פתרונות מבחנים מהשנה האחרונה של סמלסון

SuzukiSan

New member
פתרונות מבחנים מהשנה האחרונה של סמלסון

היי, אני מחפש פתרונות <U><B>מפורטים </U/></B> למבחנים במתכונת החדשה של אותות אקראיים עם סמלסון. אם יש למשהו ככה בטעות, אשמח לקבל במייל. תודה , אופיר

drorutah

New member
אין באתר של האגודה ? .

נא לבדוק אם אין באתר של האגודה . . בכל אופן אצלך יש מרצה נוסף הסמסטר אז המבחן כנראה יהיה עם טעם נוסף .

SuzukiSan

New member
לדרור

היי דרור, יש פתרונות סופיים שזה בערך אומר לי כלום! אני צריך גם את הדרך... בכל מקרה אני מקווה שיהיה מרתון שלך בקורס הזה ..... אופיר

LordLeto

New member
../images/Emo201.gif פתרונות?

הפתרונות של סמלסון הולכים בערך ככה: שלב 1 כתוב 5 שלבים דילוג תוצאה סופית ממליץ לך לברר מול אנשים למי יש מבחן פתור עם כל הדרך, למיטב ידיעתי סמלסון מעולם לא פרסם פתרונות מפורטים (כבר חפרתי כשעשיתי את הקורס). מעבר לכך, שווה לבדוק את ספר הפתרונות של פפוליס, יש שם כמה דוגמאות שהיו במבחנים.

יניב100

New member
זה בגלל שהוא לא יודע את המעבר

אם הוא היה יודע הוא היה כותב לפחות עוד שלב אחד ביניים. אני לא מכיר אף אדם שיכול לחשב בראש את כל האינטגרלים או כל מה שיש שם בראש. אני שם 100 ש"ח שכל הקובץ שלו בתרגול נכתב בידי מישהו אחר. בדיוק כמו שהחומר שהביא בן עזרא היה מאת"א.

LordLeto

New member
תרגול? בדיחה

לפחות בתרגול שלנו (סמס ב) היתה בדיחה לא נורמלית. המרצה והמתרגל חילקו בינהם את החומר של ההרצאות. המתרגל העביר הרצאות 1-4 וסמלסון את הרצאות 5-12. למתרגל לקח סמסטר שלם להרצות את מצגות 1-4 ומעולם לא זכינו לתרגול רציני בנושאים שהמרצה הרצה בהם. אגב, הרצאות 1-4 היו סטטיסטיקה.

slking

New member
כולי תקווה שהמתרגל הסמסטר יהיה טוב יותר ../images/Emo13.gif

LordLeto

New member
אני לא חושב שהבעיה היתה במתרגל...

משיחה שערכתי הבנתי כי אלו היו ההנחיות, ורק בזמן הבוחן המרצה שינה את דעתו...

SuzukiSan

New member
המתרגל הסמסטר הוא סמלסון בעצמו

מסביר כך: הגדרת מה שמחפשים.................עושים כל מיני אינטגרלים "פשוטים" שיש בשאום אחרי שפורשים אותם למליון אינטגרלים אחרים................תשובה. אחלה תרגול, ממש יש לי עם מה לעבוד בבית. חבל שהעלאת רמת הדרישה מהסטודנטים לא גוררת העלאת דרישה מהמרצים.......זה בסוף יתפוצץ לכולנו בפרצוף ,אבל היי , העיקר שבשנה א' יש מליון סטודנטים אז למי אכפת... אני מקווה שהמרתון של דרור יציל את המצב. אופיר

drorutah

New member
תשובות .

אינטגרלים . יש הרבה שיטות לפתור אינטגרלים .אתם בטח מתכוונים להתמרת פוריה . על מנת להגיע לתוצאה המדויקת צריך טבלות ואכן חלק ( לא קטן ) לא נמצא בכל הטבלות . לכן יש גם מחשבון גרפי שעושה את החישובים ( Ti89 ) חוסך זמן בבחינה . בנוסף יש פתרון נוסף למדתם בקורס פונקציות מורכבות משפט שארית לחישוב אינטגרלים יש נוסחאה לקוטב אחד וגם שתיים . בנוסף ברוב התרגילים אפשר תמיד לבדוק אם הפונקציה היא זוגית אם כן אז החלק הדמיוני של התמרת פורייה שווה לאפס .ואז יש לנו טבלה נוספת של אינטגרלים של פונקציות cos . טבלה זאת בד"כ תופסת את כל אינטגרלים .

drorutah

New member
תשובות .

אינטגרלים . יש הרבה שיטות לפתור אינטגרלים .אתם בטח מתכוונים להתמרת פוריה . על מנת להגיע לתוצאה המדויקת צריך טבלות ואכן חלק ( לא קטן ) לא נמצא בכל הטבלות . לכן יש גם מחשבון גרפי שעושה את החישובים ( Ti89 ) חוסך זמן בבחינה . בנוסף יש פתרון נוסף למדתם בקורס פונקציות מורכבות משפט שארית לחישוב אינטגרלים יש נוסחאה לקוטב אחד וגם שתיים . בנוסף ברוב התרגילים אפשר תמיד לבדוק אם הפונקציה היא זוגית אם כן אז החלק הדמיוני של התמרת פורייה שווה לאפס .ואז יש לנו טבלה נוספת של אינטגרלים של פונקציות cos . טבלה זאת בד"כ תופסת את כל אינטגרלים .

SuzukiSan

New member
לשגיא

לא זילזתי ולא השמצתי את דר' סמלסון ....הבנאדם תותח-על ואחלה מרצה , אבל ויש אבל גדול , הדרישות שלו לא ראליות לדעתי במתכונת החדשה, המבחן והקורס כולו עברו מהפכה ענקית בשנה האחרונה , ולא יתכן שלא יהיה מאמץ לעזור לסטודנטים עם פתרונות קצת יותר מפורטים , בכדי שנוכל ללמוד באמת משהו , ולא לגשש באפלה שעות על גבי שעות ולחכות למרתון של דרור. אני מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי ... תודה

drorutah

New member
תגובה .

תראה בקורס אותות אקראיים . צריך לעבוד מאוד קשה . לא משנה ממש הציון שתקבל אלא פשוט הבנה . קורס חשוב מאוד לקורסי המשך . ( הנדסת תקשורת א+ב ) תכונות של התפשטות גלים וכדומה מערכות תקשורת רדיו . מודלים לערוצי תקשורת ספרתית . הדרישות בקורס שאתה כן יודע התסברות , וכן יודע לפתור אינטגרלים ( פונקציות מורכבות , אותות ומערכות ) . וגם אתה צריך לדעת לפתור מעגליים חשמליים ( מבוא להנדסת חשמל ) . כמובן שאף אחד לא יכול לזכור הכל אז אין הרבה ברירה אלא ללכת קצת אחורה בשביל לסיים את התרגילים כמו שצריך . בנוסף יש חומר חדש שלוקח זמן ללמוד ( להבין מה זה תהליך אקראי ,אות דטרמניסטי ( קבוע בזמן ) .תהליך סטציונרי וכדומה ) זה באמת החומר הקשה . כל התהליך הטכני ( המתמטי ) זה לא בעייה להשלים את זה לקראת המבחן . כאמור יש הרבה שיטות להתמודד עם זה . הבעיה הקשה היא בקטע של תהליך הבנת כל חומר לימוד של הקורס עצמו ללא קשר לפתרונות של תרגילים כי באמת אם רוצים לסבך את התרגילים זה באמת לא בעייה . מספיק להוסיף בכל תרגיל במבחנים עוד משתנה אקראי לאיזה פונקציה או להוסיף מלבן לתרשים ואז יש לנו תיאוריה אחרת שצריך להשתמש בה בשביל לפתור את התרגיל .

יניב100

New member
אז הבעיה היא בעיקר באותות ומע' וגם במרוכבות

מרוכבות הוא הקורס הכי שכונתי שיש.קורס טכני להפליא לא מצריך יותר מידי ידע.ניתן לעשות את הקורס גם בלי הקורס מתמטיקה להנדסת חשמל. אתה לא באמת מצפה שבן אדם ישב בבחינה ויתחיל לחשב קטבים ויסווג אותם ויעשה את כל התהליך לאינטגרלים שכאלה. מה גם שהטכניקה של הורדת החלק המדומה באינטגרל היא חדשה. בקיצור אף קורס לא הגיע לרמת מסובכות כזו של אינטגרלים. כל מה שלמדנו עד עכשיו ממש לא עוזר לפתור את ההתמרות פוריייה.

slking

New member
אכן הבהרת

אבל כפי שאמרת כאשר מתבצעת קפיצת מדרגה בקורס מבחינת רמת קושי של הקורס בכלל והבחינה בפרט... אז לוקח זמן של הסתגלות של המערכת לשיווי משקל חדש (אותו דבר קרה בכלכלה הנדסית...)

SuzukiSan

New member
אם יש למשהו PDF-ים של פאפוליס אשמח לקבל במייל

אני יודע שיש את הספר ואת ספר הפתרונות....אני מנסה להוריד ללא הצלחה גדולה מהרשת.... תודה , אופיר

למעלה