פתיחת מתנות בימי הולדת

• פותח הנושא REYK
  • פורסם בתאריך

REYK

New member
פתיחת מתנות בימי הולדת

קורה לא מעט שאני וילדיי משתתפים בימי הולדת בהם יש שלב של פתיחת מתנות לעיני כולם.
הסיפור הוא שכל משתתף מעביר את המתנה ומכריז בקול רם: "זה ממני xyz !!!"
בעל השמחה פותח את המתנה, כולם צועקים וואו... איזה יופי... בלה בלה בלה...
כל זה חוזר חלילה עבור כל משתתף: וואו...איזה שמלה, וואו... איזה מכונית עם שלט, וואו, עוד שמלה... וואו וואו וואו...ועוד וואו...ועוד וואו...
לאט לאט נערמות להן שתי ערימות שגדלות כל דקה: ערימת המתנות וערימת העטיפות מנייר.
מהצד אפשר לראות את כל שאר הילדים אוכלים את עצמם כשהם רואים את שלל המתנות עוברים לידם ושקיבלו בסה"כ שקית יומולדת
ומטוס מנייר שנקרע מייד אחרי שמעיפים אותו בפעם ראשונה.
עשיתי את זה בעצמי פעם אחת ואז הבנתי שזה ממש לא לעניין להוציא לכל הילדים את העיניים והפסקתי עם זה.
ברור לי שילדים צריכים להבין שלא הכל מגיע להם ויום הולדת הוא יום מיוחד אבל אני חושב שאפשר לעשות את היום הזה מיוחד בעוד דרכים.
מה אתם חושבים ?

coolgift

New member
לדעתי

זה דווקא טוב שהילדים ילמדו לחיות ולכבד את העובדה שאור הזרקורים לא תמיד צריך להיות מופנה אליהם.
לגבי המשפט "אפשר לראות את כל שאר הילדים אוכלים את עצמם כשהם רואים את שלל המתנות עוברים לידם ושקיבלו בסה"כ שקית יומולדת" אומר שהילדים צריכים להתמודד עם כך שאי אפשר לקבל כל מה שרואים ורוצים כל הזמן, ככל שהם ילמדו את זה בשלב מוקדם בחיים כך יהיה להם יותר קל.
זה גם ייצור ציפייה ודחיית סיפוקים אצל הילד עצמו לחכות ליום ההולדת שלו כי הוא יידע שזה יהיה היום המיוחד שלו והזמן שלו לקבל מתנות.
&nbsp

למעלה