פ א ל א ב' ר א ס

SuzieRS

New member
יפפפהה אמרת.

"אצלנו" זה בתורכית.TIMARHANE באו נדבר לאדינו- ג'ודייו- אספאנייולית אצלנו ב-"תרבות לאדינו". זאת רק
, לא כפיה.

סוזי יקרה, למדנו ש: ../images/Emo22.gif

ללאדינו, שבמקור היתה שפת מגורשי ספרד. נוספו במהלך השנים לשפה מילים מכל פזורה שאליה הגיעו המגורשים. יש בלאדינו מילים בעברית, ערבית, טורקית וספרדית כמובן- והכל תיקני...ואפשר לומר אותה מילה בכמה אופנים וזה לא צריך להפריע לאף אחד.

Sarika

New member
חונה, נכון מאד, גם מילים המורכבות

מכמה שפות, כמו למשל - פאלאבראג'י = פאלאב'רה(ספרדית)+ ג'י (טורקית) חנוקאליק = חנוכה(עברית)+ ליק (טורקית)

Sarika

New member
וחוץ מזה איך אפשר לוותר על...../images/Emo8.gif

פאשהאו חאנום ? הרי אלה לא סתם מילים בטורקית, אלה מילים שאוצרות בתוכן הרבה במיוחד כשהן נאמרות ע"י אבא או אמא...אוחחח.... מאמא....

SuzieRS

New member
חונה לרגע ו Sarika

אתן צודקות בכל 100 האחוזים. ה- antepasados שלנו במשך 500 שנה שהיו מחוץ למולדת הישנה והאהובה,בכל פעם ששכחו מילה לקחו מילה מקומית או אופנתית,כמו צרפתית, והשתמשו בה. כך ניכנסו מילים חדשות וזרות לשפה ונוצרה שפתנו של היום. לא פעם אמרתי שצריך לשמר את מה שיש. אבל אם יש מילה מקורית שעדיין לא נשכחה, לדעתי יש להשתמש בה כדי שגם היא לא תשכח. סתם לדוגמה: שריקה כתבה "אזילו די לוקוס", רותי כתבה " קאזה די לוקוס" שתי הגירסאות הן מקוריות ,מלאדינו. כשיש לנו שפה עשירה עדיין,אני חושבת שחבל לדלדל אותה. שוב,זאת רק |המלצה

SuzieRS

New member
דיקדוק ../images/Emo63.gif

הידיעות שלי בדיקדוק לא מי יודע מה,ובעברית עוד פחות. בחיפוסי אחר המילה של סניוריקה AFALAGAR מצאתי אתר של דיקדוק בספרדית במיוחד עם תבניות לנטית פעלים.זה עוזר לראות הבדלים בין בנינים זמנים ,גופים בדיקדוק בספרדית,השפה שלנו-לאדינו-היא ספרדית. אחפס את האתר ואכתוב לכן,אולי תהיה מי שתתענין.

Sarika

New member
יופי סוזי,נשמח אם תביאי לנו את

כתובת האתר כדי שנוכל להעזר בו.

rifka1

New member
ספר דיקדוק - ספרדית - כדאי לעיין

ספר זה מאד נוח וקל Verbos Espanoles Conjugados Paloma rubio moraiz

רחילו

New member
תודה חוניקה יש פה המון מילים שאני

לא מכירה בכלל, תודה שאת מעשירה אותנו

chikita2

New member
מוצ'אס גרסייס ../images/Emo51.gif

איי מוצ'ס פלברס קה יה מאולבידי. פודה סר קה יו וה אמבזר פלברס מואבס, סי נו מווה אולבידר.

chikita2

New member
מוצ'אס גרסייס ../images/Emo51.gif

איי מוצ'ס פלברס קה יה מאולבידי. פודה סר קה יו וה אמבזר פלברס מואבס, סי נו מווה אולבידר.

למעלה