''פתיחות''

Daemonlior

New member
תודה!

אלך למוסך לשבור לו את הראש

Daemonlior

New member
אגב..

יכול להיות שגם אחרי שאחליף את הצמיגים מקדימה עדיין הרכב ימשוך ימינה? מה לעשות במצב כזה? האם כיוון פרונט זו האפשרות היחידה? אין לי זמן לכל ההתרוצצויות האלו =/

8-AN

New member
בעיקרון,

אחרי החלפת צמיגים צריך תמיד לבצע כיוון פרונט, זה אמור להיות גם כלול במחיר בחלק מהמקומות. אבל בעיקרון שהאוטו נוטה ימינה והלחץ שווה בין כל ה4, בצע קודם איזון גלגלים לפני כיוון גלגלים או כיוון פרונט.

Daemonlior

New member
האמת שלא בדקתי את הלחץ..

אבל אני די סומך עליהם.. הם עשו את זה יותר מדוייק ממה שאני יכול, זה בטוח.. אבל אבדוק בהזדמנות הראשונה..

Superdror

New member
אני לא הייתי סומך עליהם בנוגע ללחץ

לצערי, נתקלתי בהרבה מקרים ששוכחים בפנצריה להתאים את לחץ האוויר כנדרש על פי הנחיות היצרן. אני מחזיק ברכב מד לחץ אוויר ואיתו אני בודק. מרבית המשאבות הדיגיטליות בתחנות הדלק אף הן מכויילות ואמינות. להמנע מהמשאבות האנלוגיות הישנות.

Superdror

New member
כיוון פרונט לא כלול במחיר החלפת

צמיגים. כיוון פרונט עולה בין 130-300 ש"ח בדר"כ , תלוי ברכב ובסוג הכיוון שניתן לבצע. אכן בהחלפת צמיגים מומלץ לבצע גם כיוון פרונט כדי לוודא שהפרונט מכוון כראוי על פי המצלת היצרן כדי למנוע שחיקה מואצת של הצמיגים, שחיקה לא אחידה או אחיזה פחותה וכו'. בשביל לבטל משיכה ברכב יש לבצע כיוון פרונט / כיוון מקביליות גלגלים. כניסה לבור או טיפוס על מדרכה יכולים להוציא את הפרונט מכיוון. בכל החלפת צמיג או תיקון טקר יש לבצע איזון גלגלים - מטרתו למנוע רעידות במהירויות שונות. אם כל הצמיגים ברכב תקינים והרכב עדיין מושך לאחד הכיוונים, יש לבדוק את מערכת ההיגוי והמתלים ולבצע כיוון פרונט.

Daemonlior

New member
תודה!

בנוגע ללחץ האוויר בגלגלים.. המד לחץ שלי (אנלוגי) נשבר.. אז אני אקפוץ בהזדמנות לתחנת דלק ואבדוק.. אבל קודם כל אחליף את הגלגלים הקדמיים לחדשים. האם לאחר החלפת צמיגים קדמיים תמיד צריך לבצע כיוון פרונט? "כניסה לבור או טיפוס על מדרכה יכולים להוציא את הפרונט מכיוון." את זה אני שומע בפעם הראשונה, וביום העצמאות די התעללתי ברכב אז כנראה שהגיע הזמן לבצע כיוון פרונט בכל מקרה. לגבי איזון גלגלים, כמו שאמרתי, בוצע. בעיניין מערכת ההיגוי/מתלים - קשה לי להאמין, כמו שאמרתי, התופעות התרחשו רק מאז ההחלפה של הצמיגים. לגבי כיוון מקביליות גלגלים, מה זה בדיוק? =)

Superdror

New member
מקבילות גלגלים

פירושו ששני הגלגלים יהיו מקבילים האחד לשני בכל מצב. כיוון פרונט מומלץ לעשות בכל החלפת צמיגים, פרונט לא ישן עלול להביא לשחיקה מהירה מאוד ולא אחידה של הצמיגים וכמו שאמרתי, פרונט לא מכוון אף פוגע באחיזת הגלגלים. כניסה לבור לא רק שיכולה להוציא פרונט מכיוון - אלא גם יכולה לפגוע במכלולי המתלים.

Daemonlior

New member
בעיניין המתלים זה ברור לי..

טוב, אני מקווה יום שלישי לחזור למוסך ולהחליף צמיגים... נראה אם יורגש שינוי.. בינתיים אין לי זמן ללכת למכון פרונט. גם צריך לתאם את זה עם המקום עבודה, זה בעייתי בקיצור..

רן88

New member
אם כבר מדברים על לחץ צמיגים..

כשאתה מגיע לתחנת הדלק עליך למלא 3 PSI מעל להגדרות היצרן. הסיבה לכך היא שההגדרות מתייחסות לצמיג כשהוא קר (בדוק בספר, ככה זה בכל רכב) והנסיעה לתחנת הדלק (אפילו אם לא ארוכה) מחממת את הצמיג וגורמת לאוויר להתפשט. נניח שכתוב לך שאתה צריך למלא 31 PSI, כשתבדוק בתחנה תראה שבאמת יש לך, אבל בבית, אחרי שהאוטו עמד כמה שעות פתאום תגלה שיש לך רק 28 ובעצם חסר אוויר.

8-AN

New member
צודק,

במחשבה שנייה, באמת כל מי ששמעתי ממנו על החלפת 4ת הצמיגים הכיוון פרונט לא היה כלול אלא איזון בלבד. אצלי עשיתי את זה כי הצמיגאי, הוא חבר טוב של המוסכניק שלי שהוא שכן וחבר של דוד שלי-קומבינה קיצור.... אגב כיוון פרונט ללא כיוון גלגלים לא צריך לעלות יותר מ100-200 זה חדש לי ה:"כיוון פרונט עולה בין 130-300 ש"ח בדר"כ".

Krishi

New member
אני חושב שהנטיה היא בגלל ההרזרבי..

לרוב צמיגים רזרבים הם לא בדיוק בגודל של הצמיגים המקוריים אלא יותר קטנים.. ויש להם גם מגבלת מהירות של משהו כמו 80 קמ"ש... בגלל זה כשאתה נוסע במהירויות גבוהות אתה מרגיש נטיה לצד ימין... זה דעתי לפחות.

Daemonlior

New member
תודה על התגובה..

אבל בכל מקרה, זה פשוט לא עיניין של דעה.. אתה צודק, יש רכבים בהם הגלגל הרזרבי קטן יותר משאר הגלגלים (בישביל לחסוך מקום ומשקל באוטו בדר"כ), אבל לא כך ברכב שלי.

MeWithoutU

New member
אההההההההההה

אוטומט אמור "לפתוח" יותר מהר! הרי בידני אתה צריך לעבור להילוך שני שלישי והלאה...ולוקח קצת זמן... אוטומט...זה צ'יק צ'אק^_^

costaet

New member
../images/Emo31.gif

למה להגיד סתם משהו לא נכון. אוטומט (אוטו-מת) זה חרא.

למעלה