שאט אפ אולרדי! לא מבינה למה לא שמים לה מחסום, למה לא עוצרים את האשד הבלתי נגמר הזה של מילים מילים מילים. כמו שלא עצרו את הדיבורים האגרסיביים של דניס. גם TJ וגם דניס, למרות שהן באות ממקום שונה, יכולות להיות מורות מעולות לאסרטיביות, כלומר עצם ההתמודדות איתן יכולה לגרום להבנה עמוקה של הצורך לדבר בצורה ברורה וחד משמעית, שלא משתמעת לשתי פנים, לשים גבול לזולת המשתולל, לומר: די!!! עד כאן!!! מספיק כבר!!! וכשכלו כל הקיצים, לא רק אסרטיביות, אלא ממש אגרסיביות טובה: יאללה סתמי כבר!!

למעלה