פתיחת דיון!

פתיחת דיון!

כבר טחנו פה את נושא הדורבנות אבל מה עם השוט??? האם רכיבה עם שוט ואפילו שימוש בשוט בזמן רכיבה או על הקרקע הוא נכון? רצוי? או התעללות??

zohark

New member
שוט...

ברור שלא התעללות! זה בדיוק כמו דורבן, זה רק מחדד את התגובה של הסוס ומעורר אותו... אותו דבר בשימוש מהקרקע, הרי לא נוגעים סוס עם שוט לונג..רק טיפה מעוררים אותו כדי שיגיב לך יותר בקלות.

dearanita

New member
העזרים הבלתי ישירים - שוט ודורבנות

השוט והדורבנות הם עזרים מכניים אשר לא מעורבים בקשר ישיר בין הסוס והרוכב. אלו הם כלי אימון חשובים מאד אך עם כלים אלו דבר אחד צריך תמיד להיות במחשבתו של הרוכב: ככל שהרוכב יותר מסתמך על עזרים אלו, כך פוחת התהליך האמיתי שהוא מקיים כמאמן. השוט משומש לראשונה עם סוסים צעירים ללמד את הסוס להקשיב להשפעת הדחיפה של הרגל. כל סוס צעיר יגיב לנגיעת השוט בכתף או מאחורי האוכף בתנועה קדימה. באימון מוקדם, הסוס חייב ללמוד לא לפחד מהשוט, אלא לכבד אותו. הרוכב יכול להשתמש בשוט כעזר ללמד סוס צעיר להקשיב לרגל כמו עזר הדחיפה קדימה. במהלך תהליך אימון הסוס, השוט יכול לשמש במהלך ה"האף הולט" במטרה להביא את הרגליים האחוריות מתחת הסוס ובכך להביא לכינוס. השימוש השלישי של השוט הוא הענשת הסוס במקרה של חוסר צייתנות. זה מוכרח להיעשות בזהירות רבה כאשר המטרה היא לא להפחיד את הסוס. שתי שאלות חשובות נשאלות בקשר לשוט: באיזה צד צריך השוט להיות, וגם; האם הרוכב צריך להחליף את צד השוט כאשר הוא משנה מושכה. התשובה לשאלה הראשונה היא שבשוט צריך להחזיק בצד בו יש לסוס יותר בעייתיות בשימוש ברגליו האחוריות. השוט לא צריך לעבור מיד אחת לשניה ולרוכב אסור לעולם לחשוב על שני כיוונים ברכיבה. לסוס הישר אין צדדים, הוא רק ישר ונע קדימה. זה חשוב לדעת את שימוש הדורבנות באימון. בחודשים הראשונים של האימון לא צריך להשתמש בדורבנות עם סוסים צעירים. במהלך זמן זה, זה חיוני שהסוס לומד להגיב להשפעת הדחיפה קדימה של הרגל. מאוחר יותר, צריך להשתמש בדורבנות קצרים על הסוס הצעיר על מנת להתחיל לתמוך בו ולעזור לו ללמוד ללעוס את המתג בפיו. אצל סוסים מבוגרים, הדורבנות הם רבי עזר בדיוק בפקודות כמו החלפות רגליים. בכל מקרה, הרוכב מוכרח לדעת שאין הדורבנות משמשים כאמצעי להענשה.

shaililo

New member
שוט...../images/Emo25.gif

שוט נראה לי בסדר, רק תלוי איך משתמשים בו, אני בעיקרון רק מחזיקה אותו ביד, שהסוס יודע שהוא שם.. אבל לא מפחדת להשתמש בו כשצריך.. אבל יש אנשים שממש משתמשים בשוט בצורה אלימה, רואים את זה בתחרויות...

LittleWitch

New member
נראה לי שזה בסדר להפחיד סוס

בעזרת שוט... אבל מפה ועד להשתמש השוט בצורה אלימה...
בכל מקרה אני לא השתמשתי השוט בשעה שרכבתי, ואני גם לא אשתמש ..נראה לי..

יש כמה דרכים להשתמש בשוט...

אני ונראה לי שגם אתם מראים לסוס את השוט ודי בזה בישביל שהוא יגיב ולפעמים שוט קטן מאחורה לא משהו רציני וכואב אבל יש את אלה בתחרויות שהסוס סירב להם והם פשוט מוציאים תעצבים עם השוט והסוס מתחרפן....... זאת ממש התעללות הסוס עומד על שתי רגליים רץ קדימה הולך אחרוה והם ממשיכים להביא לו מכות עם השוט

פעם היה לי דיון על זה בבית ספר..

על איזה חוק שהמורה כינתה אותו "שוט" שיכה אותנו בשעה שהכי לא נרצה. ואני התחלתי להסביר לה שאני רוכבת על סוסים וברכיבה משתמשים בשוט, ושוט הוא לאו דווקא אמצעי ענישה אלא גם אמצעי דירבון, הקטע הוא לדעת איך לנצל אותו לטובה.. אז אותו דבר. בדרסז´ למשל השוט מאוד יכול לעזור בהתחלה! לי למשל הוא עזר מאוד בלגילד, בקפיצות למשל אתה יודע שסוס בורח לצד מסוים אתה שם את השוט בצד הזה וברגע שאתה מרגיש שהסוס מנסה לסרב אתה משתמש בשוט בנוסף לעזרים הברורים.. במרוצים בכלל משתמשים בשוט המון! אני טוענת ששוט הוא לא עינוי אם משתמשים בו נכון!

צודקת.....אצלינו לא ממש משתמשים בשו

ט.... כל הילדים הקטנים שאזארו לא שם להם על הרגליים וכמה שהם לא ידרבנו הוא לא יתחיל ללכת....אבל ברגע שיש להם שוט ביד בלי להשתמש בו אפילו רק שיראה אותו הוא מגיב בצורה ממש משמעותית!

כן...חחח../images/Emo6.gif

ת´אמת.. אין דבר יותר מצחיק מלראות ילד קטן על טאורה... הוא מתחיל לגרור אותו בכל המנז´ והכל! ולא משנה מה הוא יעשה הוא לא יצליח ללכת על המסלול... לפעמים אפילו השוט לא עוזר. אז נותנים את טאורה רק לקצת יותר מתקדמים
ואיתם הוא מלך

angel457

New member
אני חושבת כמו דורון ואני...........

רוצה להגיד, שבקפיצות כאשר סוס מסרב, אז אם את תתני לו הליכה או טרוט או שתמשיכי כמו שכלום לא קרה אז הסוס יגיד לעצמו אם הרוכב לא מעניש אותי על כזה דבר והוא מתעלם מזה אז מה אני יפסיד אם אני יסרב שנית???? הרי הרוכב לא יפגע בי... ולכן הסוס עלול לסרב שוב!!!!! והמאמן שלי לימד אותי שאם סוס מסרב אז צריכים לתת לו שוט על זה!! כדי שיקבל עונש ושיבין שזה לא בסדר... ולכן בפעם הבאה שאתה תבוא למכשול יהייה סיכוי יותר גדול שהסוס יקפוץ!!!!! אני חושבת ששוט זה לא אמצעי של התעללות.. וגם אמרו לי פעם שהסוסים לא מרגישים את המכה של השוט הם מפחדים ממנו ולכן מגיבים בתנועה קדימה...כדי להתחמק ממנו...

החלק השני היה נכון

החלק הראשון חלקי. שסוס בורח הצידה את לא יכולה להענשי אותו על זה, כי את תתני לו שוט והוא רק יותר ירוץ כמו מטורף ולא תצליחי להכניס אותו למסגרת עבודה. שסוס בורח השימוש בשוט הוא אך ורק הפחדה של הסוס ואולי גם טפיחה קלה אבל לא לפוצץ את הסוס במכות בגלל בריחה, כי בריחות זה בגלל הרוכב! אבל בעצירות אפשר לתת שוט כי באמת השוט מזמין תנועה קדימה והרי הסוס עוצר אז צריך שהוא יזוז קדימה(דה!!!) אבל גם פה לא להוציא את כל העצבים על הסוס המסכן! לחברה שלי נשברו כבר 3 שוטים

../images/Emo3.gif

לדעתי שוט, כמו דורבנות, הוא עוד כלי עזר לרכיבה. רוכב טוב, לא ברמה שלנו כניראה... ידע להשטלת על הסוס בלי שוט, בלי מרטינגייל, בלי גומיות או כול שאר החפצים. לא, זה לא התעללות, אבל זה כן גורם (לי לפחות) להרגיש כ"רוכבת פחות טובה". הרי איך האדם הראשון עלה על סוס ללא אוכף, ללא רסן, ללא שוט וללא מרטינגייל
? אוכף עוזר לנו להישאר יציבים על הסוס ולפזר את משקלנו על גבו של הסוס, אחרי שיושבים טוב על הסוס ויודעים איך לשבת נכון, אפשר לרכב בלי...! רסן...
לרסן אי אפשר ממש למצוא תחליף וכול שאר העזרים הם... כמו שאמרתי... רק עזרים. כמו מדריך שצועק על הסוס שלך שיכנס למקצב מסוים או יפחיד את הסוס שלך עם שוט לונג´....!

חח פיצי והטירוף..../images/Emo3.gif

בחיים לא רכבת בלי אוכף? בלי ארכובות? בלי ראשית רכיבה? בלי מושכות? אז לא רכבת אף פעם!! הרכיבות הכי כפייות שלי היו בלי אוכף! קפיצות בלי אוכף טיולים ועוד.. אני זוכרת את השיעור שהייתי על אלמוג אחרי איזה שבועיים שרכבתי עליו כל יום בלי אוכף וככה אמרו לנו להרים ארכובות ולעשות טרוט קימה בלי ארכובות ואני ככה צוחקת על כולם שמתים מכאבים.. חח בסוף את כל השיעור עשיתי בלי ארכובות והם לא מבינים איך אני יכולה, וגם ההתערבות שהייתה לי שאני יכולה לקפוץ עם ראשית בית, איזה קטעים
קיצור אין דרך יותר טובה להתחבר באמת לסוס מאשר לרכב עליו בלי כלום! וכל השוט והדורבנות הם קצורי דרך ובקלות אפשר לרכב בלעדיהם!

Pink Red

New member
מה????

בחיים שלי לא שמעתי על מישהו שקפץ בלי אוכף..... מגניב!!!! איך אפשר לקפוץ בלי אוכף?

חח פעם הינו בשיעור

והייתי על טאורה וחברה שלי הייתה על פוני והאוכף נפל כל הזמן קדימה(הוא היה כל כך שמן שלא היה לו גבנון) אז המדריך הוריד לה את האוכף ואמר לה להמשיך לקפוץ ככה והיא לא העיזה ואני ממש רציתי אז הוא הוריד לי את האוכף וקפצתי עם טאורה ככה המון!!!1 בהתחלה איזה 5 איקסים כל הזמן ואז גם טיפונת יותר גבוה! זה היה כל כך כיף!

אתה קם ויושב עם הירכיים

ונועל את עצמך עם היירכים כדי לא לנעול עם הברכיים שזה ממש לא טוב ולא להקיף את הסוס עם כף הרגל והוא סתם ירוץ כמו מטורף

את השתגעת לגמרי דורון?!?!?!?!

בטח שרכבתי בלי אוכף ורסן!!!! אני מתה על זה!!!! זה הדבר הכי כיפי בעולם שיש!!!!! אבל לצערי המדריכה שלי לא נותנת לי ממש הרבה לרכב בלי אוכף כי היא אומרת שזה לא פייר שאני ארכב בלי ושאר הקבוצה כן ושאר הקבוצה לא רוצה...
אז בכול מקרה אנהי אומרת ששוט הוא מוצר נלווה לסוס...
בעיקרון גם אוכף וגם רסן וגם מתג וגם ראשייה וכול הדברים!

שוט הוא לא נלווה

הוא עזר. אבל לא עזר חובה הרבה פעמים רכבתי על סוס בלי שוט! אפילו המון!

למעלה