פתח תקווה

פתח תקווה

יצא לי לדבר היום עם מישהי שעובדת עם שכר מינימום ושוכרת דירה בפתח תקווה. מתוך סקרנות לראות איך אפשר להשתכר בשכר מינימום ועדיין לשכור דירה, הסתכלתי במודעות של דירות להשכרה בפ"ת. להפתעתי ראיתי שהמצב בראשון, העיר שבה אני גרה הרבה יותר טוב. (למשל במחיר שאני משלמת עכשיו כדי לגור בדירה יחסית מרווחת במרכז ראשון, אני יכולה לשכור חצי מהגודל הזה בפתח תקווה.. לא יודעת לגבי מיקום כי לא לגמרי מכירה את העיר).

מה שכן, גיאוגרפית פתח תקווה יחסית יותר קרובה לתל אביב מאשר ראשון ולכן אחרי השיחה עם אותה בחורה התחלתי "לפזול" לכיוון.
לא הבנתי מאותה בחורה אם היא גרה עם שותפים או לבד. אם לבד זה צריך להיות ממש כוך ואז למה לא לשכור כבר את הכוך הזה בתל אביב?

יש כאן אנשים שגרים בפתח תקווה או מכירים אותה מספיק כדי לומר עד כמה זה באמת אפשרי לשכור שם דירה כשמשתכרים שכר מינימום?

alondr

New member
זה תלוי בהרבה משתנים

קודם כל לגבי הקרבה הג"ג אין שום משמעות - מה שמשנה הוא זמן הנסיעה בשעות הבוקר מן הסתם למקום העבודה.
כמו שראשון היא עיר גדולה ומפוזרת על שטח ג"ג גדול כך גם פתח תקווה ויש שם איזורים שנגישים יותר ונגישים פחות
השאלה היא מה היעד נסיעה שלך בת"א - ואיך את מתניידת. להגיע משכונת אם המושבות או שעריה ברכב פרטי זה דבר אחד ובתחבורה ציבורית זה דבר אחר לגמרי
ממרכז פתח תקווה יש תחבורה די טובה לת"א - אבל זמן הנסיעה ארוך בתלות בפקקים כי האוטובוסים עוברים דרך בני ברק ורמת גן...
אם תפרטי איפה את גרה היום בראשון ולאן את נוסעת בתל אביב ומה משך הנסיעה שלך וכמובן באיזה אמצעי תחבורה את משתמשת אוכל לתת לך תשובה יותר מדוייקת

העבודה לא כל כך רלוונטית

כי אם אחליט לעבור לפ"ת סביר להניח שאחליף מקום עבודה (לא הפסד גדול בשכר שאני מרוויחה...) לגבי ת"א מדובר יותר בשעות הפנאי, שזה שעות הערב וימי שישי בבוקר בעיקר ובאיזור של אבן גבירול בעיקר.. האיזורים המרכזיים יותר של ת"א.

ועכשיו אני גרה באיזור טוב בראשון

קרוב לתחנה המרכזית הישנה שממנה יש לי אוטובוסים כמעט לכל מקום, כולל כמובן לתל אביב.

alondr

New member
אם ככה

אז זה אכן איזור מאוד נגיש שבפתח תקווה רק איזור מרכז העיר בסמוך לת"מ נגיש בתחבורה ציבורית בצורה טובה וגם אז יקח לך להגיע לאיזור עזריאלי למשך הרבה יותר זמן מאשר מראשון....
כי האוטובוסים נוסעים דרך כל בני ברק ורמת גן וזה לוקח המון זמן ואוכלים הרבה פקקים בדרך.... איזורים כמו אם המושבות או שעריה יקח לך מעל שעה והחלפה לקו אחר כי אין קו ישיר
יעד הנסיעה בתל אביב גם משנה כי אם את עובדת בעתידים או רמת החייל אז אכן פתח תקווה יותר טובה לך אחרת הייתי נשאר בראשון....
ואם ציינת שאולי תחליפי מקום עבודה - שוב בפ"ת רוב העסקים הגדולים - חברות ביטוח /אינטרנט/מחשבים וכו' יושבים באיזורי התעשיה קרית אריה/מטלון/רמת סיב/פארק אזורים ולרוב המקומות האלה התחבורה הציבורית גרועה עד לא קיימת
כך שגם אם תגורי בפ"ת למקומות עבודה רבים באיזור התעשייה לא קל להגיע באוטובוס בכלל

בפתח תקווה ממה שאני גם מכיר השכירות דווקא זולה יותר מראשון - את איזור מרכז העיר לא ממש מחבב - דחוס ישן ועלוב - איזורים כמו אם המושבות/עין גנים הרבה יותר סימפטיים גם ליד בי"ח שניידר סמוך לאיזור התעשייה ברמת סיב יש שכונה חדשה ונחמדה
אבל חוץ מהאיזור שליד שניידר שקרוב יחסית לציר זבוטינסקי שמאוד נגיש מבחינת תחבורה או שיש שם קו 82 שהוא קו די מהיר לכיוון ת"א
בשאר האיזורים חובה רכב פרטי.
יתרון נוסף של ציר זבוטינסקי אם אתה קרוב אליו שיש בו גם מוניות שירות שנוסעות גם בשבתות ואז מאוד קל להגיע לת"א גם בשבת

+ משהו שנראה לי שפוספס

וזה ההבדל המשמעותי בין ראשל"צ לפ"ת - פ"ת היא עיר שינה במלוא מובן המילה, בעוד בראשל"צ יש הרבה מקומות בילוי + ים. אני יודעת שעבורי זה היה עושה את ההבדל.

בנוסף לכל החסרונות שצוינו כאן לפני, ממה שאני יודעת על פ"ת זו לא עיר ידידותית לצעירים, וזה תופס גם מבחינת היצע הדירות (בואי נאמר שאם תמצאי דירה קטנה במחיר סביר - רוב הסיכויים שיהיה מדובר בבנייה מאוד ישנה). אם ההתלבטות היא בין פ"ת לראשון - אני הייתי הולכת על ראשון בלי לחשוב פעמיים.

im mitzi

New member
היום יש גם מלא מקומות בילוי בפ"ת

העיר התפתחה בשנים האחרונות והפכה ליותר בליינית.

im mitzi

New member
הג'יימס לדוגמא

הבחורצ'יק שלי יצא לשם כמה פעמים עם חברים, אני יכולה לשאול אותו

עצם זה שלא חשבתי על המקום הזה בכלל

למרות שהייתי שם בשבוע שעבר, מעיד עד כמה זה לא נתפס בעיני כחלק מפ"ת... זה מקום נחמד האמת, אבל הוא לא פתוח בסופ"ש, וגם הוא ממוקם באזור שאין ממש אפשרות להגיע אליו בלי רכב.

מישהו הסביר לפני את נושא אזורי התעשייה של פ"ת, זה לא כמו בראשל"צ וברחובות שיש לך מקומות בילוי במרכז העיר מרחק הליכה מחלק מהשכונות ואפשרות להגיע באוטובוס לאחרות.

im mitzi

New member
הם פתוחים במוצ"ש

תכלס זה הרבה יותר טוב מרמת גן, כאן אין כלום, או שהולכים לגבעתיים או נוסעים לתל אביב.
קצת נסיעה לא מפריעה לי, אומנם לי יש רכב ואני מבינה את הבעייתיות של חוסר נגישות.

ככה שעבורי זה שיש משהו גם אם במרחק נסיעה קצרה נשמע סביר יותר מהאלטרנטיבה שאין כלום.

(ואגב תודה שכתבת רחובות
)

ועדיין, מקום אחד שפתוח במוצ"ש

וממוקם באזור תעשייה על הגבול של העיר שמי שאין לו רכב אין לו איך להגיע לשם, לא משדרג את פ"ת לעיר אטרקטיבית לצעירים עם הרבה מקומות בילוי.

ר"ג הרבה יותר נגישה לת"א מאשר פ"ת, ועל זה בדיוק נסוב הדיון - נטע מתלבטת אם לעבור מראשל"צ לפ"ת בגלל קרבה לת"א.

im mitzi

New member
לדעתי ראשל"צ הרבה יותר קרובה לתל אביב

וגם הרבה יותר נגישה אליה, פתח תקווה מבחינת תחבורה ציבורית נמצאת בפיגור קל.

im mitzi

New member
אגב

נתתי דוגמא למקום שעלה לי בראש, יש עוד כמה מקומות שהבחור היה שאני פשוט לא יודעת שמות כרגע

svety

New member
במרכז יכין יש כמה מקומות שפתוחים בשבת

ואאל"ט יש פאב נחמד בסגולה. אני לא מש מבלה בפתח תקווה למרות שאני גרה כאן אז אני לא יודעת ב100%...
מרכז יכין ממוקם 10 דקות בהליכה ממש איטית מז'בוטינסקי ככה שאין בעיה להגיע אליו במונית שירות.

המשיכה העיקרית של פתח תקווה היא המחירים. אצלי בשכונה אפשר לשכור דירות גדולות במחירים אטרקטיביים.
בנוסף, יש לה קישור תחבורתי מעולה לתל אביב בין אם באמצעות אוטובוסים תדירים [על אף בחלקם מפוצצים כל הזמן, בוז לקו 51!] ובין אם באמצעות מוניות שירות שפועלות סביב השעון.

לגבי מקומות בילוי

מלבד זה שאני לא ממש בליינית, אני גם לא גרה ב"איזור הבילויים" של ראשון שהוא יותר איזור המערב כך שגם לשם אני צריכה לקחת אוטובוס אם אני רוצה להגיע לשם ואם כבר אני מבלה יותר בתל אביב.

מבחינת עבודה, חשבתי שאם אעבור לפ"ת אוכל לעבוד גם ברמת גן, ששם יש הרבה מקומות עבודה ואני מניחה שלרמת גן יותר קל להגיע מפ"ת מאשר לתל אביב.

אבל בכל אופן כפי שזה נראה עכשיו עדיף להישאר בראשון, ולו בגלל המחיר של השכירות, שאני מקווה שלא ישתנה בסוף החוזה.

מקומות העבודה בר"ג

לרוב יהיו באזור הבורסה שזה על גבול ת"א, כשהנגישות מראשל"צ זהה עד טובה יותר (נסיעה ברכבת לרכבת מרכז/אוטובוס לרכבת מרכז), כשלמיטב ידיעתי הפקקים של ראשון יותר נסבלים מאלו של פ"ת. אזורי תעסוקה מרכזיים אחרים בר"ג הם באזור קניון איילון (חלקם נחשבים בני ברק), כשהנגישות אליהם מפ"ת לא טובה בהרבה - יש אוטובוס שעושה מסלול מפרך מאוד כי עובר בתוככי בני ברק, כשהאלטרנטיבה היא ללכת ברגל מז'בוטינסקי. בזמנו עבדתי באזור הזה, ואנשים סיפרו איזה סיוט זה להגיע מגבעת שמואל, פ"ת וגם מחלקים מסוימים בר"ג (היו מי שהגיעו באופניים כי הפקקים האריכו את הנסיעה עד מאוד).

elena20

New member
הדירות שאני ראיתי בפ"ת בטווח מחירים בין

2000-3000 לא ממש היו ראויות למחיה אדם (ואני לא מהמפונוקות אגב, ב3 שנים האחרונות גרה בבניין בן 50 שנה בערך).
מה שכן, מעולם לא בדקנו יחידות דיור שאולי תהיה יותר הצלחה עם זה.
מה גם שאם כבר פ"ת אז לא במרכז העיר כי יש פקקים נוראיים גם כשעובדים בתוך פ"ת.

למעלה