פתיל קצר

מישל323

New member
פתיל קצר

שלום רב,
אני בת 32 ונמצאת במערכת זוגית עם אישה, מקווה שזה המקום הנכון להתייעץ. בכל ריח או ויכוח אני מדברת אליה בצורה מגעילה שלא מכבדת לא אותי ולא אותה ובצורה שאני מתביישת בה.אני מודעת לזה שאני בן אדם עצבני ושיש לי פתיל קצר אבל יחס כזה לא מגיע לה ואני עלולה לאבד אותה. אין לי מושג מה לעשות או למי לפנות אבל בזמן עצבים קשה לי להתשלט על זה. אשמח לעצה או האם כדאי או מישהו מכיר סדנא לשליטה עצמית או סדנא לעצבים? האם זה מועיל? או האם קיין פתרון מעבר ל "לספור עד 10"... אנחנו מסתדרות מצויין וגרות יחד והבסיס לקשר מעולה. כמובן שגם לה יש דברים שהיא צריכה לעבוד עליהם ואפילו שקלנו טיפול זוגי...ממש מיואשת מכל המצב.

SupermanZW

Well-known member
לכי לפסיכולוג/ית

את מודעת לכך שהבעיה היא אצלך ולא אצלה ולכן רק את זקוקה לטיפול ולא שתיכן, הטיפול שאת צריכה הוא שליטה בכעסים ולא טיפול זוגי, זו בעיה שפסיכולוג/ית יכול/ה לעזור לך לפתור.

מישל323

New member
גם אצלה יש בעיות שצריך לפתור

היא מאוד ילדותית וקיצונית לפעמים....ברור לי שאת הבעיה הספציפית הזאת אאלץ לפתור באופן פרטני

SupermanZW

Well-known member
אז אתן סובלות מבעיות שונות ובלתי תלויות ולכן זקוקות לטיפולים

נפרדים.

sweetdreams

New member
טיפול זוגי זה רעיון מצוין

פרט לטיפול האישי שלך במצבי הרוח, אני חושבת שיש פה גם עניין זוגי. זה נשמע שהגעתן לשלב המתסכל של מערכות יחסים, שבו אתן רבות הרבה ודברים מתחילים לצאת משליטה.
אני חושבת שטיפול זוגי יעזור בשביל להבין למה זה קורה ולתת לשתיכן כלים בשביל לעבור את השלב הזה בהצלחה.
ודרך אגב, טיפול זוגי יכול לשלב גם פגישות אישיות, כך שזה לא או זה או זה.

מישל323

New member
תודה רבה!

אנסה גם טיפול פרטני וגם אולי נשקול טיפול זוגי! מקווה שיעזור כי לא רוצה לאבד אותה :)

dify

New member
בעצם השאלה היא- למה לא?

למה לא להשקיע בטיפול? נשמע שחשוב לך, נשמע שאת מודעת לזה שיש לך קושי, למה לא ללמוד להשתלט על זה? זה לא מנוגד כמובן גם לטיפול שלה בעצמה או טיפול זוגי, טיפול אצל איש מקצוע איכותי תמיד יכול להועיל וללמד אותנו איך לשפר בנו דברים, מה יש להפסיד? אני חושבת שכל אדם יכול להתרם מזה :)
&nbsp
אני חושבת שיש בך הרבה רצון טוב ואמורה ששווה להשקיע בקשר, לכן זה שלב מצויין ללכת לטיפול, נשמע שעוד לא מאוחר מידי ויש רצון טוב.
&nbsp
רק חשוב לי להציע לא ללכת לטיפול אצל מאמנים שונים, עם כל הכבוד להכשרה של כמה חודשים, אני אישית חושבת שרצוי למצוא מטפל עם הכשרה רצינית וותק בתחום. תנסי למצוא המלצה מיד ראשונה, כזו שאנשים שעמדו לפני משבר בעצמם נעזרו ויצאו מרוצים. נסי לדבר עם רופא/ת המשפחה, הם פוגשים הרבה אנשים ושומעים הרבה סיפורים, לפעמים יש להם המלצות לאנשי מקצוע מצויינים רק מתוך זה שהם מכירים הרבה מאד סיפורי בעיות אישיים. אם זה לא יעבוד תנסי אולי לשאול עובדים אחרים במרפאה (אחיות, מנהל המרפאה וכד') מאותה סיבה, הם פוגשים המון מטופלים ושומעים סיפורים על אנשי המקצוע הטובים והגרועים שהמטופלים נתקלים בהם..
&nbsp
בהצלחה! מחזיקה לכן אצבעות :))))

Ginger L Honey

New member
בעלי הלך לסדנא לעצבים

כמה שנים לפני שהכרנו (בית המשפט חייב אותו ללכת! הוא היה בתחילת שנות העשרים ודי מופרע)
הוא אומר שבהתחלה הוא זלזל בזה. אבל במבט לאחור זה אחד הדברים הטובים שעשה עבור עצמו.
"פתיל קצר" זה חלק מהאישיות, להגיד שהוא אף פעם לא נתקף זעם משטויות ואף פעם לא אומר דברים לא במקום זה יהיה שקר.
אבל הוא טוען, שאילו הכרתי אותו לפני הסדנא כנראה הייתי זורקת אותו מזמן

&nbsp
בקיצור, לפי עדויות סביבי זה מאוד אפקטיבי

אני לא מאמינה שאפשר לשנות אישיות. אבל התנהגות והרגלים, עם עבודה קשה ומוטיבציה - כן. נשמע שלפחות את המוטיבציה יש לך, וזו התחלה מעולה

מאחלת לך המון המון בהצלחה!

אולי לכתוב את מה שאת מרגישה ואז אחרי שנרגעת מהכתיבה

לשתף אותה?
תנסי להבין מאיפה זה נובע ולבדוק מה יעזור לך להימנע מזה.
&nbsp
טיפול זוגי לדעתי יעזור לכן-שווה ניסיון

גם אני בעד טיפול -

פרטני או זוגי, אי חושבת שזה תלוי בבעיה.
אני יכולה שגם לי היתה בעיה כזו בעבר, שנפתרה אחרי טיפול זוגי. במקרה שלנו היו מתחים מסויימים בקשר שהוציאו ממני צד שמעולם לא ראיתי בשום סיטואציה אחרת. הטיפול לימד אותנו לפתור אותם. לא אגיד שאנחנו לא רבים לפעמים
אבל להתקפי זעם של אז אני לא מתקרבת בכלל.
&nbsp
לעומת זאת אם ההתקפים האלה והיחס הזה לא קשור דווקא לבת זוג הספציפית הזו אלא קורה גם בלי קשר אליה או קרה במערכות יחסים קודמות אז כנראה שטיפול פרטני יהיה יותר נכון.

ברור שכאן המקום

שלום
ברור שכאן המקום. כאן מדברים זוגיות. לעצם השאלה. צבחינתי, עצם המודעות שלך והחשיפה כאן היא כבר חלק מהפתרון. נשאלת השאלה היכן עומדת זוגתך?. לדעתי במיוחד בגלל הקשר במיוחד שלכן, חשוב טיפול זוגי, (יש גם במחלקות הרווחה ברשויות), כי לדעתי מהמקום הזוגי, שאינך רוצה לאבד, תוכלי בעזרתה להתגבר על הפתיל הקצר שלך. עד אז, כתרגון פשוט, נסי ללמוד לא להגיב מייד. סגלי לך משהו, לארגף את היד, לשלאול מה., או כל משהו אחר, כל זה כסימן לעצמך, לא להגיב, להתאפק, רגע לחשוב ואז לענות. לגבי היחס, זה משהו עמוק יותר, מדוע את מרגישה צורך לדב רכך, ומדוע היא עד עכשיו ספגה אותו?. בהצלחה

רואה 6 6

New member
טיפול התנהגותי עבורך.יתכן משהו אחר בשבילה.

אבל באינטואיציה שלי אתן לא צריכות טיפול זוגי כלומר,לאחר שתושג התקדמות אישית של כל אחת בתחומה תבדקו אם נותר הצורך.

למעלה