פתיל הרעיון המגניב.

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
פתיל הרעיון המגניב.

כותרת משנה: עוד תירוץ של דני לדחות את הלימודים למבחן בסוציולוגיה. יש לכם רעיון מגניב לדמות? למערכה? זה המקום לשתף. רעיון למערכה: משהו שרץ אצלי בראש כבר הרבה זמן, וטרם יושם: הדמויות מתעוררות בכלא כלשהו. ככה מתחילה המערכה. הרקע של הדמויות לא משנה. המיקום של הדמויות גם לא משנה. למה? כי הן לא זוכרות מאומה. לא את השם שלהן, לא מיהן, לא איפה הן ולא למה הן בכלא. בשיטה בה אני משחק (מו"ד), זה אומר שאני בונה לשחקנים דפי דמות, וזה אומר שהשחקנים מתחילים כשדף הדמות שלהם כולל רק את הפרטים הבאים: מראה הדמות, נק"פ, ודירוג חוכמה. זה אומר שאני כמנחה יודע את הנתונים של הדמויות, השחקנים לא. המטרה של הדמויות, לפחות בשלב ראשוני - לצאת מהכלא ואז לגלות מי הן, למה הן היו בכלא ועוד. . . .

Reilak

New member
רעיון מגניב...

זה ממש להמחיש את הסרטים כמו מומנטו וכאלה... בתאוריה זה נשמע ממש מגניב, ועם עלילה טובה אני חושב שזאת תהייה חוויה מדהימה.

הרעיון המגניב שלי

הוא בהחלט לדחות את כל המבחנים, ללא הגבלת זמן. זה בהחלט רעיון נהדר, ואם דני מצליח לעשות את זה, אני אהיה שפחתו הנאמנה לנצח, אנשק את רגליו ואצחצח את שיניו. נו...?

Super Monkey

New member
טוב, זה משהו קטן שאני מתחיל להריץ

לאחרונה חזרתי לעסק לאחר היעדרות של 7 שנים וחברתי לכמה שחקנים חדשים יחסית, השיטה זה D&D 3.5 ועולם המערכה עובד ככה: מבוסס על העולם של טוריל ממלכות נשכחות, התקופה היא כ100 שנה לאחר האירועים המתוארים ב"מישור רוחות הקרח" בשנה שנקראת שנת השמש השחורה. האלפים האפלים חפרו מנהרות מתחת לעולם העליון והגיעו מתחת לכל עיר מרכזית ובמקביל כרתו בריתות עם שבטי האורקים. יום אחד הם הצליחו באופן מסתורי להסיט את מסלו הירח ולנוע במסלול מקביל לשמש שייצור ליקוי חמה תמידי (אני לא אגלה איך כדי לא להרוס לחבורה שלי את התעלומה). בתוך פחות מחודש הם השתלטו על כל העולם כולל חיסול של כל הצבאות החשובים, גלדות הקוסמים, המקדשים והגיבורים (לא ברור למה האלים לא עשו כלום בנידון או למה הקוסמים איבדו את כוחם באופן מסתורי). עכשיו אנחנו פוגשים את החבורה הצעירה בעולם שנשלט על ידי האלפים האפלים ועושי דברם האורקים, כשאוכלוסית בני האדם ומה שנשאר מהגמדים והאלפים הבהירים תחת משטר דיכוי. אני מצרף DOC עם הסבר קצת יותר מפורט על העולם ואם תהיו מעוניינים יהיו גם דיווחים על התקדמות החבורה (למרות שלא יותר מדי בגלל חובות אקדמאיות)

snift

New member
משהו שהתחלנו פעם לבדוק אותו והיה

די מגניב, אבל הופסק בגלל שהצבא הפריד אותי ממי שהיה השותף שלי לניסוי. הרעיון מזכיר קצת את משחק המחוננים של רן, רק בלי הארגון שמאחורי זה. הדמות היא השחקן שיום אחד קמה וגילתה שיש לה כח מסויים. לרוב התגלות הכח היא משהו ששולח אותה לבית חולים ומשם "כוחות הבטחון" כבר דואגים לשים עליה יד. יש מעט מאוד כאלו ואין שום קשר בניהם. הם לא יכולים לעבוד ביוחד כי ככול שיש יותר מהם במקום אחד, כך הכוחות שלהם יותר נחלשים. אחת התיאוריות היא שהם שואבים את כוחם מהסביבה ואם יש יותר מאחד בסביבה הכח פשוט מתחלק בניהם. (כמובן שמדובר רק בתיאוריה ואפשר לתת כל הסבר אחר שמתחשק) משחק נוסף הוא משחק שאני מסחק כבר די הרבה דמן עם וראדין. מדובר בעולם עתידי, בערך 300 שנים לתוך העתיד. המשחק מבוסס מאוד על מיתולוגיה יהודית, הסנהדרין בוחשים מאחורי הקלעים ועשרת השבטים מתגלים אי שם על כוכב אחר אליו הם גלו. נביאים וכהנים (או הפירוש שלנו לכהנים) מתחילים להסתובב חופשי ויש להם כח. בני האלוהים, שרפים, חשמלים וכו' הם יצורים מכוכבים אחרים. עדן הוא עולם שנהרס ב"מבול" וממנו האנשים הראשונים ברחו לכדור הארץ וכו'. צריך הרבה ידע בתיאולוגיה הדתית-יהודית, אבל זה המשחק היחידי שיצא לי לפתוח תנ"ך ולראות האם ניתן לפרש פסוקים מסויימים בצורות מסויימות כי לדמות שלי היה ויכוח עם ראש הסנהדרין

Super Monkey

New member
אהבתי ../images/Emo45.gif

נשמע כמו "מרכבות האלים" על קראק אבל אתה יודע מה אומרים: התנ"ך זה ספר הפנטזיה הכי טוב שנכתב - יש בו אלים, קוסמים, כוהנים, מלחמות וקרבות, סקס, תככים ומזימות...נוסחה מנצחת לרב מכר מספר אחד בעולם!

ogmios

New member
עולם המבול שלך נשמע מעניין

הייתי שמח לשמוע עוד פרטים

snift

New member
באיזה סופ"ש בקרוב, כשיהיה לי זמן,

אני אכתוב כמה עמודים על המשחק ואעלה אותם.

רמשטיין

New member
שמעת על הסדרה "קרנבל"?

היה ב-יס, גם בקטע של נביאים ואנשים עם כוחות, וגן עדן נגד גיהנום,כל מה שאמרת אבל נוצרי, לא יהודי.

Super Monkey

New member
קרניבל הייתה סדרת מופת

פשוט סדרה גאונית! ממש ממש לא ברור למה הפסיקו את הצילומים שלה אחרי העונה השניה. היא זכתה בפרס "אמי" על תסריט ובימוי והיה לה רייטינג ממש טוב. היוצרים טוענים שהם הורידו את הסדרה כי הם הרגישו שם מיצו את כל העלילה אבל לעומת זאת הם סיימו את העונה השניה בקטע מותח עם סוף פתוח, נבלות! אגב, משדרים אותה שוב מהתחלה ב"יס פלוס" (היום זה הפרק השני) אז מי שמעוניין, זו סדרה בהמלצה.

Sabre Runner

New member
יש הגבלה על כמות?

מערכות: 'תקווה נטושה' - הדמויות נמצאות על הספינה שהיא התקווה האחרונה להשרדות המין האנושי. רמת טכנולוגיה וכוח נמוכה, רק כמה שנים בעתיד. באמצע הדרך, משהו קורה והמחשב משתגע ומתחיל להעיר משינה קרה את האנשים הלא נכונים, השחקנים, שעכשיו צריכים לגלות מה קרה ואולי לנסות בכל מקרה להגיע אל יעדם. 'Time Travel Galore' - הרעיון האחרון לשילוב כל סוגי המשחק האפשריים. אוריה ובן, שני שחקנים או שחקן ומנחה, הם סטודנטים לפיזיקת קוונטים במכון וויצמן, מאה או מאתיים שנה לעתיד. לבן יש את המשאבים לבנות מכונת זמן ואוריה עוזר לו למרות שהוא לא כל כך מאמין. הבעיה היא שהם מצליחים. מתחילים לסוע למקומות שונים בהיסטוריה ולאסוף חברים מתקופות שונות, שאר השחקנים. 'פרוייקט להב' - במרוצללים, ג'ונסון מגייס רצים, השחקנים, למשימה יחסית פשוטה: לרדת לנמל סיאטל, למצוא תיבה שכתוב עליה 'להב' ולהביא אותה למקום מוסדר מראש. אין שום מכשולים בדרך לנמל אבל הבעיות מתחילות כשהם מגיעים. במחסן המדובר יש שתי תיבות. על אחת כתוב 'להב', ועל השניה 'תער'. האחת היא בגודל 2X1X1 מטר ומלאה בקלקר אריזה. השנייה נראית קצת יותר גדולה אבל כל הדפנות שלה על הרצפה ולתחתיתה מחוברות שרשראות שכנראה החזיקו משהו. השחקנים מסתבכים בפרוייקט סודי של אחד התאגידים שמקורותיו עלולים להיות הרבה יותר מוזרים ממה שחשבו. 'נפטון רע' - הוירוס הלא-ידוע פרץ במרכז אפריקה ושטף את העולם כמעט לגמרי. 90% מהאוכלוסייה מתה ואלה ההערכות האופטימיות. אל תחנת המחקר במסלול סביב נפטון הגיעה חללית רפואה. היא כוונה בתיאום מושלם והתחברה אל התחנה בלי שום תקלה. כשבדקו מי נמצא עליה, גילו צוות שלם מת מהוירוס ורק ילד אחד כבן 8 עדיין חי ושלם. דרך אגב, את כל אלה אני מוכן להריץ בפורום אם אנשים רוצים. דמויות: צ'רלי דברו - צעיר מרדני מטבעו שניחן ביכולת המוזרה להפיק צלילים בכל תדר קולי קיים ואולי אפילו לשלוט על מהירות התנודה של מולקולות חומר. גבריאל נוט - לפי הרישומים, הוא נולד באלסקה אל השנים האחרונות של המאה ה-19. התגייס לצבא ארה"ב ברגע שהיה מבוגר מספיק. היה מרגל במהלך מלחמת העולם השנייה ונעלם בגרמניה ב-1942. הופיע מחדש בבריטניה ב-1953 כשהוא נראה יותר צעיר מכשנעלם. עבר דרך כמעט כל צבא גדול בעולם ובסוף המאה ה-20 עדיין נראה כאילו אין לו שנה מעל 30. קרן פולטינגס - סטודנטית לארכיאולוגיה שנקלעה לתאונה באתר חפירה. תאונה שגרמה למספר סיבי ברזל להתקע עמוק במוח שלה, מגשרים בין חלקים שבעבר לא חוברו. כתוצאה מכך היא פסיונית מאוד חזקה אבל בלי טיפת שליטה. (המנודים) קרלי טאנר - הייתה ילדה מוצלחת מלידה. אחרי שסיימה את התיכון בהצטיינות ומוקדם, למדה עם מלגה ב-MIT. בעלת תארים ברפואה, ביולוגיה, כימיה, גנטיקה וננוטכנולוגיה. מסוגלת להשאה מנטלית קלה ובעלת היכולת המדהימה 'לעזור' לאחרים לעשות כל דבר. עבדה על G-CAP אבל פוטרה מהמעבדה בה עבדה בגלל מקרה התאבדות לא מוסבר. ג'רמי לורד - נולד לבני אצולה בריטים אבל כמו כל נער מרדן, לא רצה שום קשר אליהם. רישומי הבית-ספר שלו לא מחמיאים כי ג'רמי מסוגל לתעל כמעט כל סוג אנרגיה לשימוש לטלפורטציה אבל עושה בזה שימושים שהם לטובתו בלבד. ג'ונתן ספייסי - התגייס למארינס מיד אחרי בית הספר ותיק השירות שלו חסוי. כנראה בגלל שהוא מסוגל לשנות את הדחיסות שלו איך שהוא רוצה. שוחרר בפתאומיות אך בכבוד אחרי 14 שנות שרות והחל ללמד הגנה עצמית. שני נגב - ילדה קטנה וביישנית שעיסוקיהם של הוריה גרמו לה לשנות מקום מגורים כל כמה חודשים ולכן אף פעם לא היו לה הרבה חברים. מסוגלת להשתלט על גופם של אנשים אחרים ולכן בעיקר משוטטת, ברחובות ובצ'טים. כשארבעת אלו החלו לשתף פעולה, אז התחילו הצרות. ווינד - גבר מבוגר, מגרד את ה-60, שעובד כיועץ צבאי על סטים של סרטים וקצת כ-Soldier of Fortune בצד, אבל השאיפה הכי גדולה שלו היא למצוא מישהו או משהו שיוכלו להרוג אותו. הוא מנסה מאז מלחמת העולם הראשונה ועדיין לא הצליח. מלאך ניסוי - התיאוריה אומרת שברגע שמלאך קופץ מבניין, הוא מתנתק מאלוהים. ברגע שהוא פוגע ברצפה, הוא הופך לבן-אדם. אז מה יקרה אם מלאך יבצע קפיצת בנג'י?

Nihohit

New member
או, לי יש אחד...

הוא לא מקורי מדיי, אבל הוא עדיין משהו שאני וחבריי מסכימים שלא ראינו, אז ניחא: מערכת פרנויה. מעט הומור, הרבה פרנויה. השלד של המערכה כתוב אצלי איפהשהו, מחולק לשלושה חלקים, שכל אחד מהם עוסק בניסיון של חברה סודית אחת להשתלט/להרוס את הקומפלקס, כשבין החלקים ובתוכם יש מספר משימות שלכאורה לא קשורות, אבל הכל הוא, כמובן, אקספוזיציה למאבק האימתנים האחרון. נו, לא מקורי, אבל ברגע שבו יהיו לי הזמן והקבוצה, זה יהיה מגניב. עוד רעיון מגניב שהיה לי ואני באמת צריך לקום מהכסא ולבצע הוא לכתוב את שיטת אמנויות הלחימה נטולת הקוביות שלי.

l o r e

New member
להציל את X

X הוא גזע אפל ואכזרי, שבדרך כלל מהווה אתגר לדמויות, כגון אורקים, קלינגונים או יצורים קטנים ושעירים מבטא 3. הטוויסט הוא שבממלכה/אימפריה/גילדה קם גוף של שואפי צדק, שהחליט לחסל אחת ולתמיד את האיום הנורא. הגוף הנ"ל פתח במסע השמדה כללית של יצורי ה-X. צבאים של ה-X הושמד כבר בהתחלה, ועכשיו צדים אותם ללא רחמים בלי הבדל גיל או מין. הקבוצה אמורה להיות כאלו שהתחילו במלאכת החיסול כמטרה טובה, ועכשיו אמורים להתמודד עם ההשלכות של מעשיהם ועם הפן המוסרי של העניין.

רמץ

New member
כבר שיחקתי במשחק שלך

אחד לאחד - בדיוק מה שהצעת - אפילו אותה שיטה. אני לא בטוח אם הביצוע יצא גרוע בגלל המנחה או בגלל השיטה אבל רק להמחיש: הסתובבנו עם הדמויות האמנזיות שלנו בפירמידה עמוסת מלכודות. חיפשנו אותן כמיטב יכולתנו אבל אם היה בינינו מומחה לעניין, הרי שהוא שכח איך עושים את זה כמו שצריך. אז פשוט הלכנו בטור כמו אהבלים, ובכל פעם שהפעלנו מלכודת, גילגלנו גה"צ בלי לדעת את מספר היעד שלנו וברגע שמישהו נפצע, הוא עבר לסוף הטור (עד שהתחלנו להפעיל מלכודות שפוצעות את האחרון ואז העברנו את הפצועים לאמצע). בסה"כ זה יצא ממש דבילי - ולא רק הקטע הזה.

DDN

New member
זה אכן נשמע דבילי.

אבל כשבמקום ללכת ב"מבוך" ולהפעיל מלכודות, אתה מתמודד עם דברים הרבה יותר גדולים כמו "להבין מי אתה" או "למה הייתי בכלא" או "למה האנשים עם המסכות של הנינג'ות רודפים אחריי?" או "למה הבת של השריף סטרה לי כשנכנסו לכפר?" זה נראה לי הרבה יותר מעניין מ"ללכת בטור כמו צאן לטבח"

רמץ

New member
כן. זה היה המנחה...

למען האמת אני לא יודע עד היום מי שם אותנו במרתף ההוא ומחק את הזיכרון שלנו. איכשהו המשחק לא סבב סביב העניין הזה. וואו. הוא היה ממש גרוע...

DDN

New member
תראה איך יופי של רעיון הופך להיות

קקמאיקה כשהוא בידיים של מנחה שלא יודע מה הוא עושה. . .. הייתי רושם מאיפה ההשראה שלי לעניין, אבל גם הזכרת השם עצמו עלול להיות ספוילר.

למעלה