פתיחת תיק ע"מ

eranglr

New member
פתיחת תיק ע"מ../images/Emo178.gif

אהלן, יש לי כמה שאלות מציקות שלא הצלחתי למצוא תשובה עליהן. אם הכנסתי מתחת ל-60 אלף ש"ח בשנה, או לחילופין, אינני יודע מה תהיי הכנסתי, כיצד אוכל לפתוח תיק ע"מ ? האם עלי להצהיר כי הכנסתי מעל 60 אלף ש"ח ? האם פתיחת תיק עוסק מורשה מותנת בכסף ? לא הצלחתי להבין מהאתר האינטרנט הממשלתי את השאלות הנ"ל.. אשמח אם מישהו יעזור לי :) תודה ערן

עוסק מורשה

שלום רב, עוסק פטור הינו עוסק שההכנסות(מכירו) עד 64,000 ש"ח בשנה. מעל סכום זה ובנוסף עיסוקים מסוימים(מקצועות חופשיים בעיקר) ירשמו כעוסק מורשה. אתה צריך להעריך כמה מכירות יהיו לך במהלך השנה ועל פי זה לפתוח את התיק. פתיחת תיק אינה כרוכה בתשלום. מומלץ להתייעץ באיש מקצוע רואה חשבון/יועץ מס

eranglr

New member
תודה אבל

ברצוני לפתוח עוסק מורשה על-מנת לבצע מכירות באתר אינטרנט. על-מנת לעשות זאת, עלי להיות עוסק מורשה, שכן חברות כרטיסי אשראי אינן עובדות עם עוסק פטור - נכון ? תודה

נו עשיו בטוח אין לך בעיה

תפתחת תיק כעוסק מורשה ותציין מחזור מכירות מעל 64000 ש"ח

עוסק מורשה

ברגע שאתה פותח תיק במע"מ כעוסק מורשה אין זה משנה מהו המחזור שלך בפועל.

eranglr

New member
והאם עליי לשלם משהו לממשלה

במה כרוך להיות עוסק מורשה - אם למשל אני פותח "עוסק מורשה" ובפועל מתמהמה עם הקמת העסק, אם למשל מחזור המכירות שלי לשנה מסוימת הינם 0 ש"ח, מה עלי לעשות/להצהיר וכו' ?

עוסק מורשה

במידה ואין הכנסות מגישים דוח שנתי עם אפס הכנסות. עצמאי מחויב להגיש דוח שנתי למס הכנסה.

למעלה