פתיל הסקר - בלי הסקר

Nimst

New member
פתיל הסקר - בלי הסקר

הפעם השאלה פתוחה מדי מכדי להגדיר לה כמה תשובות שניתו לבחור מבינהן. לכן הסקר עצמו יישאר עוד קצת עם עונש המוות, ואנחנו בינתיים נדבר על דברים אחרים. הפרק האחרון של העונה השישית, שכבר דובר עליו בפורום, עסק בתגובות של הדמויות הראשיות לצפייה בהוצאה להורג. זה הפרק היחיד (שלי יצא לראות) שחרג מהמסגרת החוק-וסדרית במשך כל 12 העונות (ששודרו אצלנו). כנראה שהנושא נראה לדיק וולף מספיק חשוב כדי להקדיש לו פרק שלם. אז (לאחר ההקדמה הזו) - איך אתם חושבים שהייתם מגיבים ומתמודדים אם הייתם צופים באדם מוצא להורג?

יואו ממש קשה לי להגיד

כי כאמור אף פעם לא הייתי נוכחת בהוצאה להורג(ואני מקווה שגם לא אאלץ לראות אחת) אבל ניראה לי שבעצם רוב הדמויות שיחקו אותה קול באירוע עצמו ואחר כך התפרקו לאט לאט מבחינה ריגשית חלק בבר,ואן ביורן בבית וקינקיד גמרה הכי גרוע. שלכם חנה גונן

Nimst

New member
טוב, גם אני עונה

דבר ראשון, בפרק הדמויות הראשיות הן אלה שהביאו למותו של האדם שהוצא להורג, ואני מקווה שלסיטואציה הזו אני לא אגיע. אני מניחה שהדבר הכי חכם לעשות הוא לקבוע כמה פגישות אצל פסיכולוג/ית ולדבר על זה, כדי שזה לא יצא בדרכים אחרים (או לפחות פחות). מעבר לזה, אני מניחה שאני לא אצליח לנהל שיחה נורמלית עם אף אחד ואריב עם כל אחד שיצא לי לדבר איתו באותו היום. ואולי גם אח"כ.

tomersde

New member
אם זה היה באותו הקשר

לא הייתי מרגיש רע עם זה כי בסוף שוון ביורן הקריאה את המכתב שלה היא אמרה שהרוצח רצח בגלל שהקורבן שלו נכנסה בו עם האוטו או חסמה אותו איך שהוא והוא אנס ורצח אותה שהיה קהל מסביב ואף אחד לא עזר לה. דרך אגב מישהו יכול לברר אם זה קרה באמת ודיק וולף העתיק את זה או שהוא המציא את זה כי לא נראה לי שאנשים יכולים להיות כאלו אדישים.

Nimst

New member
אמיתי

אני לא יודעת אם בדיוק כמו שהיה בפרק (העניין של המכונית), אבל היה מקרה כזה בארה"ב שבחורה נאנסה ונרצחה ברחוב ואנשים התקהלו מסביב ואף אחד לא עשה שומדבר. על זה מבוססת תיאוריה שככל שיש יותר אנשים באזור כך פוחתים הסיכויים שאדם בודד יפעל. מזעזע.

gargamich

New member
קשה לי לדמיין בכלל ../images/Emo94.gif

זה מאד תלוי...
אני חושב שאני אישית לא הייתי מסוגל לשאת נפשית את המראות, וגם אם כבר הייתי מעורב, אני הייתי מעדיף להיות גורם יותר פאסיבי... זה גם תלוי בפשע עצמו. יכול להיות לדוגמא, שאם זו הוצאה להורג של פושע נאצי, עוד תהיה בי תחושת נקמה שאולי תגרום לי אפילו לרצות להציץ, אבל גם אז יהיה לי קשה מאד, ואני מניח שאני אשאר בן אדם אחר... וזה אכן נושא חריג שיש להקדיש לו פרק שלם!
יצא לי ניסוח נוראי

Yanchu

New member
ממש קשה לענות...

מן הסתם קשה לקבל את זה, ולהתנהג באופן רגיל בטח שלא... מעבר לתקווה שאני אף-פעם לא יהיה נוכח בסיטואציה כזו או אחרת, אם אני כן אהיה, אני מניח שפשוט ההתנהגות שלי לאנשים לכמה ימים, ואולי זה ישפיע יותר... קשה לדעת.

למעלה