פ. 417 - ג'סיקה והאבא

הפרק של היום

פרק של סיומים, שיחות עם הורים. האם טיג'יי גם בדרך החוצה? אבי ג'סיקה ואשתו הגיעו לביקור, לצפות בתערוכה ולדסקס באווירה "מגינה" עם ג'סיקה על המשך החיים כמשפחה. איש נחמד אביה, רגיש מאוד, פתוח ומוכן לקבל ביקורת, כך ששום דבר דרמטי לא היה שם. אליסון עם שיחה, שלדעתי קיצצו בעריכה די הרבה ממנה. מה שנשאר ולנו הראו, שאמא שלה תומכת בכך שתעזוב את שרלוט, ושוב הרבה דמעות. טי-ג'יי מקבלת משימה בת חמישה כללים שאסור לה לעבור אותם, אחרי שג'יל מדגימה בפניה בחיוניות רבה את קשיי התקשורת שלה. היא, טי ג'יי, כמובן נכשלת באחת המשימות - לא לדבר בזמן חרדה - כי היא פונה לג'יל ואומרת לה: אני חרדה. [טי ג'יי מתיחסת לביקור של אבי ג'סיקה ואשתו בחרדה גדולה יותר משל ג'סיקה.] אני חושבת שטיג'יי בדרך החוצה, אולי בגלל שהצוות לא מצליח בכלל לטפל בבעיה שלה, לא יודעת. היתה לי תחושה שרונדה די קצרת רוח ורוצה לסיים את הסיפור עם טיג'יי. שמתן לב לשיחה שלה עם בעלה, לכך שהוא לא ממש היה קשוב אליה, ושהיא סיימה אותה בהבעה של תסכול ועצב עמוק? ליסה וכריסטינה שוב בצד. ליסה אמנם קיבלה דקת מסך להביע את דעותיה המטופשות על נישואים עם גברים מבוגרים ובעלי ילדים. מעניין איך הרגישה ויויאן אשת אבי ג'סיקה, שיש לה ילדים משל עצמה למשמע השטויות של ליסה. אגב, שמתן לב שהיא מבוגרת מג'סיקה בסה"כ ב- 13 שנים? עפ"י המראה של אבא של ג'סיקה הוא בסביבות ה- 60+ , וויויאן בת 40 גג. מעניין מה מסתתר מאחורי הבחירה שלה להתחתן אתו.

Y. Welis

New member
פרק מרגש מאוד, סוף-סוף, וסגירת מעגל יפה

של ג'סיקה, שהבהירה לעצמה מה היא רוצה, הבינה היכן אביה נמצא בחיים והיכן היא, ושאפשר להבין ולחזור להיות משפחה. המפגש בינהם היה יפה - מרגש וגם ממצה, כי נאמרו דברים ששניהם היו צריכים לומר (ניתן היה גם לראות מהיכן היא ירשה את הגומה בסנטר שלה). אהבתי את ויויאן אשתו השניה (בת 37-38 כנראה) של האבא. גם היא מאיזור הוואי ככל הנראה - ומאוד מאוזנת, רהוטה ונאה. היא בלי ספק בחירה טובה, וג'סיקה הבינה את זה עכשיו. איפה היא ואיפה ליסה, שעוד מפנטזת על ילדים בעתיד הרחוק... אליסון די כשלה בשיחה עם אמה. חוזרת להרגליה הישנים שוב ושוב. חבל שאמה לא הוזמנה (סביר שהיא לא היתה יכולה להגיע). כמו שקורה לא מעט במקרים של חיים בעולם של פחדים - העימות האמיתי הרבה פחות מפחיד, והיא עדיין לא השתחררה מהם.

ג'סיקה מהממת ../images/Emo13.gif אני מתה על הגומות שלה!!

אני חושבת שג'סיקה עברה דרך ארוכה ויפה בבית, להתגבר על אובדן של הורה מאוד מאוד לא פשוט במיוחד במסיבות כל כך טרגיות. אליסון מאוד מאוד מפחדת לצאת לעולם הגדול.. השאלה האם היא תיפול שתגיע אליו?? האם אמא שלה באמת מוכנה לקבל אותה?? אבל מצד שני, היא החלימה, היא צריכה להיות יותר חזקה ועם יותר ביטחון רק שהיא מפחדת לקבל את זה.. היא רוצה להשאר מוקפת ברשת הביטחון שהיה לה עד עכשיו.. הבעיה שאי אפשר להיות מוגנים תמיד.. צריך לדעת לאזור כוח ולהילחם במה שיש בחוץ... אחרת איך מתגברים על מכשולים???

Y. Welis

New member
אגב הבלונד שלה בקטעי הוידוי כנראה מאוחר

אולי אלה צילומי השלמה אחרי עזיבתה (כמו שהיו להיילי ולינל עם תספורות שונות בעונה הראשונה).

פרק חביב

אהבתי מאוד את אבא של ג'סיקה, נשמע כאילו הטיפול שהוא עבר פתח לו צורות חשיבה מאוד בריאות ומקבלות. נראה לי שמלכתחילה הוא אדם מאוד רגיש פתוח ומקבל. הלוואי עליי אבא כזה, הייתי עושה הרבה כדי שאבא שלי יגיד לי את הדברים שאבא של ג'סיקה "הצליח" להגיד לה. משום מה לפי מה שראינו רונדה נדחפה לא מעט לשיחה שלהם ולא פתחה בשאלה נוסח "מה היית רוצה להגיד לאבא שלך?" ובכך להעבר לג'סיקה את ההגה + התנעה, אלא - דיברה בשם ג'סיקה על מה שג'סיקה מרגישה ורוצה! זו קצת חוצפה וחבל, כי ג'סיקה בהחלט מסוגלת להגיד את הדברים האלה בעצמה. ויויאן נקלטת בעיניי כאישה רוויית נסיון חיים וחוכמה.היא מסרבת להתרגש מהשטויות של בנות הבית והיא מאוד שקולה בנוגע למצבה והתנהגותה של ג'סיקה. נראה לי ואני מאוד מקווה שבחלוף הזמן הן יוכלו להיות חברות טובות. נוכח ההתנהגות של אבא של ג'סיקה אני מאמינה שהיא מצאה בו הרבה חום, אהבה, קבלה ומודעות וגם הוא בה וזה מה שהיא רוצה ממנו. חלילה להשוותה לליסה או כריסטינה הטמאיות, בעעע. עוד סיטואציה עם רונדה שהיה לי קשה לצפות בה ולא ברור לי מה הפואנטה שלה היא התרגיל שנערך לטי ג'יי! כבר כשרונדה ביקשה ממנה לקרוא לבנות הבית ולא עידכנה אותה למה, היא עוררה בטי ג'יי את החרדה שכן כבר ברור שזה חלק מהבעיה שלה - כשלא ברור לה מה הולך לקרות וכשלא מגלים לה (אעז לומר בכוונה) היא נלחצת. אז למה, בשם שמיים, לשחק לה על הבעיה?? כדי לדחוף אותה למצב מלחיץ? אני מבינה, אולי זה יאתגר אותה ויגרום לה להבין או להתמודד ולהתקדם אבל יש גם את הסיכון שהיא תאבד אמון ברונדה וסתם תרגיש מתוסכלת כשג'יל מחקה אותה וכל בנות הבית "מוחאות כפיים" לנוכח ההצגה.. זה אכן מה שקרה. כמה צפוי. מה אתם חושבים, כדאי לדחוף מטופל\אדם בדיוק לבור הבעייתי שלו? מנסיונכם - האם התוצאה לרוב חיובית? מה שלא היה צפוי- התגובה של בעלה. ציפיתי מהבעל האו-סו-תומך-ואוהב ליותר התעניינות אבל מצד שני אולי הוא עסוק וחייב להאמר לזכותו שהוא כן ניסה לחזק אותה ואמר את כל המילים הנכונות שבן זוג (דעתי) צריך להגיד במצב כזה. האם זה מספיק? נדע מחר.. ליסה לעד תישאר פרזיטית מעצבנת כמו שכריסטינה לעד תהיה זונה תכמנית. מספיק מילים בוזבזו עליהן. ואליסון.. הו אליסון השנואה עליי.. באמת שקשה לי להתאפק נוכח ההתקרבנות המתמדת ועיוותי הפרצוף המכוערים. איאנלה היום די סיפקה אותי כשהיא הגיבה בצורה "איאנליית" סוף סוף - "תפסיקי כבר אליסון!" תודה לאל שמישהו העמיד את המניפולטיבית הסרטנית (יובל תנשום עמוק
) במקומה. אני לא בטוחה אם ההתנהגות של אליסון בשיחה עם אמא שלה נובעת מפחד וציפיה לגרוע ביותר או פשוט כי היא נשארה בגישה של "אני קטנה ומסכנה ואמא שלי נורא קשה ולא מפרגנת ובוהו אני כל הזמן קורבן". מצד שלישי, יכול להיות שהאמא המניפולטיבית שלה (היא הייתה צריכה ללמוד את זה איפה שהוא, לא?) סתם העמידה פנים.. ואולי חתכו את זה בעריכה.. הדבר הכי יפה בפרק היום היה השמיים "הכבשתיים". אני אוהבת שמיים כחולים זרועים בענני צמר גפן שכאלה פזורים במרחקים קבועים כמו טלאים. מהמם.

אהבתי את מה שכתבת, כל מילה בסלע

אני מסכימה אתך בקשר לטי-ג'יי. לתחושתי הצוות הרים ידיים [איאנלה, רונדה והדוקטור]. לא יודעת למה הם מצפים, אולי לפריצת דרך, שתבוא מהלחץ המופעל עליה. לי נראה שזה סגנון העבודה המקובל בבית, להביא את המתאמנות לנקודת שבירה ואז לבנות את השברים מחדש. לא הולך להם עם טיג'יי. לגבי אליסון, אוחחחחחחחח, כמה שאת צודקת, כמה שאת צודקת. לדעתי אליסון היא כישלון ליהוקי, רייטינגי וכישלון של איאנלה כמאמנת. לדעתי אפילו איאנלה כבר מיואשת ממנה. תגידי לא מצחיק אותך שהיא כותבת בקפדנות כל מילה בספר שלה? כריסטינה אכן זונה, ולטעמי אפילו כל הדפים האישיים שלה בכל הרשתות החברתיות יראו אחרת, היא זונה. היא מניפולטיבית אמיתית, היא עובדת על המאמנות בלי בעיות בכלל. אני לא מאמינה לאף חיוך שלה. ההתנהגות שלה דוחה לגמרי.

p a l o m a

New member
גם לי אליסון פשוט מקפיצה את הפיוזים, די!!

מה זה ההתבכיינות הזו?... מספיק... היא זקוקה לאמא שלה , ולא להיפך.. נדמה לי שאמה תנשום לרווחה כשהיא תעבור לעיר אחרת. וגם ג'סיקה מזילה דמעות בלי שום פרופורציות. כל כך הרבה דמעות????? מאיפה היא מוציאה אותם????.. בכל זאת.. כבר עברו כמה שנים... נראה לי שהדמעות של ג'סיקה הם על מצבה האישי, ולא על הפרידה הטרגית מאמא שלה. תמצא בחור טוב... תתחתן יהיו ילדים.... והחיוך יחזור לפניה. זו דעתי.

FreshF5

New member
../images/Emo6.gif

אהבתי ומצטטת: "נדמה לי שאמה תנשום לרווחה כשהיא תעבור לעיר אחרת"
וגם את כל השירשור שהתחיל מההודעה של משקולת, וכמו שציינה שביל "כל מילה בסלע"

גלינקה2

New member
דיבור פנימי של אליסון

לאליסון יש דיבור פנימי שתמיד רואה את הגרוע ביותר במצבה. ואיאנלה אמרה לה שהיא מספרת לעצמה את התסריט הגרוע ביותר. היא רואה את המסכנות שלה, האמיתית, ואת זה שאין אף אחד שיתמוך בה במחלתה. ממה שאני ראיתי אצל חולי סרטן במשפחה ואצל חברים, מתים מזה! תוך שנים ספורות ובגיל צעיר יחסית. יכול להיות שבימים כתיקונם היא היתה פחות לחוצה והיא הרגישה שהיא שולטת במצב, אבל במצב שלה היא נסוגה להתנהגות שאפיינה אותה בילדות, לרחמים עצמיים על שהיא חיה במשפחה של אלכוהוליסטים, צורך לרצות את כולם, להיות הילדה הטובה, לנקות כל הזמן, לעשות כל הזמן דברים עבור אחרים. יש בה חוסר אונים בגלל האמא האדישה, ביקורת עצמית בלתי פוסקת, איפה אני לא בסדר? אולי אני אשמה שלא אוהבים אותי, ואולי זה גם צורך שהאחרים יגידו לה, את כן בסדר. אין לה את הכוח לריב עם אמה ועם מי שפוגע בה, כי הדיבור הפנימי שלה אומר לה שעליה להיות בסדר. היא לא מסוגלת להתחבר לצד הרע שלה, שנלחם על זכותו גם אם הוא צריך כביכול לדרוך על אחרים. מצד שני היא גם לא השכילה ליצור לעצמה תמיכה במקומות אחרים למרות שהיא נראית די חברותית כך שיהיה מי שיתמוך בה מלבד האמא ששהיא מבקשת ממנה את מה שהיא לא מסוגלת לתת, ומלבד הבית ואיאנלה שהיא פוחדת לעזוב אותם כי אז לא יהיה לה אף אחד. היא שוקעת לתוך הכאב, במקום שהיא יכלה להיות יותר מנותקת, או יותר תוקפנית. היא יכלה להיות הילדה המרדנית, וחסרת ההתחשבות והמנותקת, כמו כריסטינה, או הילדה הכעסנית והמתפרצת כמו ג'וזי, או להיות הילדה השתלטנית והנודניקית ששואבת כל הזמן תשומת לב עד שזה בלתי נסבל כמו טי.ג'י, או לפלרטט כל הזמן כמו ליסה.

פיפיטה

New member
אליסון פוחדת לצאת מהבית

ולהתחיל מחדש . להתחיל ליצור קשרים לחפש עבודה לספר שוב את הסיפור שלה , היא פוחדת שהיא לא תוכל להתמודד שוב בחוץ בלי התמיכה של איאנלה.

א ו ר3

New member
לדעתי כריסטינה הייתה שם רק בגלל סיבה אחת

פ ר ס ו ם... כמו שהתמונות שלה באתרי אינטרנט פורנוגרפיים שונים (כנראה) לא ממש הפריעו לה שאיאנלה הזכירה לה , אז גם לבוא לבית המתחילות מחדש היה בשביל פרסום זמן מסך ותו לא... חוצמיזה אם שמתם לב כריסטינה "עוטה" על עצמה חזות תמימה וילדותית של איזה נערת קולג' שלא יודעת כלום מהחיים שלה, ונפלה בטעות למלכודת של זנות חשפנות והונאת ז'יטונים ... ממש.. תעשו לי טובה, אני בטוחה שהבחורה נכנסה לזה במודעות גמורה , לפי מה שהספקנו להבין היא לא נולדה למציאות מחורבנת של בית הרוס , התעללות מינית או מצוקה כלכלית,ובעלה לשעבר דרדר אותה לעולם הזה. לא מאמינה למילה אחת שהיא מוציאה מהפה ולחיוך התמים והמלאכי . הבחורה מניפולטיבית בטירוף ויודעת איך ואיפה להשתמש בזה. אף פעם לא סבלתי כ"כ בחורה בסידרה הזו כמו שאני מתעבת אותה , ובטוחה שמישהי אחרת הייתה זקוקה לעזרה של התוכנית הרבה יותר ממנה, לדעתי ההפקה ניסתה להראות כאילו הם "מצילים" בחורה מזן ה"וויט טראש" ממוצעת שהדרדרה להריון בגיל צעיר וזנות ואז הם שיקמו אותה -שלחו אותה לפגישות ייעוץ להכוונה מקצועית, להשלים תעודת בגרות וללמד אותה מהם ערכים אמיתיים. בולשיט ,זה לא מה שיעזור לה ... היה צריך לחפור הרבה יותר עמוק מיזה באישיות שלה ואני בטוחה שהיו מוצאים שם ביוב שלם .

t a m i 2 5

New member
כן יש מצב

זה גם יכול להסביר את העובדה שהיא לא התמסרה לתהליך ולא נחשפה עד הסוף זה מזכיר את המקרה עם סאמר. מה גם שהיא הופיעה כמה פעמים בטלויזיה וניסתה באמת להתפרסם... אז יש משהו במה שכתבת. אני לא מבינה דבר אחד איך מישהו שהוא בשפל של השפל בחיים שלו מגיע לתוכנית טלויזיה וחושף את עצמו והרבה מהבנות אכפת להן מה חושבים עליהן המשפחה וחברים אז איך זה שהן לא מפחדות שכולם ידעו מה קורה איתם. לגבי אליסון היא אמרה לא פעם ולא פעמיים שהיא שם בבית כדי להיות השראה להרבה אנשים...אתם באמת חושבים שהיא שם בשביל לתת לאחרים? אני בספק... אולי כדי שהיא תהיה דמות מוערצת כמו שהיא רגילה להיות. לדעתי להרבה מהבנות יש בעיות עמוקות מידי בשביל שהבית הזה יעזור להן... כל בן אדם הוא מורכב כל אחד יש לו בעיות ואי אפשר לפתור בעיות של שנים במשימה אחת או שתיים.. בקיצור זה תהליך ארוך מה שכן הן יכולות להתחיל לעשות משהו עם עצמן אבל לא להשיג תוצאות... רק המוכנות יכולה להשתנות

א ו ר3

New member
ניראה לי שיש סוג מסויים של בנות שמתאים לבית

ג'סיקה לדוגמא- הייתה לה בעיה אחת ספציפית , לא סמטוחה רצינית באישיות (למרות כל הדמעות שהיא הזילה שם...) כל משימה שהייתה לה הייתה מוקדשת לעזור לה להתגבר על המוות של אמה ובסופו של דבר התוצאות די מרשימות ורואים תשינוי שהיא עברה..או למשל דוגמאות מההיסטוריה של הבית : היילי ולינל שבאו לתוכנית כדי לדעת להסתדר בתור אם ובת, או סיניי העיוורת... בקיצור אני לא בטוחה שבנות מהזן של כריסטינה שמסובכות כ"כ, או טיג'יי אפילו יכולות להעזר בצורה משמעותית מהתוכנית . ג'וזי ואליסון שהו 2 עונות בבית, ותאמת? לא ראיתי שינוי משמעותי בכלל..!!! ולגבי סאמר... הזכרת לי נשכחות
היא גם אמורה להגיע לבית שוב מתישהו במהלך העונה הזו ..בעעעע...

יסמין@

New member
לגבי אליסון וכריסטינה

לא נראה לי שלפני שהיא הגיעה לבית מתחילות מחדש אליסון היתה נערצת על ידי מישהו... ולדעתי, כריסטינה עשתה טעות ממש ממש חמורה שהגיעה לבית מתחילות מחדש: עכשיו כוווווווווווווווולם יודעים שעד כמה שבועות לפני הגיעה לבית היא היתה זונה, חשפנית, נוכלת, ועוד. אם פעם האקס שלה משום מה ירצה לקבל חזקה בלעדית על הילד, יהיה לו ממש קל לעשות זאת על סמך עדותה על חייה בלאס וגאס. כמו כן, איך בדיוק היא מצפה להשתקם כשכלללללללל האנשים בסביבת מגוריה יודעים דברים כאלה עליה? היא רוצה לעבוד בעסק של אביה, אז איך הלקוחות יגיבו כלפי בתו הזונה לשעבר? ומה יאמרו הילדים לבן שלה? נראה לי שהיא לא חשבה עד הסוף על כל ההשלכות.

t a m i 2 5

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת..

אני לא מבינה את הסיבה שלה לבוא לבית הזה וגם היא לא באה עם מוכנות להשתנות. בשביל אחת שיש לה כל כך הרב ה להפסיד כשהיא תחזור לחיים הרגילים היא לא עשתה הרבה מאמץ כדי להשתנות. היא תקועה באותה נקודה מהרגע שהגיעה.. בהתחלה הייא אפילו לא דיברה עד שהיא הוציאה קול לקח חודש

שרק 13

New member
../images/Emo204.gif../images/Emo204.gifהאם הבית של מתחילות מחדש עוזר

לבנות מסוימות כן ולבנות מסוימות פחות אבל אני בטוחה שכל אחת שמגיעה לבית הזה משהו בה זז וכמו בתאוריית "משק כנפי הפרפר" שכשפרפר אחד מנפנף בכנפיו בצד אחד של העולם זה יכול לגרום לסופת טורנדו בצד השני של העולם אז אין לשער את מה שיגיע בהמשך לכל אחת מהבנות ובטוח יהייה איזה שינוי לטובה או לרעה אבל הן מגיעות שם לאיזו מודעות אפילו קטנה שלא היו מגיעות אליה במקום אחר.חוץ מיזה אין אף פעם איזשהו פיתרון מוחלט לכל הבעיות שלהן הן נכנסות לתהליך ואם יש להן מזל הן ממשיכות לזרום איתו לחיים טובים יותר ומשמעותים יותר לעצמן.

למעלה