פתיחת תיק עצמאי

פתיחת תיק עצמאי

שלום אני מעונין לפתוח עסק עצמאי ,ונושא מס הכנסה וביטוח לאומי מרתעים אותי. מה הם השלבים לפתיחת תיק , \ האם יש איזה דברים שאני צריך להזהר בהם ,מול גופים אלה. קצת רקע כללי -אני הייתי מובטל ב5 שנים האחרונות. ללא כל תמיכה ,חוץ ממשפחה. אני מעונין לפתוח עסק בתחום המזון,האם כל ענף שונה במהותו מול המימסד. תודה מראש שבת שלום

ציינת בשרשור למטה

קחי את מס הכנסה בערבון מוגבל ,קחי לך איש מקצוע. זאת הנקודה שממנה אני מאוד נרתע. גופים אלה לפי הבנתי אמורים/אמונים לעזור לי ..לא? ממש מכשלה לעוסק חדש. שבת שלום

בקשר לשלטונות המס

אני ממליץ שתתיעץ עם איש מקצוע לפני שתעשה מהלכים. הדברים פשוטים ברגע שיודעים מה לעשות. הייעוץ הראשוני עם איש מקצוע בדרך כלל בחינם או במחיר סמלי. אם אתה חושב שהפקידים במשרדי המס ייצאו מגידרם בלעזור ולהדריך אותך, אז יש ויש. חלקם נחמדים ועוזרים, חלקם קצת פחות. בקשר לעסק: יש בתחום המזון המון תת ענפים ותחרות קשה. רבים מהם לא שורדים. תעשה תוכנית עסקית טובה לפני שתיכנס למהלך שיעלה כסף רב ולא ברור איך יסתיים.

תודה-עוד ענין ל-

אם אופי העסק משתנה,כלומר ממזון לשיפוצים. האם כל אופי התיק והתשלומים משתנה? שמעתי רבות על תחרות קשה בענף המזון ,וחיזקת זאת. בעברי עבדתי בפרגולות ונגרות גגות. האם עלי לציין ספציפית את עיסוקי?(מול שלטונות המס) או שהתיק טוב לכל עבודה . תודה ושבת מופלאה

תשובה

בעת פתיחת התיק אתה אמור להודיע על תחום העיסוק שלך אם אתה משנה תחום עיסוק צריך להודיע. זה כלום, רק לשלוח מכתב. מה שכן- לכל עסק יש הוראות שונות לניהול ספרים, עליך לנהל את הספרים לפי סוג העסק. אבל בזה ידריך אותך איש המקצוע שיטפל בספרים

motyka

New member
שלבים

1. פגישת יעוץ עם רואה חשבון או יועץ מס. 2. פתיחת תיק עוסק (פטור או מורשה לפי העניין) במשרדי מע"מ, קבלת אישור עוסק. 3. פתיחת תיק במס הכנסה, החלטה על גובה המקדמות וקבלת פנקס מקדמות, קבלת אישור ניהול ספרים ממס הכנסה. 4. פתיחת תיק בביטוח לאומי. קבלת אישורים מרשויות נוספות (עיריה, משרד הבריאות וכו' - לפי הנושא) כל השלבים האלו נכונים לכל עסק בכל תחום.

למעלה