פתיחת עסק

matansh

New member
פתיחת עסק

אני עובד כשכיר ומרוויח בסביביות 7500 ברוטו לחודש בנוסף אני מתענן לעבוד כעצמאי ולקבל בממוצע 1000 ש"ח לחודש כמה מס אמור לרדת לי מה- 1000 הנוספים? איך זה יחושב ? איזה סוג של עוסק אני אהיה?

מה זה לקבל אלף שקל?

רווח של אלפיה או הכנסות (מחזור)? ואם זה הכנסות, מה הרווח הצפוי? סוג עוסק? תלוי מה אתה עושה. תן יותר פרטים ותוכל לקבל תשובות משמעותיות

matansh

New member
הבהרות

מדובר על הכנסות חודשיות של 1000 ש"ח, זה אמור להיות גם הרווח החודשי (לא צפויות הוצאות למעט נסיעות ללקוח וחזרה) תחום העיסוק הינו תמיכה במחשבים, כנ"ל גם תחום העיסוק היומיומי שלי.

לא נכון, ממש לא נכון

זה מה שאתה חושב, כן אבל! כאן מגיעה הסיבה שבגללה אתה צריך רואה חשבון/ יועץ מס אתה עובד מהבית? אפשר להכניס חלק מהוצאות הבית לעסק ולחסוך מס אתה מדבר בסלולר עם הלקוחות? אפשר להכניס חלק מהחשבון ושוב לחסוך מס מבין? רואה חשבון טוב יעלה לך כסף, אבל יחסוך לך הרבה יותר ממה שהוא עולה

matansh

New member
אתה צודק

נכון, אני יכול להעמיס הרבה הוצאות אישיות על העבודה הזו אבל נשאלת השאלה - כמה כסף יקחו רשויות המס מ- 1000 ש"ח או האם עעוסק מורשה אני אמור בכלל לשלם מס על סכום כזה נמוך ? יש לזכור שאני ממשיך לעבוד כשכיר. האם בסופו של דבר זה ישתלם לי ?

isaacf

New member
למתן

השכר של הוא 7500 ש"ח לכן המס השולי של הוא כ- 25% מאופן השאלה לא ניתן לדעת עם ניצלת את כל הנק זיכוי/ ניכוי בהנחה שכן (בהנחה של כן חייבים להכניס לחישוב) החישוב הוא תאורתי מאחר שלא כל הפרטים נמסרו בהנחה של הכנסה 1000 ש"ח בהנחה של הוצאה מוכרת 400 ש"ח ( כולל תשלום לביטוח לאומיתהחלק המוכר) לכן ההכנסה למס 600 ש"ח = מס הכנסה 150 ש"ח בנוסף אתה צריך להרשם בביטוח לאומי ולשלם ביטוח לאומי כמי שאינו עצמאי מצרף אותך ללינק ביטוח עצמאי וביטוח לא עצמאיכדי שתלמד את ההבדל ביניהם לינק עצמאי- http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=bi_azmai&type=d לינק לא עצמאי http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=bi_notwork&type=d תשלום ביטוח מקטין לך את החבות למס כמבוטח לא עצמאי על ההכנסה הספסיפית לא תהיה זכאי לקבל גמלות שונות מהמוסד. לאחר שתע מהם ההוצאות האמיתיות תוכל להעסיק לבד עם בהשקעה של שעות עבודה XXX אתה רוצה להרביח YYY בנוסף עליך להרשם במע"מ ותוכל להירשם כעוסק פטור, עוסק פטור במע"מ אך הדרישות בניהול ספרים יותר פשוטות עוסק פטור ממע"מ (1) שוברי קבלה או ספר פדיון יומי (2) תיק תיעוד חוץ זה הכל ותו לא

הבילבול הקבוע

עוסק מורשה זה רק למע"מ. בוא נניח שאתה זכאי להיות במע"מ עוסק פטור למס הכנסה אתה משלם מס רגיל כאילו הרווח המדווח שלך הוא הגדלת משכורת (ניסוח לא מדוייק, אבל מספיק קרוב) ברמת ה"שלוף" אם נניח שתכניס הוצאות וזיכויים אישיים ברמה של 50%, המס על אלף שקל יהיה 150 שקל. עכשיו תחליט אם בשביל 850 שקל זה כדאי. הערה נוספת: יש עוד מס שקוראים לו "ביטוח לאומי". ברמות שאתה מדבר עליהן הוא לא חל עליך, אבל צריך לבדוק את זה באופן פרטני

למעלה