פתרון למוניטור

שתיים10

New member
פתרון למוניטור

האם יש אפשרות להפוך מחשב נייד שיהווה מוניטור למצלמת DSLR?
אם לא- על איזה מוניטור אתם ממליצים עבור מצלמת MARK2?
תודה:)

IdoShkedi

New member
לא יודע לגבי ה-5D Mk2, אבל ב-70D זה אפשרי

בעזרת תוכנת EOS UTILITY וכבל USB.

Reshef 914

New member
מעניין

יש גם אפשרות לחבר למצלמה "רגילה" כמו ה 160 לפטופ כמוניטור?

IdoShkedi

New member
לא, ל160 יש יציאות אחרות לצרכים האלה

ב70D אין יציאת וידאו אנלוגית ואין כניסת REMOTE (רק טריגר, שזה פחות משוכלל). אז חיבור הUSB משמש גם להוצאת אות וידאו ואודיו, ו-EOS UTILITY מאפשר לשלוט במצלמה מרחוק, למשל לשנות נתוני חשיפה, לעשות ווייט בלאנס ידני, לקבוע את נקודת הפוקוס, ולצלם. כלי מדהים. חבל שאי אפשר לנטר איתו אודיו משום מה.
אגב, חלק מהתכונות האלה זמינות גם דרך חיבור WIFI שיש למצלמה.

בAC160 יש יציאות A/V אנלוגיות וכניסת REMOTE, אז יש פחות צורך בUSB בתור מוניטור וREMOTE.

Reshef 914

New member
ועם כבל A\V

אפשר לחבר ללפטופ ולהשתמש כמוניטור (בהנחה שבצד שני יש לו חיבור HDMI)?
מה זה כניסת REMOTE אגב?

ל160 גם אם אני לא טועה יש יציאת HDMI, חיבור הלפטופ למצלמה בכבל HDMI יתן לי אפשרות למוניטור?
אני יודע שבאמצעות ה HDMI או A\V אפשר להתחבר לטלוויזיה ולראות מה שצולם אבל לא ניסיתי להשתמש בזה כמוניטור.

IdoShkedi

New member
ברוב המחשבים אין כניסות וידאו

רק יציאות שנועדו לשלוח תמונה מהחשב למסך, לטלוויזיה או למקרן. פעם היתה סדרה של כרטיסי מסך שיודעים גם להוציא וגם לקבל וידאו (VIVO - Video In Video Out); אני לא יודע אם יש משהו כזה גם היום, אבל זה בוודאי לא נפוץ.
אז אם אתה רוצה לקבל וידאו למחשב אתה צריך כרטיס Video In. גם חיבור הUSB ב70D לא באמת שולח למחשב את הווידאו באיכות מלאה, זה רק מוניטור.
כמובן שכל מסך עם כניסת HDMI, למשל טלוויזיה, יכול לשמש כמוניטור לAC160.

אגב, HDMI הוא פרוטוקול דיגיטלי ו-A/V (חיבורי RCA) זה פרוטוקול אנלוגי, כך שאין כבל רגיל עם קצה כזה וקצה כזה. צריך או לקחת וידאו מיציאות הRCA של המצלמה לכניסות RCA בטלוויזיה, או לקחת וידאו מיציאת הHDMI לכניסת HDMI (או DVI, זה כן אפשרי) במסך.

כניסת Remote מאפשרת לחבר למצלמה שלט אלקטרוני שמפעיל חלק מהפונקציות במצלמה (זום, צמצם וכו' - תלוי במצלמה ובשלט). את השלט הזה אתה יכול לחבר לידית החצובה - זה מאפשר שליטה נוחה יותר במצלמה לעומת להניח עליה את היד ולנסות להגיע לכל הכפתורים תוך כדי שהיד השנייה שולטת בחצובה.
http://www.bz1-img.com/images_customers/00/38/30325434_226661_full.jpg

Reshef 914

New member
מממ

כ. מסך חדש לא אקנה.
אתה אומר שה 70D שולחת אות בUSB, אי אפשר לעשות אותו הדבר עם ה 160?
אני לא צריך איכות מלאה אלא באמת, רק שימוש כמוניטור שיגדיל לי קצת את המסך.

איך חיבור לטאבלט עובד? ראיתי הרבה שמשתמשים בזה כמוניטור.

אגב, השבוע יצא לי (שוב) לעבוד עם טלוויזיה בתור מסך מחשב. ההבדל בין מה שרואים במסך טלוויזיה לבין איך שזה נראה על צג מחשב עצום. ממה זה נובע? פרופילי צבע? הטלוויזיה הראתה תמונה עם הרבה קונטרסט, תמונה מאוד חדה, צבעים שלא אהבתי וכו'. יש דרך לתקן את זה? להתקין פרופילי צבע מסויימים? ואיך אני יודע מה התמונה "הנכונה"?

IdoShkedi

New member
כיול מסכים זו תורה שלמה

חפש בגוגל monitor calibration. נושא מדכא להחריד שבד"כ אני מעדיף פשוט להתעלם ממנו, כי אפילו אם תשתמש במסכים איכותיים ותכייל אותם באופן מושלם - הרי הצופים לא יראו את הווידאו על מסך איכותי ומכוייל, אז איזו משמעות יש למאמץ שלך.

אני לא יודע לגבי שליחת אות מה-AC160 למחשב או טאבלט. לא ניסיתי וגיליתי שאי אפשר, אבל גם לא שמעתי מעולם משהו שמעיד שכן אפשר.

Reshef 914

New member
אני יודע שהיום יש חומרות

באזור ה 400-500 שקל שעושות כיול. אבל ההבדלים כלכך גדולים שלא נראה לי שכיול יפתור את זה. התמונה שונה ברמות על!

אחפש בגוגליי הי הו. אני יודע שיש אפשרות לחבר לה מוניטור רגיל, השאלה איזה חיבור זה ואם יש טאבלט עם חיבור שכזה (או אופציה ללפ]טופ )

Reshef 914

New member
אידיאלית מסכים

מנסה כרגע להשתמש באמצעים שיש במקום לקנות משהו נוסף

לא יודע לגבי לאפטופ (שנראה לי קצת מגושם לצורך

העניין), אבל ראיתי שיש איזשהן תוכנות משולבות חומרה
לאותה המטרה עם טאבלט של אפל באופן אלחוטי.

לא מכיר ספציפית, אבל אפשר אולי לגגל את הנושא.

למעלה