פתיחת תיק אישי

Miss Roni

New member
פתיחת תיק אישי

היי לכולם, אני צריכה את עזרתכם אני רוצה ללכת למשרד הפנים ולבקש לראות את התיק האישי שלי.. אמרו לי שעליי ללכת למרשם האוכלוסין ושם אוכל לראות.. אני יודעת שזה לא ממש קשור לכאן אבל אם תוכלו לעזור לי אני אשמח!

תיק אישי במשרד הפנים

עליך לסור ללשכת מרשם האוכלוסין הקרובה למקום מגוריך ואשר בה, אמור להיות, התיק האישי (הפיזי) שלך. לפעמים, עקב תקלות בהעברת התיקים, התיק עשוי להיות "תקוע" בלשכה הקרובה למקום מגוריך הקודם. אבל התחילי בלשכה הקרובה ותמשיכי משם. רוני

האם אדם רשאי לעיין בתיק האישי (הפיזי) שלו?

לא ניסיתי זאת מעולם. עם זאת, נסיונותיי לעיין בתיקים אישיים (פיזיים) של אבותיי הקדמונים אשר נפטרו מזמן - וגם לאחר שהוכחתי הקירבה אליהם - עלו בתוהו. לצערי, טרם התפניתי לעלות בערכאות (ואז נסעתי לחו"ל...). ארנון

דורית173

New member
לארנון

גם נסיונותיי לעיין בתיקים אישיים (פיזיים) של אבותיי הקדמונים אשר נפטרו מזמן - וגם לאחר שהוכחתי הקירבה אליהם - עלו בתוהו. לידיעתך..... ייתכן, שגישה למרשם התושבים או הבטוח הלאומי, וויכוחים במקום היו מועילים....? מועדים לשמחה

עב

New member
עיינתי בתיק האישי שלי במרשם האוכלוסין

היו לי חילוקי דעות עם פקיד מרשם האוכלוסין בקשר לתאריך הלידה שלי ושם נעוריי (כן, כן). הפקיד הביא את התיק ולא הייתה בעיה לעיין ולתקן את הטעון תיקון (צדקתי אך הבנתי מדוע הם טעו במשך עשרות שנים).

דורית173

New member
לעב

תודה. כניראה שצריך להגיע למקום ולדפוק על השולחן..... שלחתי תעודות פטירה, הוכחתי קרבה משפחתית, אך לא עברתי את המבחן.... או, לא קבלתי פרטים: "תביאי אישור מהנוגעים בדבר!!!!!" מועדים לשמחה

כוכה

New member
הנושא חייב לעלות לדיון ציבורי

רק אז דברים ישתנו. נח לפקידים ל"החזיק" אותנו. להיות גיבורים גדולים

כוכה

New member
נראה לי שכמשפטן העוסק בגנאולוגיה

כדאי ורצוי שתבדוק את העניין. תודה מכולם

התיק האישי שלי במשרד הפנים

אני הייתי זקוק ל"אישור אזרחות". אישור כזה ניתן רק על סמך עיון בתיק האישי. הנחיות משרד הפנים הינן שהפקיד (רם המעלה, באופן יחסי) שנותן את האישור, חייב לעיין בתיק האישי הפיזי ולראות שלא חתמת על ויתור על אזרחות. הם לא מסתפקים במידע הממוחשב לענין הזה. התיק לא היה בלשכה הקרובה ואז טורטרתי לחפש אותי בכל מיני לשכות מן העבר. בסופו של דבר הוא נמצא בלשכה שבה הוא היה אמור להיות באופן טבעי. לא כל כך ענין אותו באותה עת לעיין בו, אבל ראיתי אותו. לא התעמקתי בצד המשפטי של זכות העיון בתיק המשפטי, אבל אפשר להקדיש לכך קצת בדיקה :) חג אורים שמח, רוני

Miss Roni

New member
תודה לכולם

היום הייתי במשרד הפנים ולפי מה שאמרו לי שם את התיק אפשר לראות רק עם צו של בית משפט ובאישור שופט... קרה לכם מצב כזה? מה אמורים לעשות במצב כזה?

Ayana KimRon

New member
כן, קרה

אני מכירה מקרה כזה. זה כולל תשלום אגרת בית משפט, זמן שופט, שימוע באולם הפתוח בפני כלל הקהל, ואם יש מזל - בלי דחיות בדיון. התהליך הפשוט הזה ארך שנה וחצי של עינוי האזרח וטרטור מיותר. הזוי.

דורית173

New member
קבלתי אותו מענה....

החלטתי, לא לעבור את הייסורים המתוארים מטה.... יום טוב לכולם

למעלה