פתרון האמת...

פתרון האמת...

הפתרון האמיתי היחיד שיכול לפ]תור את בעיותנו הבטחוניות, הוא העברת הפליטים לירדן ועידוד הגירה של אחיהם. זהו הפתרון היחיד שהוא ריאלי, מוסרי, צודק לשני העמים. כך, אגב, נעשה בין יוון לטורקיה בשנת 1922, בתיווכו של שר החוץ הנורווגי, ד"ר פרדטיוף ננסן.

מעניין...

שטרנספר ליהודים זה ריאלי מוסרי וצודק אבל לערבים מדובר בפשע מלחמה. על צביעות כבר דיברנו?

Ragamala

New member
זו לא צביעות אלא הבנת המציאות

הצביעות היא השימוש הימני במילה טרנספר כדי לצבור אהדה וקולות אתם הגיתם את הרעיון הזוועתי הזה מלכתחילה עכשיו קבלו אותו בפנים ותשתקו

Ragamala

New member
לימין יש נטיה להשתמש בצורה צינית

במושגים שהוא הגה. ה"טרנספר" הוא רעיון ימני במקורו (ימני קיצוני) שבא לטעון שהפיתרון היחידי הוא לגרש ערבים ממדינת ישראל. כאשר הפיתרון שהוצע הוא פינוי ההתנחלויות (שזה להעביר יהודים לתוך מדינת ישראל) הימין צועק "טרנספר"!! אם הרעיון של העתקת אוכלוסיה היה שלכם מההתחלה, מדוע אתה צועקים כאשר הוא ממומש? כיוון שהימין יודע שהשמאל מתנגד לטרנספר ולכן פונה לשמאל ובעזרת המילה העלובה הזאת מבקש שהתהליך יופסק. הימין המציא את הביטוי ועכשיו משתמש בו כדי לשכנע את השמאל לבטל את תהליך ההתנתקות כיוון שרק השמאל רואה בטרנספר כבלתי חוקי. לא שימוש ציני?

אנגרן

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo151.gif

>>ה"טרנספר" הוא רעיון ימני במקורו (ימני קיצוני) שבא לטעון שהפיתרון היחידי הוא לגרש ערבים ממדינת ישראל<< אז למה השמאלנים טוענים שבן גוריון ביצע טרנספר ב- 48. או שעכשיו בן גוריון ימני

מסרב

New member
אז בוא נוציא את הטרמינולוגיה...

מהויכוח. מבחינתך, גירוש ערבים בכפייה הינו פשע, אך גירוש יהודים בכח הוא חלק מהפתרון. השמאל רואה רק צד אחד, את הצד השני. גם הימין לוקה בפגם הזה, אבל לשמחתי הוא נוטה באופן טבעי לצד של עצמו.

Ragamala

New member
בוא באמת נוציא טרמינולוגיה!!

גירוש ערבים בכפיה מבתיהם אל מחוץ לישראל מסיבות גזעניות זה פשע. החזרת אזרחים ישראלים אל תוך ישראל משטחים כבושים שעלינו להחזיר לשכנינו אינה פשע. החלק של שימוש בכוח נובע ממרידת תושבים אלו בשלטון ואיומם בכוח. כנראה שטרמינולוגיה היא מנת חלקנו - אבל טרנספר אין כאן. לא גירוש אלא השבת אחים לחיק המדינה. לא בכוח אלא בבקשה ובפיצויים ובכאב ובהבנה אתה הוא הרואה את מה שהוא רוצה! ראה את בחירת המילים שלך.

מסרב

New member
כמה דברים...

כשאתה אומר שטחים כבושים, האם אתה מתכוון ,נגיד גם לשיח מוניס (צפון ת"א)? והאם "השבת האחים" לא תלווה בכח ובכפייה? גם אני יכול להגדיר את טרנספר הערבים בתור השבת הערבים לחצי האי ערב "לא בכוח אלא בבקשה ובפיצויים ובכאב ובהבנה"... ולמה כל פעם השמאל מכניס את המילה גזענות, כשמדובר בסכסוך בין ערבים ליהודים? פתרון ה"טרנספר" הוכיח את עצמו בכל העולם, לעומת זאת, פתרון שהשאיר את שני הצדדים ביחד נדון לכשלון.

Ragamala

New member
הטיעון הזול ש"כל מדינת ישראל כבושה"

הוא טיעון של משחק מילים עלוב. כל אדמה בעולם כבושה כיוון שבעבר חיו עליהם עמים אחרים. ה"כיבוש" כפי שאנחנו מכנים אותו הוא התהליך שהחל אחרי מלחמת 67 והשטחים הכבושים הינם השטחים שנכבשו באותה מלחמה. בבקשה אל תתקשקש לך עם הטיעון שכל ישראל כבושה - את זה תשאיר לפלשתינאים

מסרב

New member
אתה טוען כנגדי?

"כל אדמה בעולם כבושה כיוון שבעבר חיו עליהם עמים אחרים"- אז אתה מצדיק את האחיזה שלנו ביש"ע? ומי אתה שתגדיר את הכיבוש רק מ-67? במה שונים שטחים שנכבשו ב-67 לבין שטחים ב-48? ולמה אתה טוען שטענות הפלשתינים הם קשקוש?

Ragamala

New member
מי שמגדיר את השטח ה"כבוש"

הוא מי שמגדיר מדינות. האו"ם כיוון שמדינה ניתנה לנו על שטח מסויים, זה השטח שלנו. אם אתה מפרק את מונח הכיבוש רק כדי ליצור טיעון תהיה מוכן לשאת בתוצאות. לפי טענותיך אנחנו גם יכולים לטעון שצידו השני של הירדן שלנו וגם מדבר סיני, וגם ארם נהריים הקדומה, וכו' אין גבול למה שאפשר להכליל תחת המונח אם מפרקים אותו מתוכן אבל התוכן של המונח "כיבוש" הוא השטחים שאינם שייכים למדינת ישראל על פי החלטת האו"ם בהקמת המדינה. כך גם רמת הגולן נכללת בהגדרה וכך גם ה"שטחים". מי אני שאגדיר זאת כך? העולם!

מסרב

New member
עכשיו הבנתי...

כלומר, אם נעשה עוול, והעוול זוכה להכרה עולמית אז הכל בסדר, תודה שהארת לי כמה דברים. נחמד לדעת שאפשר לקבל הכשר לכל שרץ. ואלו לא טענות שלי, אלו טענות הפלשתינים.

Ragamala

New member
תמורת כמות נכונה של מזומנים

אתה יכול לקבל הכשר על חזיר בחלב אמו אבל אל תוציא מפי את מה שלא אמרתי העולם קובע חוקים טריטוריאלים - אנחנו כמדינה קיבלנו חוקים אלו באהבה רבה. כשבאה המלחמה סיפחנו לעצמנו עוד כמה מטרים. על המטרים הללו אנחנו מדברים ועל הדם שנשפך עליהם מאז. אל תיתמם

מסרב

New member
אני שמח מאד על הכנות.

אני שמח שאתה מודה בפה מלא שכיבוש הוא לא נורא אם ישנה הכרה, גירוש אנשים מבתיהם הוא בסדר כל עוד יש אישור. רק מרגליות אתה מוציא מהפה, תמשיך כך....

Ragamala

New member
ממשיך ממשיך

אם ישנה הסכמה זה לא "כיבוש", מבין? "כיבוש" הוא פלישה לשטח של מדינה אחרת ללא הסכמת והשלטת משטר צבאי . אני שמח שאתה נהנה מדבריי , אולי גם תבין היום משהו חדש

מסרב

New member
בהחלט הבנתי, תודה.

ואם ישנה הסכמה שגבר ירצח את אשתו, אז זה רצח או לא?

Ragamala

New member
אם בהסכמה אתה מדבר על הסכמה

מוסרית? כלומר, הסכמה של חברה מסויימת שהרג בני אדם אינו אסור, אז כן, זה לא רצח. תנסה לצאת מהשבלונה של החשיבה שלך ולדמיין עולם שהחוקים בו הפוכים. כל עוד החברה מסכימה, זה מותר. חוקי מוסר בסיסיים. למשל - אם אתה אופנוען מותר לך להתעלם מסימוני הכביש לחלוטין. למה? כי המשטרה לא עוצרת אופנוענים על עבירות של חציית קו צהוב ונסיעה בין נתיבים. אז זה מותר? כן!! אפילו אם זה נוגד לחוק הכתוב. כי יש הסכמה

מסרב

New member
אוקיי.

אז בחברה הערבית ישנו מושג שנקרא חילול כבוד המשפחה, ושם אם אשה לא צנועה או עשתה מעשה שלא ייעשה רוצחים אותה. טוב שיש הסכמה בינך לבין החברה הערבית.

למעלה