פ"ת, ר"ג, ב"ש, ת"א

tristis

New member
פ"ת, ר"ג, ב"ש, ת"א

מספר יישובים זכו לקיצור השם שלהם באופן שהוא מקובל וידוע בציבור. למשל פ"ת, ר"ג, ב"ש, ת"א, כ"ס (כפ"ס), וירושלים עם הצורה יוצאת הדופן (י-ם, כנראה בהשפעת המנדט הבריטי J-M ) מספר גדול יותר של יישובים, ביניהם גם גדולים או ותיקים, לא זכו לקיצורים ידועים בציבור הרחב, למשל אין קיצורים כגון נ"ע לנצרת עילית או ק"מ לקרית מוצקין או ר"פ לראש פינה. יש לי השערה מפתיעה אך מבוססת לגבי אותם יישובים שכן זכו לקיצור כזה. לפני כן, אשמח לשמוע את דעתכם או השערותיכם - מדוע דווקא המקומות הללו זכו לקיצור הרווח בציבור

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג, אבל מוסיפה לרשימה את ק"ש ואת ב"ב

ורוצה לציין שאלה בכל מקרה קיצורי של כתיבה בלבד (שאינם משמשים להגייה). אולי הדוברים נזקקו להם בשמות ערים גדולות יותר, "פופלריות" יותר (כלומר, כאלה שיוצא להם לכתוב את שמן יותר). אגב, האקדמיה מסתייגת מהקיצור י-ם... http://hebrew-academy.huji.ac.il/hahlatot/Punctuation/Pages/P34.aspx

trilliane

Well-known member
מנהל
אילו מהם? ../images/Emo12.gif התייחסתי לר"ת דו-עיצוריים בלבד.

פ"ת, ר"ג, ב"ש, ת"א, כ"ס, ק"ש, ב"ב – לא שמעתי מעולם נהגים. היחיד ששמעתי הוא כפ"ס, והוא חריג (שלוש אותיות).

כהקדמת רפואה למכה: אני מעיד על עצמי שאני לא

בעניינים. אני כבר איזה ארבעה חודשים בארץ ולא ב"ששתי אף לא בוששתי, ואפילו יִ־מיום קל לא שמעתי (למעט מחתולי המצטנף).

trilliane

Well-known member
מנהל
מעולם לא שמעתי ב"ש, ולגבי י-ם – זה לא ר"ת.

sailor

New member
לך אין קשר לב"ש

אני גר בעיר ושומע את זה הרבה. בילדותי גרתי בי-ם ועד לפני עשור בערך עוד היתה לי שם משפחה ושמעתי גם את זה הרבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא יש לי, ועדיין לא שמעתי... ../images/Emo13.gif

לגבי י-ם, כפי שהסברתי, לא התייחסתי לזה מלכתחילה כי זה קיצור מסוג שונה.

מיכי 10

Member
נצל"ש:

את הקיצור ב"ש אני לא אוהבת. כי אם הוא לא נמצא בהקשר ממש ברור, אין לי מושג אם מתכוונים לבאר שבע, בית שאן או אפילו בית שמש. ועם אילוץ כלשהו, כמעט אפשר גם בית השיטה. מקווה שלא כותבים כך על מעטפות ששולחים בדואר. כי אז, אם לא מציינים גם מיקוד, איך ידעו בדואר מיון לאן לשלוח את המכתב? והרשה לי להזכיר לך לדוגמה עוד קיצורים שמשתמשים בהם הרבה (או שהתכוונת רק לשתי אותיות?): ראשל"צ, רמה"ש. מיכל.

trilliane

Well-known member
מנהל
מעניין שראשל"צ הוגים אבל רמה"ש לא

(או לפחות, לא שאני נתקלתי). אולי בגלל הה"א שפתאום מחלישה את העסק?

sailor

New member
אני יודע על כך, אבל מעודי לא נתקלתי

בר"ת ב"ש בהקשר של בית שאן או בית שמש.

מיכי 10

Member
אני כן. לכן אני תמיד תוהה

לאיזה ב"ש מתכוונים הפעם. לפעמים יש הֶקשרים, כמו התענ"כים וב"ש, למשל. אז זאת בית שאן, כמובן. אבל לא תמיד יש, ואז צריך לשאול, או לנחש.

למעלה