פתרון למחסומים

יש לי פתרון אחר

לא להעביר כלי נשק בין ישוב לישוב, פעילי טרור ישארו במקומם ולא יעברו ממקום למקום, לא להעביר חומרי נפץ ממקום למקום. אני בטוח שצה"ל ישמח לא להיות שם. מצד שני זה לא מציאותי, סבבה, אז המחסומים נשארים והפלשתינים סובלים... תגידו תודה למחבלים!, תודה מחבלים!

sela v

New member
למה להיות כזה מתון?

בנתניה יש עבריינים? אני מציע לעשות אותו דבר בנתניה כמו שעושים לתושבי שכם. ולתושבי שכם צריך להקשיח עוד יותר. אם הם לא מגלים מי העבריינים, פשוט לתפוס קורבן ולהוציא אותו להורג ככה כל יום עד שהם ישברו.

masorti

New member
תושבי נתניה לא תומכים בעבריינים...

תושבי שכם מסייעים למחבלים בכל דרך אפשרית. תושבי שכם מוזמנים להסגיר את המחבלים לידי צה"ל, או לחילופין לשרוף את בניני המימשל הפלשתיני בעיר בדרישה נחרצת שהמשטרה הפלשתינית תעשה אחת ולתמיד סוף לטרור נגד ישראל.

sela v

New member
לא חושב שכל תושבי שכם תומכים בהם

וגם תושבי נתניה מוזמנים לשרוף את משרדי המשטרה שלא עושים כלום.

masorti

New member
בוא ונאמר בעדינות...

שאחוז תושבי שכם שיסתירו מבוקש הנמלט ממצוד של חיילי צה"ל הוא גדול עשרת מונים מאחוז תושבי נתניה שיסתירו עבריין שהמשטרה עורכת עליו מצוד ברחבי העיר. תושבי נתניה לא צריכים לשרוף תחנות משטרה יען כי הם חיים במדינת חוק. ברש"פ שולט חוק הג'ונגל, וחבורת המחבלים ששולטת שם תפעל בכיוון הרצוי רק אם התושבים יכפו זאת עליה בכוח הזרוע.

sela v

New member
מה זה מבוקש נמלט?

אתה קובע שהוא מבוקש, הוא לא מבוקש ע"י הפלסטינאים. האם המתנחלים לא מחביאים ומערימים קשיים על צה"ל? לגבי הסתרת מבוקשים זה שוב דברים שאתה מביא ללא בדיקה. האם אתה חושב שעל משפחה מסכנה בשכם, שיבוא חמוש עם נשק הם יכולים לעשות משהו נגדו? האם למשל הסינים הצליחו לעשות הפיכה בסין? זה נשמע קל לפי מה שאתה אומר, אבל זה ממש לא קל. איך לא הייתה הפיכה בישראל?

masorti

New member
מה זה מבוקש נמלט?

אדם שיש עליו מידע שהוא מחבל, והשב"כ מחפש אותו. (רוב המחבלים יודעים מצוין האם הם מבוקשים או לא) ההשוואה הפתטית שלך למתנחלים או הטיעון הדבילי על "הוא לא מבוקש ע"י הפלשתינים" לא ישנו את העובדה שהמחבלים נעים בערים הפלשתיניות כדגים במים. האוכלוסיה תומכת בהם ומסייעת להם בכל דרך. ב- 99.99% מהמקרים אין שום צורך לאיים על המשפחה בשכם. המשפחה רואה כבוד גדול לעצמה לסייע למבוקש להסתתר בביתה. מה קשורה הפיכה בסין לענין? חוץ מזה, כבר היו מהפכות שבהן ההמון הפיל את השלטון. תשאל את לואי ה-16 ואת צ'אושסקו.

5EDEN50

New member
לבקש או לדרוש הפסקת טרור נראה לי

הגיוני מאשר שהם יסגירו את הטרוריסטים.תאר לך יהודי בזמן האנלגים שיסגיר את חבריהם מהמחתרת. הפתרון רק שלום...

לא יעיל

לא כתבתי דבר על הוצאה להורג, לגבי השטחים זה אחרת, דרכים אחרות הן לא יעילות מסובכות ומסוכנות, אני בעד מינימום סכנה לחיילים, ברור שיש מישהו שישלם את המחיר, מה לעשות? שהחיילים ישלמו את המחיר? אני לא קיצוני, לא הצעתי למחוק להפציץ, מחסום, הנה עכשיו בגלל הפיגועים יש מחסומים בלב הארץ, אני בעד, מה שעוזר, כמו שאני בעד הפעלת אמצעים שפוגעים בזכויות הפרט, אפילו שלי למען ביטחון, מצלמות, ציטוטים הכל, מה שצריך. אני לא מתייפייף על זכויות, קודם אני רוצה לחיות, אולי אם הייתי גר בסקנדינביה איפה שאין בעיות הייתי מתייפייף על זכויות, על מה היה לי להתלונן חוץ מזה?, פה זה אחרת, מה שדרוש מצויין, גם עלי.

sela v

New member
סתם התחמקות

ברגע שאתה מונע להגיע לבית חולים, בעצם אתה מבצע גזר דין מוות. לא חשוב אם חייל לחץ על ההדק או פשוט לא נתן לחולה לעבור במחסום. ברגע שתגיע למחסומים ותתחיל לראות מה קורה אחרי זה תדבר.

masorti

New member
לפי הלוגיקה שלך...

בריטניה היתה צריכה לאפשר לכל אזרח גרמני (כלומר: לא חייל) להגיע לטיפול בלונדון ב-1944, שהרי גרמניה היתה מופצצת ובתי החולים בה קרסו. אני רוצה לגלות לך סוד... כשממשלה פותחת במלחמה, אחת התוצאות היא סבל לאוכלוסיה האזרחית שלה. ממשלת הרש"פ היתה צריכה לקחת בחשבון את הקשיים בטיפול הרפואי כאשר בחרה לדחות את הצעות ברק ולפתוח באינתיפאדה חמושה. כנראה שערפאת ויורשיו חשבו שהיאהוד יגיבו בפרחים ובסוכריות על מטעני החבלה וירי הקסאמים.

מסורתי אתה מתעקש להוכיח

שהעם בישראל יותר טוב מהעם ברשות , העם כאן שומר על מדינת חוק , ושם יש חוק הג'ונגל , אתה מתעקש להציג את המצב ששם ברשות ערפאת ויורשו משקפים את כל העם הפלסטיני , אבל פה בישראל המנהיגים לא משקפים אלא כל אחד באמונתו יחיה וכל אחד בוחר את דרכו שלו , למה זה ?? אבו מאזן בבחירות קיבל רק 62 מהקולות , זה אומר שכולם איתו ??? זה שמה שאתה שומע בחדשות על "מבוקש שהסתתר בבית" אז כולם עושים כמוהו ?? אז כל העם הפלסטיני ככה ?? אתה מרשה לעצמך להכליל אבל לא על העם בישראל , על הפלסטינים , עליהם אתה יכול לאמר כל מה שבא לך , גם ככה אתה עם הרגשה תמידית שאתה החזק והשולט , אך אם תסתכל טוב מאוד למציאות אתה תראה שאין יותר חזק ושולט , יש שני עמים מותשים , ועוד פעם , קל מאוד להכליל ולאמר שכל היהודים עבריינים ומאיפה לי שאתה לא מסתיר עבריינים בבית ??

masorti

New member
נסיך יקר...

האם אתה כופר בטענה שרוב הפלשתינים יסתירו מרצונם החופשי מבוקש נמלט במקרה הצורך, ושמי שלא יעשה כך ייתפש ע"י כולם כבוגד? אני טוען שהתפישה הזו היא קונצנזוס כמעט מוחלט בעם הפלשתיני. לגבי חוק הג'ונגל.. אני מזכיר לך שאת המונח "פאודה" לא אני המצאתי כתיאור לאנארכיה השלטונית ברש"פ. ואני גם מזכיר לך שפתרון סכסוכים עם מנגנוני השלטון בדרך של חטיפת פקידים בכירים או שריפת בנייני ציבור היא אופציה נפוצה ברש"פ, כפי שרואים מידי פעם בטלויזיה. ובל נשכח שפרט לכוחות הבטחון הפלשתיניים הרשמיים הרש"פ מלאה במיליציות צבאיות עצמאיות של כל התנועות הפוליטיות. אולי אתה תצליח להסביר לי איך זה שבמשך שנים אש"פ שלט בכוחות הצבאיים של הרשות, ובמקביל התקיימו להם ארגונים צבאיים כמו התנזים (ששייך לפת"ח) שעשו כרצונם והמשיכו בטרור. אם אש"פ לא היה מסוגל להשתלט על התנזים, אזי מדובר בחוק הג'ונגל. ואם אש"פ כן שלט בתנזים והשתמש בו כמיליציה לא-רשמית של הרש"פ כדי להמשיך בטרור נגד ישראל, אזי הרש"פ הוא יישות טרוריסטית מעצם מהותה. תחליט אתה מה התשובה הנכונה. דרך אגב, אין שני עמים מותשים. יש עם יהודי מותש שברובו מבקש לדון על תנאי הכניעה, ומולו יש עם פלשתיני מנצח שחש שהגיעה שעתו ההסטורית. מאיפה אני יודע?... מתוצאות הבחירות בשני העמים. הפלשתינים בחרו ברוב מוחץ את התנועה שהובילה את הטרור ומצהירה על מאבק צבאי עד לגירוש היהודים מפלשתין, והיהודים בחרו במפלגות שמצען מדבר על בריחה חד צדדית ממרבית הנכסים הטריטוריאליים של ישראל ללא שום תמורה מדינית.

sela v

New member
ותסביר לי

למה לפני הקמת מדינת ישראל, היו כל מיני ארגונים, כמו ההגנה הלח"י האצ"ל? בטוח שיש שוני בין מה שקורה ברשות היום למה שהיה לפני קום מדינת ישראל, אבל יש גם הרבה דמיון.

masorti

New member
אולי אני לא למדתי מספיק הסטוריה...

אבל נדמה לי שלפני הקמת המדינה לא היה שלב של "הרשות היהודית" עם שלטון עצמי מלא וכוחות צבא ומשטרה רשמיים שחופשיים לפעול. אני מזכיר לך שברגע הקמת המדינה התבטלו כל המיליציות הצבאיות והכוח הצבאי היחיד שהותר היה צה"ל. (בן גוריון חיסל בכוח הזרוע את מה שלדעתו היה נסיון לשמר את האצ"ל ככוח נפרד. עיין ערך אלטלנה.) מדוע ערפאת ו/או אבו-מאזן לא נקטו בתקדים אלטלנה וחיסלו את כל המיליציות הצבאיות הלא-רשמיות בשטח הרש"פ? (רמז... כי היה להם מאוד נוח להפעיל מאחורי הקלעים את המיליציות האלה כסוכני טרור, ובאופן רשמי לשחק את תפקיד השלטון המסודר היושב לשולחן המו"מ. המסמכים שצה"ל תפש במוקטעה במבצע "חומת מגן" הוכיחו שהרש"פ מימן את הטרור, וערפאת אישית חתם על הצ'קים עד לרמת מאות הדולרים הבודדים.)

בעיקר שוני

בדמות הכובש: בריטניה מול ישראל, לבריטניה לא היה מה לעשות כאן, לא היסטורי, לא דתי, לא שום דבר, אפילו נפט אין כאן, סתם קולוניאליזם לשמו. לעומת זו הגדה היא חלק מא"י ההיסטורית, היא נכבשה עקב מלחמה שנכפתה עלינו, היא לא נכבשה מהפלשתינים, היא נכבשה מירדן. הלח"י והאצ"ל: פגעו בעיקר בשלטון הבריטי, בצבא ובאדמניסטרציה הבריטית, לגבי הערבים הם נקטו בפעולות נקם, אזרח נהרג אצלינו, אזרח נהרג אצלם, זה היה חלק מהלחימה. אירגוני הטרור: פוגעים כמעט רק באזרחים, עושים שימוש במתאבדים שזה השפל הכי נמוך שיכול להיות לחוסר צלם אנוש, יורים מתוך מרכזי אוכלוסיה וכל מסכנים את האזרחים, מסתתרים בתוך מרכזי אוכלוסיה וכל מסכנים את האזרחים. בניגוד למחתרות, אירגוני הטרור זוכים להגנה ושיתוף פעולה עקיף וישיר מצד הרבה מאד אזרחים, הן בתור העלמת עין והן בתור עזרה לוגיסטית. אני לא הייתי משווה בין האירגונים הפלשתינים למחתרות, הם דומים יותר לפלגות הסער הנאציות, המחבלים בצ'צנים שרצחו ילדים בבית הספר, אל קעידה. המחתרות היהודיות במקרה הכי גרוע הם מקבילה של הIRA, אירגון שנקט מידיי פעם בפעולות טרוריסטיות/שנויות במחלוקת אך ברוב הפעמים הם דאגו לפוצץ כדי לעשות רעש ולא לרצוח.

אתה מנופף בפאודה , ובמקביל

מתעלם מהשחיתות??השחיתות היא הפאודה ההישראלית שאין מי שיעצור אותה , בזיון הציבור , וגניבת רכושו עלידי אנשי ציבור וכרישי הון ונדל"ן זה יותר גרוע ומסוכן מפאודה , או זה בסדר מבחינתך ?? האנרכיה נמצאת ברשות הפלסטינית למה זה צריך להפריע לך ?? הם מתערבים באנרכיה הפוליטית שבישראל?? או שאתה רוצה להיות שולט גם בכל תזוזה שלהם?? ואכן אני כופר בטענה שהסתרת מבוקשים הפכה לקונצזוס , בחדשות לפני 3 ימים אמרו שכמה אנשים בשכונה בכפר ליד עזה היכו וגירשו משגרי קסאמים , כי נמאס להם , ורוצים רק לחיות בשקט .. זה אומר לך משהו ?? או שתגיד לי עכשיו זה לא הרוב
, כשאמרתי לך שני העמים מותשים תאמין לי שהם ככה , למה אתה חושב שהטרור שפעיל חמאס נגד ישראל הוא זה שהוביל לנצחונו בבחירות?? הרעב והמיאוס מהשלטון הקודם הוא המניע העיקרי , עובדה שאחרי הבחירות הרבה התחרטו ואף שוקלים להגר כי לא ממש חוויה או חיים תחת משטר חמאס ובקשר לבחירות בישראל תסתכל על עוד צדדים ולא רק הצד המדיני , וגם בצד המדיני , הישראלים רוצים שקט , לא אכפת להם שיקראו לזה בריחה או לא יודע מה , העיקר לקבל שקט מכל הדם שנשפך יום יום ותאמין לי גם הפלסטינים רוצים ככה , רק הבעיה שכמה מנהיגים ואלה שמובילים את הרשות ואת ישראל לא כלכך מקשיבים לרחש ליבם של שני העמים , ואם באמת יפסיקו את הדמים והרציחות וכל הבזיונות , אז איך ייבחרו עוד פעם ועוד פעם וישמרו את הכיסאות שלהם ??

ערב רב

New member
שמע, נסיך, יש מכוני סקרים ברש"פ

שאמנם מאוד מוטים, המימון שלהם קשור ברש"פ והמתודולוגיה שלהם מופרכת, אבל הם מצביעים פעם אחר פעם על רוב שתומך בטרור.

תבין דבר אחד

בעינם זה לא טרור , כמו שבעיניך הפגזות צה"ל הן לא פשע נגד עם שלם , יותר מ66% מהישראלים תומכים בהיפרדות חד צדדית שבעיני הפלסטינים נתפסת או כבריחה או אסון , כל צד רואה ת'דברים אחרת , ובל נשכח את "פרשת הסקרים" לפני הבחירות שהראו שגם הסקרים בישראל לא מי יודע מה , בסופו של דבר כל צד רואה מה טוב לו

ערב רב

New member
אז תקרא לזה "פעולות התאבדות"

באמת שהסמנטיקה לא משנה כאן כלל.

למעלה