פתיח

פתיח

כבר שש עונות שסטארגייט רצה עם אותו פתיח (פחות או יותר) - מנגינה שבעקבותיה מופיעות תמונות השחקנים (בעבר גם זה לא היה). מה אתם אומרים - האם סטארגייט צריכה לרענן את הפתיח ולכלול גם "דברי הקדמה" (ע"ע סדרות מסע בין כוכבים, בבילון 5, באפי למשל...)?

MajorGad

New member
לגבי הפתיח...

אני די מרוצה מהפתיח הנוכחי... עם סקרינשוטס מכל מיני פרקים מהעונות השונות. הפתיח עם המסיכה היה קצת משעמם..כי כולה ראו שם מסיכה של איזה פרעה מכל מיני זוויות. אני לא חושב שצריכים להיות דברי הקדמה. זה סתם ישעמם את הצופים וסתם יעמיד דמות כלשהי יותר במרכז. היפה בסטארגייט שכל פרק "שייך" לדמות או שתיים אחרות וזה אף פעם לא אותה דמות נשארת דומיננטית במשך הרבה זמן. ויש פרקים שזה נטו עבודת צוות. אם יעשו מעין דברי הקדמה זה יהפוך דמות אחת ליותר דומיננטית מהאחרות ודבר זה יהיה לא הוגן כלפי הדמויות האחרות.

Tolan

New member
גם אני מרוצה מהפתיח הנוכחי

המנגינה מאוד יפה ומלהיבה, ונראה לי ש"הר שאייין, הגבול האחרון" פשוט ינציח את ההנחה שכל סדרות המד"ב הם אותו הדבר ועוד משהו, אם אנחנו כבר פה - לאחרונה ראיתי את שתי העונות הראשונות של בבילון חמש ואני כרגע בשלישית, ושמישהו יסביר לי, איך לעזאזל אין לסדרה הזאת פורום?

thrall

New member
כי תפוז כבדים

גם פורום לאנדרומדה הם לא רצו לפתוח

[TNT]

New member
צודק!!

דברי הקדמה בפתיחים הם בדרך כלל בסדרות שבהם יש גיבור אחד ומספרים איך הוא הגיעה למצב בוא הוא נמצא בסדרה. אפשר אולי לשנות את הפתיח אבל אין צורך בהקדמה.

Chakotay

New member
הממ...

למה? דבר פתיחה לא אומרים שיש רק "גיבור אחד" למשל ב Star Trek ו Star Trek TNG אין גיבור אחד כל פרק מספר על דמות אחרת הקפטן רק הדמות הדומיננטית "הבוס". ואותו דבר עם בבילון 5 שדברי הפתיחה שם ממש לא מרמזים על "גיבור אחד". אחח איך אני אוהב את הפתיח של העונה החמישית של בבילון 5 :)

Tolan

New member
הפתיח של בבילון

הוא שונה מזה של סטאר טרק, והוא נאמר במספר צורות שונות ע"י דמויות שונו (לונדו, סינקלייר, שרידן, איבנובה ,כולם...) ובעונה החמישית זה בעצם אוסף של כל מיני משפטים משמעותיים... אולי זה יעבוד גם בטראגייט? And so it begins...

Chakotay

New member
כן הוא שונה...אבל עדיין בסטאר טרק

אין "גיבור אחד". והפתיח של עונה חמישית בבילון פשוט גדול!

MajorGad

New member
אתה רואה..

זה כבר הופך את הקפטן לדמות הדומיננטית בפרק. אומנם בפרקים של TOS וTNG שראיתי יש לעיתים דמות יותר דומיננטית מהקפטן בפרק עצמו, אבל כל ההחלטות עוברות דרך הקפטן, כל הדיווחים מגיעים אליו והוא קובע את "המדיניות". בסטאר טרק למינהם, עצם זה שהוא קפטן הופך את "הקפטן" לדמות דומיננטית. בסטארגייט זה לא ככה. אתה רואה את ג'ק נעדר מפרקים שלמים או נעדר באופן חלקי (מופיע בהתחלה ואחר כך שוכחים ממנו עד לשתי דקות אחרונות של הפרק). יש החלטות שלא עוברות דרכו בכלל ויש פעמים שהוא לא מעודכן בכלל. בסטארגייט זה או שג'ק דומיננטי בפרק או שלא. בסטאר טרק הוא תמיד דומיננטי בין אם הפרק סובב סביבו או בין אם זה שהוא ממלא את תפקיד המפקד. בנוסף, לפי דעתי, בסטאר טרק יש יותר מדי דמויות שאפשר יהיה להתמקד בכולן והקפטן הוא בעצם המכנה המשותף של כולם. בסטארגייט יש פחות דמויות והרבה יותר קל להתמקד באחת אחת מהן מאשר במכנה המשותף, "הקפטן". לפי דעתי במהלך שש וחצי עונות של סטארגייט אתה יודע יותר על טיאלק, קרטר ודניאל מאשר במספר דומה או אפילו יותר של עונות על דמויות סטאר טרק למעט הקפטן.

אבל בכלל וגם קצת

אפשר לעשות פתיח כמו "סטארגייט הוא שער המאפשר גישה לכוכבים אחרים ביקום. כדור הארץ מתמודד מול גזע בלה בלה בלה...בחוד החנית ניצב צוות SG1 - זה סיפורם" או משהו נדוש אחר

MajorGad

New member
מיותר... ../images/Emo13.gif

ככל שיש יותר בולשיט בפתיח, יש פחות זמן לפרק עצמו

MajorGad

New member
ועכשיו ברצינות...

זה נראה לי סתם צעד מיותר שנועד כדי ל"חקות" סדרות מד"ב אחרות. אני שמח עם מה שיש עכשיו.

Tolan

New member
אפשר גם להגיד בפתיח

"The stargate project was a dream given form..." אבל זאת סטארגייט ולא בבילון 5 :)

aשרון

New member
היי, דיון נחמד התפתח...../images/Emo13.gif........

במשך חמש עונות הם הביאו את אותו פתיח, שאגב לקוח מהסרט,
*רק לידע כללי: בסרט הפתיח נצבע כחול, בסדרה נצבע בזהב. אני מאוד אהבתי את הפתיח של עונה שש, ממש חדש ומושקע, אמרתי לעצמי סוף סוף, הגיע הזמן, אחרי חמש עונות שהם סוחבים את אותו פתיח, כמה שחיכיתי לזה. ועכשיו השאלה הבוערת: הנה מייקל שנקס חוזר(עונה שבע), בפתיח הקודם(הפרצוף)שמו היה מופיע שני בסדר, עכשיו כשחזר, האם יכניסו אותו בסוף הרשימה או באותו מקום בו עזב? דעתכם?

De fire

New member
אממ.. קצת קשה לי "לחוות דיעה" כי

אני מהמורידים ככה שאני כבר יודע, אבל בא נגיד שאם לא הייתי רואה את זה קודם, (ובלי קשר למה שבאמת יש או ין בפתיח של עונה 7) אני הייתי מצה לראות אותו בסוף. כמו בהרבה סדרות אחרות בהןאחד מהכוכבים עוזב וחוזר או סתם מקצץ את הופעותיו בגלל קריירה קולנועית כזו או אחרת.. (או סתם מפתח קריירה קולנועית שמפרסמת אותו יחסית לשאר הדמויות, ע"ע אליסון הניגאן בבאפי)

MajorGad

New member
לא מדויק..

הפתיח של החמש העונות הראשונות היה המסיכה כי הוא נקנה מרשת שברח לי השם שלה. עונה 6 נקנתה מערוץ Sci-Fi לכן הפתיח הוא עם דמויות. יש לי את עונות 1 ו2 בדי וי די "הגירסאות" ששודרו בערוץ Sci-Fi והפתיח שם הוא לא המסיכה אלא דמויות רק בגירסא יותר ישנה, עם סקרינשוטס מעונות 1 ו2.

MajorGad

New member
ולגבי איפה שאנקס יופיע..

ראיתי כבר את הפתיח של עונה 7..לכן אני לא רוצה לומר..

aשרון

New member
הייתי.......

רוצה לראות את גירסת ה-DVD לפתיח של עונות 2-1. שם הרשת שברח לך הוא בטח: SHOWTIME, הם שידרו את הסדרה משך חמש עונות.

למעלה