פתיחת תיק במס הכנסה?

shmo1

New member
פתיחת תיק במס הכנסה?

שלום, אני עובד כשנתיים כ"פריי לנסר" איזה שהו מעמד כלאיים ובו אני מוציא ניכוי במקור כל חודש ובקיצור לא מעניין... כעת אני רוצה עם פתיחת השנה החדשה לעבוד עם חשבוניות ולקבל החזרים וכ"ו לפתוח תיק במס הכנסה לפתוח גם תיק במע"מ לשאול בביטוח לאומי אם אני צריך לשלם (כי אני גם שכיר ועד עכשיו ירד לי רק מכאן ביטוח לאומי) השאלה: לפנות שלב שלב לכל מוסד בנפרד באופן עצמאי או שיש גוף ממשלתי שמרכז הכל אצלו ודואג לי או שאין לי ברירה ועלי ללכת לרואה חשבון?? אגב הכנסתי (ללא משכורת כשכיר) מגיעה לכדי 60000-65000 כלומר אני כנראה פטור ממע"מ. עדיפות: לחסוך תשלום לרו"ח או מנהל חשבונות ולבצע בעצמי. אז מה עלי לעשות בדיוק?? תודה

isaacf

New member
קבלן משנה

הדרך הכי טובה היא לפנות לרואה חשבון/יועץ מס. באופן כללי אתה יכולל פתוח באופן עצמאי ולגשת לשלושה המקומות מס הכנסה מע"מ וביטוח לאומי. לא ציינת אם הכנסה שלך היא הרווח בתוך עצמאי או מחזור מכירות רק עם מחזור המכירות קטו מ 64002 אתה יכול להרשם במע"מ כעוסק פטור עוסק פטור לא פטור ממע"מ הוא משלם מע"מ תשומות על כל עיסקה שהוא מבצע ברכישת מוצרים ושירותים. אך הוא לא גובה מע"מ עיסקאות ואינו יכול לקזז תשומות מעיסקאות. כמו כן יש מקצועות שאף שמחזור המכירות קטן מ 64002 ש"ח נדרש להירשם כעוסק מורשה. ביטוח לאומי כדי להיות פטור מתשלום אתה צריך שתהיה מוגדר כלא עצמאי בביטוח לאומי ההגדרה המדויקת תוכל לראות באתר ביטוח לאומי.

shmo1

New member
המחזור הוא סביב ה-60000

כל מה שאני עושה זה סוגר עם מעסיק על פרוייקט מסויים ובדרך כלל זה 1600 דולר לחודש וזהו.מתוך אני יצטרך לנכות גם מע"מ?? עד היום ירד לפי לפי הניכוי שהוצאתי (סביב24%) לחודש. ואלה לא ישאר לי כלום...

שיר ורד

New member
תגובה

בדרך כלל כדאי להיות עוסק פטור, כשעיקר המחזור שלך הוא שכר עבודה והלקוחות הם אנשים פרטיים. במקרה זה, אתה חוסך מהלקוח את תשלום המע"מ ואינך מפסיד את היכולת לקזז מס תשומות (כי אין לך תשומות). הבעיה היא שמרבית העוסקים שזה רלבנטי לגביהם חייבים להיות עוסק מורשה (עו"ד, רואי חשבון וכדומה). אם אתה מוכר את שירותך לחברה, עדיף שתהיה עוסק מורשה, ושתוסיף לכל חשבונית שאתה מוציא את המע"מ. החברה תקזז את המע"מ מול המע"מ שהיא גובה מלקוחותיה ולכן בפועל לא תפסיד מכך שעברת ממצב של עוסק פטור למצב של עוסק מורשה, תוך הוספת חיוב המע"מ לכל חשבונית. כמובן, שאם מדובר במעסיק(ים) קבוע(ים) , רצוי לסכם מראש זאת עם מנהל החשבונות של המעסיק.

כמעט בטוח

שהמס ששילמת עד עכשיו הוא גבוה מדי כי לא תבעת הוצאות שיכלת לתבוע (לא היה לך תיק...) למע"מ עליך לגשת לבד (או לשלוח את רואה החשבון/ יועץ המס שלך) לביטוח הלאומי ולמס הכנסה אתה יכול לשלוח את הטפסים בדואר (אתה בטוח שתדע למלא אותם נכון? זה לא כל- כך פשוט) בכלל לא ברור שכדאי לך להיות עוסק פטור אם אתה נותן שירותים למישהו שיש לו מה לעשות עם החשבונית. לא תוכל לקבל בחזרה את המע"מ שאתה משלם אני מצטרף להמלצה שתמצא רואה חשבון/ יועץ מס. האם תדע לבד איזה הוצאות אפשר להכניס ומה יכניס אותך לצרות?

shmo1

New member
בתור אחד שסיים, סליחה מסיים מחר את

מבחן המועצה האחרון (ביקורת) ומתחיל סטאז' בראיית חשבון אני רוצה להאמין שאני יסתדר עם זה, אם כי אני קצת חושש ולכן אני שואל. כשאני אומר לאנשים שאני צריך לפנות לרו"ח לפתוח תיק אומרים לי כולם שזה מיותר ואפשר לבד. (למי שלא הבין- אשתי זאת שעצמאית)
נראה לי שאני אנסה ואם זה גדול עליי נפנה לרו"ח, לא ?

אתה צודק

לא צריך רואה חשבון גם את הברקסים באוטו אתה יכול להחליף לבד זו התשובה שאתה צריך לתת לאלו שאומרים אני לא מתווכח עם החכמים. שיגישו לבד. שיידעו לבד מה מותר ומה אסור, מה התאריך האחרון לדיווח וכמה אפשר להפריש לקופת גמל לעצמאים. אל תבזבז אנרגיה על אילו. גם אם הם יבואו אליך, הם כל הזמן יחשבו שהם יכולים היו לעשות את זה לבד יותר טוב.

למעלה