פתרון בעיה ברשת ביתית

נדב53

New member
פתרון בעיה ברשת ביתית

יש לי מערכת קליטה הכוללת 2 צלחות ישראל+אירופה + 2 ממירים אנלוגי + ודיגיטאלי המקלטים מחוברים ביניהם והיציאה מסכמת את שניהם . כך שבבית ניתן לצפות בו זמנית ב 2 תחנות שונות . הבעיה שהייתה לי היא שבכל המקלטים 6 מקלטים איכות התמונה הייתה ירודה כאשר המקלטים מחוברים כל אחד בקו ניפרד למפצל הראשי שאליו נכנס הסיכום של שני הממירים . הפניתי שאלה בפורום כיצד לשפר את הרשת הביתית וקיבלתי עצות רבות מהחברים . מבלי להיכנס לגופן של העצות שניתנו כולן בכוונה טובה ובתום לב אך בדיאבד לא כולן היו נכונות ו/או מדויקות על כן לאחר בדיקה מקיפה של הנושא ולאחר תיקון הרשת שלי אני מביא לידיעתכם מה חשוב ומה לא במרכיבי הרשת הביתית הכל כמובן על בסיס נסיוני האישי . המצב נכון להיום הוא שבכל 6 הטלויזיות איכות התמונה היא גבוהה מאוד וכיף לצפות בתמונות גם אם לא תמיד יש מה לראות . כבלים : על פי נסיונות שערכתי כבל תיקני או סתם כבל אנטנה טלויזיה שקונים בכל חנות חשמל עושים את אותה עבודה . מפצלים : היו לי מפצלים רגילים שרכשתי בזמנו באחד הרשתות אייס הומסנטר המפצלים הנ"ל אין נתוני הנחתה ועל כן נאמר כאן שהם לא תקניים . החלפתי אותם במפצלים תקניים ולא קרה שום נס איכות התמונה במכשירי הטלויזיה נשארה ירודה . הפתרון בסופו של דבר לא הצריך החלפת כבלים קיימים או מפצלים קיימים אלא הכנסת מגבר RF של 20db לפני הכניסה למפצל הראשי וראה זה פלא איכות התמונה בכל הטלויזיות בבית מעולה ובזאת תמו יסורינו . מחיר הפתרון : מגבר כ 150 שח .(למרות שלא הייה כל צורך ומאחר וכבר רכשתי אותו החלפתי גם את המפצל הראשי למפצל תקני 15 שח ) . לידיעתכם .

למעלה