פתיחת שנה??

טלגל

New member
פתיחת שנה??../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

איך אתן חושבות לפתוח ביום הראשון? אני חשבתי לקבל את הילדים ולהכין שולחנות יצירה, אחד של הכנת אגרות שנה-טובה ואחד הכנת הגמד המרגיע גיע לספור של המפגש. יש רעיונות נוספים??
 

קדן

New member
היום הראשון בגן

אני אישית לא ממליצה על שולחנות יצירה מכיוון שאת תהיה עסוקה בקבלת הילדים שחזרו מחופשה או בקליטה של ילדים חדשים וזה יצור קצת לחץ ליום הראשון. אני נותנת אפשרות למשחק מפינות הגן,משחק הרכבה על הרצפה/שטיח,שולחן בצק...... ואם יש לחץ ובכי אני מאפשרת לצאת גם לחצר שבדרך כלל מרגיעה את הילדים. אני מקיימת מפגש בוקר תוך קבלת פנים לילדים החדשים והסיפור "ילד קטן הלך לגן "והילדים הוותיקים משתתפים באופן פעיל בסיפור.
 

אלהלה

New member
היום הראשון../images/Emo20.gif

אני נוהגת ביום הראשון לתת לילדים את החופש לבחור באיזה פינה ישחקו, החדשים יכירו את הפינות והכי חשוב את השרותיםםםם
החצר גם היא פתוחה וכל אחד בוחר באזור שבו הוא רוצה לשחק. במפגש מכירים את החדשים (שלרוב מכירים אותם כבר לפני כן- הילדים מאותו מושב) יש גם פינת ציור לרשותם, ואת הציור הראשון אני שומרת לסוף השנה.
 
זה רעיון! קניתי.

הציור הראשון... תודה אלהלה. גם אני, כמוך, קדן, מעדיפה משום מה את "ילד קטן הלך לגן". אולי בגלל שאני קצת מסתייגת מספרים שתפורים על בעייה. מרגיש לי קצת כמו ספרות מוזמנת. אני מוצאת שספרים שלא נוגעים בבעייה באורח ישיר וגלוי, יותר יעילים ומושכים. להתמודדות עם פרידה, למשל, אני מעדיפה "מעשה בחמישה בלונים". גם בו, וגם ב"ילד קטן הלך לגן", יש את הקצב הפנימי, את החזרה וההדרגתיות, שמהלכים קסם על הילדים. ותוך כדי - גם עוברים מסרים חשובים. גם אצלי הימים הראשונים יותר פתוחים וזורמים. רעיון שלקחתי מפורום האתר "גן ילדים": לשחק את משחק ההכרות בכדור - עם ההורים יושבים במעגל על הרצפה, ומגלגלים את הכדור מילד לילד. עם זריקת/קבלת הכדור, כל ילד מכריז את שמו. שתהייה שנה פוריה ומאושרת ליאת
 

טלגל

New member
אלה וקדן האם אתן מאפשרות לשחק

בפינות הגן כל השנה על הבוקר? או מכוונות בבוקר למשחקי שולחן ורק בהמשך היום לפינות? אני יודעת שכל שנה אני מתלבטת בזה מחדש. כי לפינות הזמן בבוקר די מועט ואני לא אוהבת לקטוע את המשחק של הילדים, מצד שני הילדים נוטים לבוא בבוקר ולשחק ישר בפינות.......
 

אלהלה

New member
כן בפינות ובכל השאר גם../images/Emo20.gif

אצלי נכנסים והולכים לשחק במה שרוצים, ודווקא הרבה ילדים ממש בבוקר מעדיפים את הפינות ומתחילים יום חדש עם סיפור חדש בפינת הבית למשל, סיפור שממשיך לפעמים עד סוף היום - ממש בונים משפחה שכל היום מתפקדת כ"משפחה" גם בחצר וגם בפינות אחרות. חשוב מאוד לדעתי. אני לא לחוצה בכלל בעניין המשחקי שולחן, מי שרוצה פונה אליהם וכולם מגיעים אליהם בסופו של דבר. יש כאלה שלוקח להם אפילו חודשיים שלושה שלא מוכנים לשחק במשחקי שולחן - אז מה !!! יש לי גן מאוד קטן מבחינת מספר הילדים ואני מאפשרת גם חצר פתוחה וגם גן למי שבוחר איפה שבוחר לשחק, ואם הילדים נוטים לשחק בפינות סימן שזה מה שהם צריכים באותו רגע וצריך ללכת עם זה. והמוטו שלי בכל אופן הוא לקחת בקלות וכלום לא בוער, בסך הכל הם לומדים מכל פינה והכי חשוב שתהיה שמחה ואווירה טובה.
 

קדן

New member
גם אני מסכימה../images/Emo45.gif

פינות הגם פתוחות בבוקר וכן שולחן יצירה . בדרך כלל אני ומטפלת יושבות ליד שולחנו עם משחק דידקטי ,הילדים נוטים להתיישב איתנו . ויש כמובן כאלה שמעדיפים את הפינות. כשנכנסים לגן בבוקר הבחירה היא חופשית. מעניין אותי לגעת מה סדר היום שלכן בגן?
 
למעלה