פתיחת דיון!

נו רואה?

לדעתי שוט ודורבנות ומרטינגייל וגומי ומושכות צד וכול אלה הם סתם דברים ש"הופכים" אותנו לרוכבים יותר טובים... יש לי סוסה בחווה שאיזה אחת רוכבת עליה קבועה עם גומי, תשימי אותה עליה בלי גומי והיא לא תחזיק עליה מעמד 20 דקות! הדברים האלה "גורמים" לנו להרגיש יותר טובים שזה פשוט נותן לנו יותר כח... אבל זאת לא דרך נכונה לרכב! אני רוכבת בלי שוט ובלי דורבנות תודה רבה! מה למנהלים שלנו יש להגיד בענין? אני בטוחה שיש להם משהו (ניראה לי משום מה שטאז יסכים איתי)....

תיקון...

זה לא גורם להם (להם=לרוכבים) להרגיש יותר טוב זה נותן להם ביטחון עצמי ולפי דעתי זה נותן ביטחון עצמי רק לילדים הקטנים כי במהלך הרכיבה,שוב לפי דעתי,את מפתחת ביטחון עצמי ולומדת להתסדר בלי דברים ברכיבה.... למשל לילדים הקטנים גומי ייתן יותר ביטחון עצמי ולמתקדמים יותר הביטחון העצמי יישאר אותו הדבר.... אותו דבר עם הלונג´....

zohark

New member
הדעה שלי בקשר לעזרים...

לדעתי זה לא נכון...למשל אני רכבתי הרבה זמן בלי דורבנות ולפעמים גם בלי שוט/אוכף, ועכשיו אני בקושי משתמש גם כשהוא איתי בשוט, אבל זה עזרים שמחדדים מאוד מאוד את התגובה של הסוס. וקשה להגיע לאותה רמה של עדינות עם הרגל בלי דורבן.. השוט משמש בדיוק לאותו הדבר, הוא מעיר את הסוס ומכניס בו טיפה אנרגיה, זה לא בעיה לרכב בלי שוט או אוכף או ראשייה אבל קשה מאוד להגיע עם הרגל לאותה רמה של סימן עם הרגל ללא דורבןואתה לא יכול להיות עדין באותה מידה

שוט ודורבן

הם שני עזרים שלא חובה אותם ואפשר לרכב בלעדיהם ואפשרלרכב איתם, כל אחד לפי מה שנוח לו. אני רוכבת רק על 2 סוסים עם דורבן וממש לא על כל הסוסים עם שוט! עם רובם רק בקפיצות! ואז בכלל לא משתמשים אלא במצב מיוחד.

zohark

New member
שוט...

דווקא בדרסז´ אני משתמש יותר בשוט, כי לפעמים אחרי כמה מעגלים הסוסה נרדמת וצריך משו שיעיר אותה, זה לא מכאיב וברור שאפשר בלי זה, אבל זה יותר עדין, שימושי ואסטטי.

נכון

שוט דרסז´ הוא יותר עדין כי השימוש בו הוא כדי להעיר את הסוס ולאו דווקא להעניש אותו כמו בקפיצות. אבל הסוסים שאני רוכבת עליהם(טאורה, אלמוג) לא צריכים שוט כי יש להם המון אנרגיה פנימית (
) אבל על קלייר אני תמיד רוכבת עם שוט, כי היא תחמנית היא תהיה עם אנרגיה עצומה ושלב מסוים תתחיל להרדם ואז היא תהיה חייבת איזה שוט קטן כדי להעיר אותה
אבל היא נשמה אמיתית! אני עכשיו הולכת לרכב עליה! ביי

ScooBy

New member
אוקי, יש לי דעה מאוד רחבה בנושא...

דבר ראשון, אני יתחיל מהקטע שבישראל רוב הרוכבים (במיוחד בקפיצות) לא משתמשים טוב בעזרי הרכיבה. דבר שני, כשרוכבים חובה לרכב עם דורבנות (גם אם הם נראות ככלי התעללות). הסיבה לכך היא שבעקרון במקום לדרבן את הסוס כמעט כל כמה צעדים, נותנים לו (נגיעה קטנה) עם הדורבן ואז פשוט משאירים את הרגלים שקטות פרט לפעמים שמעלים את המקצב או שהסוס מאבד קצב, וגם אז הנגיעה היא קטנה מאוד. כאשר הסוס לא מגיב לרגל, זאת לא בעיה בסוס, הבעיה היא ברוכב
בקשר לשוט, השימוש בשוט צריך להיות כמעט אפסי ואם יש שימוש בשוט הנגיעה היא ממש קטנה, לא בשביל להכאיב לסוס, אלא בשביל להגיד לו שיכניס את הרגלים האחוריות מתחת לגוף ושישחרר את המשקל מהחלק הקדמי ויעביר אותו לאחורי. ככה הסוס עובד בצורה יעילה יותר בשבילו ובשביל הרוכב. השוט לא נועד להעיר את הסוס, אלא לגרום לו לעבוד נכון מהרגלים האחוריות. ולא כדאי להתווכח איתי על זה כי הייתי בהרצאה של שעתיים עם רוכב שמאמן סוסי פרי סנט ג´ורג´ על בדיוק הנושא של איך עובדים נכון עם הסוס, ונראה לי שהוא מישהו שמבין יותר טוב מכל מאמן ישראלי, פרט למאמנים ברמות המאוד גבוהות שהתחרו בחו"ל ולמדו בחו"ל.

על הקטע של השוט אני מסכימה

אבל על חלק ממה שאמרת על הדורבנות אני לא מסכימה. הדורבנות אומנם לא עינוי אבל לא חייבים לרכב תמיד עם דורבן! לי יש דורבן ממש ממש ממש קצר. ואני רוכבת איתו רק בדרסז´! או עם טאורה בקפיצות אבל רק כדי לעורר אותו, הדורבן גרם לי להיות הרבה יותר עדינה עם הרגל! אבל יש סוסים שבחיים לא היתי עולה עליהם עם דורבן! סוים שמאוד רגישים לכל בעיטה יתחרפנו מהנגיעה הכי קטנה של הדורבן! וסוסים עם מספיק אנרגיה(כמו גילי) לא צריך לא שוט ולא דורבן רק צריך טיפונת רגל!!(טוב נו פונים זה אחרת..)

shaililo

New member
אני אף פעם לא רכבתי עם דורבנות!

אני לא חושבת שזה משהו שכל כך צריך אותו... אפשר להסתדר מצוין גם בלעדיהן... רק עם שוט וגם זה רק בקפיצות...

ScooBy

New member
טוב...

אם את רוצה לחלוק עליי סבבה. אבל אני נותנת לך עובדה... ברמה גבוהה בדרסאז´ (ג´ ומעלה) מחייבים את הרוכב בשימוש בדורבנות, גם אם הסוס הוא הכי פרוע שבעולם. זה שיש דורבן לא אומר שצריך לתת רגל, הנגיעה (גם בלי דורבנות) היא כמעט אפסית. זה שלך יש סוס שלא מגיב כמו שצריך לרגל זה מקרה פרטי שלך. וכמו שאמרתי, דברי מסתמכים על דברים שאמרו מאמנים מחו"ל שמאמנים סוסי פרי סנט ג´ורג´. ושאני בכלל לא יתחיל דיון על הרוכבים בארץ, שרובם לא כל כך יודעים לרכב, גם אם הם זכו באליפות...

לזה הסכמתי ב100%

הקטע שלא הסכמתי זה לקטע של החובה! כי איך תגידי לילד קטן שעוד לא שולט בעוצמת הבעיטה שלו, תדרבן חלש למרות שיש לך עזר שמכפיל את וצמת הבעיטה. מתחיל לא ילמד מזה כלום! ואני מכירה אנשים שבזמן הקפיצות נועלים את הרגליים והדורבנות שלהם מתוך אינסטינקט בבטן של הסוס, וזה עושה את הסוס כהה לרגל וסתם גורם להם לרוץ, הבעיה שהם לא מודעים לזה ולא מביניםפ למה הסוס לא מגיב וסתם בועטים יותר חזק. כל אחד שיודע איך להשתמש ברגל שלו כשצריך וכמה שצריך יכול להיות עם דורבן. בעיקר בדרסז´!

angel457

New member
לי לפעמים יש את.................

הבעייה הזאתי... שאני בקפיצה נועלת את הרגל והעקב בבטן של הסוס... כאילו לא מדרבנת.. אבל אם היה לי דורבן על הרגל אז זה היה דוקר את הסוס.. הקטע הוא שלי אין דורבנות כי אני לא חושבת שאני צריכה... ואני תמיד עם שוט.. ויש אצלנו סוסים שחייבים לתת להם שוטים.. אחרת הם לא זזים.. ויש סוס אחד במיוחד (בוס ה-מלך).. שעולים עליו אז חייבין לתת לו מלא שוטים כי הוא תחמן!!! ואם לא תתן לו שוט כל השעור ילך והוא לא יזוז... זה הקטע שלו שהוא בודק את הרוכבב....

יא אני שונאת סוסים כאלה!!

סוס צריך להיות מהתחלה מסודר וטוב.. אבל אצלכם הוא סוס בית ספר.. אז אי אפשר לעבוד איתו קבוע ומעט עד שירגע עם כל הקטע של לבדוק את הרוכב

angel457

New member
נכון.... אין מה לעשות... בגלל.....

זה אין טעם גם לעבוד עם הסוס... כאילו לשפר אותו והכול... כי כל העבודה שאת משקיעה בו בשעור אחד גם לא מספיק... וגם בשמך השבוע יהרסו את העבודה הזאתי.. ושתרכבי על אותו סוס שבוע אחרי זה הוא יהייה אותו הדבר... ד"א גם אוסטין בשלבים של הריסה.... ז´תורמת!! היא כבר למדה לסרב.. וזה לא טוב!!!!

ScooBy

New member
לא דיברתי על

ילדים קטנים שמתחילים לרכב.... וחוצמזה זה שרמת הסוסי ביה"ס בארץ נמוכה (ומאוד) זאת לא אשמתי. לכי לאירופה ותראי סוסי ביה"ס שיכלים לעשות מינימום רמה ג´ בדרסאז´ וקופצים יפה מאוד 150. אבל זאת לא החוכמה ברכיבה לקנות סוס אוטומטי שעושה הכל גם בלי שהרוכב ישקיע בעצמו, החוכמה היא להשפיע על הסוס.

מ י כ י

New member
ועוד אמרתם

שאינדורנס זאת התעללות... שמתם לב על איזו שאלה אתם דנים?...

למעלה