פתרון האמת...

מסרב

New member
כן, נגמר לי מה להגיד.

טוב שמצאת איך להתחמק מלענות לי, הסתבכת, מה?

השוואה מצחיקה -

כשכל ערבי שיגורש, על פי תוכנית הימין, יקבל גם את אותם פיצויים שהמפונים אמורים לקבל וימשיך להנות מזכויות אזרח במדינת ישראל, אז אולי יהיה ניתן לערוך השוואה. אחרת, למה שלא נקרא גם למעבר דירה כפוי (נאמר, בעל בית שרוצה להפסיק את חוזה השכירות) "טרנספר"? ובכלל, אחד הטיעונים של המתנחלים הוא שהמדינה הושיבה אותם. מדוע כשהמדינה הושיבה אותם, לכאורה, בשטחים, לא היה זה "טרנספר"? סמנטיקה דמגוגית ועלובה.

מהו טרנספר?

טרנספר הוא מילה נרדפת להעברת אוכלוסין. טרנספר יכול להיות ברצון, בהסכמה בין שתי מדינות ובכפיה. הימין תומך בשני סוגי הטרנספר הראשונים. כלומר, העברת הערבים תוך הסכם עם ירדן ש 75% מתושביה הם פלשתינים ולכן, היא בעצם מדינה פלשתינית לכל דבר ועניין (ליחצו על הלינק למטה להרחבה בעניין). הדבר השני הוא טרנספר מרצון. כלומר, עידוד הגירה של הפלשתינים למדינות ערב תוך כדי מתן פיצויים הולמים, לימוד עבודה שיתאים להם למקומם החדש ועזרה בקליטתם. אך מצד שני, לסגור להם את התקשורת, מפני שהיא כלי הסתה מס' 1. להתנות את אספקת החשמל בתשלום ראוי וכו'. זה נקרא שיטת המקל והגזר. לעומת זאת השמאל הפוסט ציוני מעוניין לגרש אחים יהודים, ללא שום הסכמה מבחינתם. אזרחים שמשלמים את כל חובתם האזרחית ואף מעבר לכך. בניהם הולכים ליחדות המובחרות ביותר, ציונים אמיתיים. מלח הארץ. ואותם השמאל האכזר רוצה לגרש בברוטליות. ומעבר לכך, בואו פעם אחת נחשוב מה אנחנו מחפשים כאן ומדוע לא הלכנו לאוגנדה.

Ragamala

New member
מלח הארץ? חובתם האזרחית?

אני בספק אם אתה באמת השקעת מחשבה באמירות אלו. אלו החיים בהתנחלויות חיים בחסות משלם המיסים, בניהם אומנם משרתים בדרך כלל ביחידות מובחרות אבל זוהי לא חובת האזרחית כולה. חובתם האזרחית היא לציית לשלטון החוק במדינה ולא ל"דבר האל" כפי שמובאת ע"י רבנים משיחיסתים. חובתם להיות חלק מהעם המאכיל אותם ולא לראות בו כעם סורר, נהנתן, בוגד וחלש.

מסרב

New member
אתה צודק.

אבל עד תוכנית ההתנתקות, כל ממשלות ישראל תמכו והקימו את ההתנחלויות, ועדיין השמאל התנגד ופעל כנגדן, בכל האמצעים שעמדו בפניו, כולל סירוב לשרת בצבא, האם השמאל היה פטור מחובתו האזרחית?

Ragamala

New member
בהחלט שלא! אבל סרבנות אינה הפרת

חובה אזרחית כפי שאני תופס אותה. אין ספק שגם השמאל לא נקי בגילויים לא נאותים של המרדה וסרבנות - אבל השמאל לא טוען שהוא מלח הארץ, מסר את מיטב בניו למדינה וכו' הטיעונים הללו הם ימנים ולכן הם שיקריים או מנופחים. השמאל פשוט מעולם לא טען שהוא משהו שהוא לא

מסרב

New member
אז הבעייתיות היא...

בכך שהימין טען שהוא משהו שהוא לא????? אוקיי, אנחנו חוזרים בנו, אנחנו לא מלח הארץ, אז עכשיו אנחנו בסדר?

Ragamala

New member
בהחלט כן - טעויות עושים משני הצדדים

אבל יש רק צד אחד שנושא עמו את דגל הפטריוטיות כאילו התכונה הזאת היא בלעדית שלו. אתם תמיד בסדר.
רק אל תשתמשו בנשק חם

מסרב

New member
לא ענית לי לשאלה.

אנחנו מצטערים שניכסנו לעצמנו את הפטריוטיות, ואנחנו לא מלח הארץ, עכשיו המאבק צודק?

Ragamala

New member
המאבק תמיד היה צודק

מי שמפונה מביתו שיצעק על כך מי שמאבד את היקר שיבכה מי שחושב שעושים לו עוול שינסה לתקן אותו הבעיה שלי איתכם היא הדרך - שואה, דיקטטורה, מלחמת אחים, סמולנים, אנטי ציוניים, אנטישמיים, מכחישי שואה........ אתה מבין? אין לנו ויכוח על אם אתם צודקים לכעוס, אלא על איך אתם עושים זאת

מסרב

New member
כלומר את הביטויים אתה לא אוהב....

וכשישעיהו לייבוביץ' אמר על חיילי צה"ל יודו נאצים, זה היה בסדר? אז חוץ מהמילים הכל בסדר... טוב, אז אני שמח שישנה הסכמה בינינו.

Ragamala

New member
לו אלו היו רק מילים.........

הבעיה היא רעיונית השמאל מעולם נתפס כעוכר ישראל - זאת בעיה רעיונית שמובילה לניתוק פוליטי, מדיני ולבסוף טריטוריאלי. חיילי צה"ל אינם יודונאצים (לדברי ליבוביץ') ואינם קלגסים או חיילי SS לדברי חבריך מיצהר. הבעיה היא מה עושים כשלא מסכימים. וכאן הימין הדתי הופך למסוכן - כמו כל קיצון דתי בסביבה

מסרב

New member
אני מסכים איתך.

הימין הקיצוני אמנם חטא ועדיין חוטא באלימות שמלווה באידיאולוגיה. אבל השמאל הקיצוני חטא ועדיין חוטא בבגידה שמלווה באידיאולוגיה (מאיפה הגיעו כל בוגדי ישראל?). ככה שאם אתה מתמקד בימין הקיצוני, אפשר מהצד השני להתמקד בשמאל הקיצוני.

Ragamala

New member
בבגידה אתה מתכוון למה?

מכירת סודות לאויב? מכירת נשק לפלשתינאים? אני לא בטוח שהאחוזים לטובתך. השמאל אינו בוגד במדינתו אלא בתפיסת הימין. במסירת פרטי האטום לעיתונות אני לא רואה בגידה. כיוון שמדובר במידע שאמור להיות חשוף לעולם ורק בגלל היותנו בני חסות אמריקאית נחסך מאיתנו לגלות. על איזה בגידות אתה מדבר?

זה לא פתרון, זה לא ראלי, זה לא יקרה

גם אני הייתי רוצה מדינה יותר גדולה, הייתי רוצה את כל ארץ ישראל אבל מה לעשות?, יש כאן פלשתינים והם לא ילכו, לא בעידוד כזה או אחר. הפליטים?, אל תדאג, הם ישארו איפה שהם, מה שיהיה איתם לא תלוי באנו, מדינות ערב היו צריכות כבר מזמן לשקם אותם, מוזר, מאנשי השמאל הקיצוני לא שמעתי שום קריאה בעיניין, הם יותר בכיוון החרבת המדינה היהודית בשם איזה "מוסר צדק ושיוויון". בעיניין הפלשתינים שעדיין כאן - שני מדינות לשני עמים, כן, על ארץ ישראל, הפרדה על בסיס דמוגרפי ולא על פי קווים פוליטיים, על פי העקרון של הפרדה בין העמים. כמובן שם בסופו של דבר זה לא ילך תהיה כאן הכרעה צבאית, שלום למרבה הצער הוא לא אופציה יחידה...

למעלה