פתח תקווה 2007

אז קבל משהו, בעיתון ידיעות אחרונות

לפני מספר חודשים, רצו לראות את הגזענות של ישראל 2007, לקחו אשכנזי, מרוקאי, רוסי, ואתיופי נראה לי, ואחד חרידי, אמרו לכולם, לפנות לאותם בתי ספר, מקומות עבודה, גני ילדים , דירה להשכרה וכו`, האשכנזי והמרוקאי היו עם הכי פחות סירובים, האשכנזי ללא סירובים כלל, המרוקאי ניראה לי 2 סירובים מהמקומות והם בדקו יותר מ- 18 מקומות, הרוסי מקום שלישי, אחריו נראה לי החרידי, ובסוף האתיופי ניראה לי, מה האתיופי או הרוסי עשו, ותבין למשל האשכנזי התקשר למקום העבודה, קיבלו אותו,כנ``ל המרוקאי, אך תרוסי, והאתיופי,חרידי, מה הם עשו? כלום

blake708

New member
אני מניח שקורות החיים היו זהים?

זה כלל ראיון אישי? אם כן, זה לא מוכיח כלום. ונגיד שלא - זו גזענות (אני מניח), אבל אני מקווה שאת לא מאמינה שזה בגלל צבע עור או היררכיה גזעית
. לכל הקבוצות, להוציא האשכנזי, יש מוניטין רע.

זה עיתון ערך זאת, אז זה מקצועי

בין היתר הם התקשו למקום עבודה טלפונית, ובין היתר אמרו את שם, אז לאשכנזי אמרו שאין בעיה, כנ``ל המרוקאי, לרוסי אמרו משהוא אחר, כנל האתיופי, אותו הדבר שהם רצו דירה להשכרה, וכו`, גם גן ילדים, וזה מעצבן, חבל שאין את זה באינטרנת, הייתי מביאה קישור.

shon100000

New member
אבל כולנו יהודים.ופה הבעיה.

פסיפלורה (לדעתי) התכוונה בשנאה שיש בין יהודי ליהודי (בין אנשים מאותו העם) הרבה אמריקאים לבנים לא רואים עצמם קשורים לשחורים ובטח שלא למכסיקנים שהגיעו ממכסיקו. הרבה צ'כים מתעבים את הצוענים,רוסים לאומנים את הקווקזים,יהודים ועמי מרכז אסיה,אוקראינים לאומנים את הרוסים,ספרדים את הבסקים,גרמנים את הטורקים,אנגלים את ההודים.כן,יש שנאה בכל מקום. הבעיה היא,שאין כלל אחווה בין היהודים.היהודים ממשיכים להפריד בין עצמם ולגרום לגזענות למרות שהם למעשה אותו העם ואחרי שהם חוו ניסיון להשמדה. מאוד מצער שכל כך הרבה "גויים" שונאים את היהודים ועם זאת היהודים שונאים את עצמם. נראה לך שאחמדיניג'אד,נסראללה וכל אנטישמי בעולם באמת מפריד בין יהודים אשכנזים למזרחיים? ויותר מזה,בין יהודי מרוקאי,פולני,בוכרי,רוסי,פרסי והונגרי?...... חבל שהיהודים כל כך שונאים את עצמם אבל כן לא מבינים למה שונאים אותם....

צודק במאה אחוז

הרי מה יוצא מזה ? כלום, המון רוצים להשמיד אותנו, כאשר בכלל יש פה בתוכנו, כאלו שרוצים להשמיד אחד את האחר, במקום להגיד כולנו ביחד בארץ, כולם מנסים להפרד אחד מהאחר.

blake708

New member
אפשר להתייחס אל האמריקאים כאותו עם

כבר מאות שנים עברו מאז הקמתה של אמריקה, וכיום האמריקאים צריכים להיות מאוחדים כמעט כמונו, כשכל העולם מתעב אותם. אני חושב שאתה מגזים עם המילה "שנאה". בארץ יש הרבה סלידה ממוצאים שונים, נכון, וכשמנסים לכפות אינטגרציה בחברה כאן, אנשים נוטים להיות בוטים יותר, מה שיכול להתפרש כשנאה. אתה צודק שלטובתנו עדיף אם נהיה מאוחדים לא משנה מה, אבל זה בלתי אפשרי כשכל עשור באה לכאן הגירה נוספת, עם מנטליות שונה לחלוטין, ומצפים מאיתנו שנתייחס אליהם כאחד משלנו רק בגלל שהם יהודים. עם כל הכבוד להיסטוריה המרה שלנו, הציפייה הזו מיהודים, שלא יעזו לומר מילה אחת לא במקום בקשר לעדות, מוצא או דת, מצטער, היא מתחילה לעצבן אותי, ואני משוכנע שגם אחרים. אנחנו יכולים לנסות לגלות יותר הבנה (ואנחנו כן. עזרה כספית אדירה לאתיופים, עזרה סוציאלית למשפחותיהם ועוד. אפילו באתרי החדשות, תגובות שמעזות לבקר את העליה האתיופית נמחקות או זוכות להאשמות של "גזעניות"), אבל אנחנו בני אדם אחרי הכל. לומר שאנחנו לא חפים מגזענות בצורה כלשהי זה דבר אחד, אבל "לא מביישת את היטלר"? בחייך....

shon100000

New member
אפשר,אבל המציאות היא אחרת...

יש אמריקאים שמתייחסים על כולם כ-אמריקאים.אבל יש שם המון הפרדה בין לבנים,שחורים,היספנים,יהודים וכו'. לא צריכה להיות "אהבה" בין העדות השונות בישראל.אבל לפחות הבנה לכך שכולם יהודים והעדות השונות זוהי תוצאה של גורלו של העם היהודי לאחר יותר מ2000 שנות גלות.וכמו שפסיפלורה אמרה-הגלות היתה עונש על שנאת חינם כך שהיא היתה קיימת גם לפני שהיו עדות,ועכשו יותר מכל היא צריכה להדליק לנו נורה אדומה. מצד אחד מביאים לאתיופים כסף ומצד שני מים אותם בכיתות נפרדות.אז איך בדיוק הם ישתלבו בחברה הישראלית ויכירו אותה? כסף זה לא הפיתרון היחידי ובטח שלא יותר חשוב מאשר ההרגשה הפנימית שלך... אז יש לי כסף לאוכל,שתייה,תשלומים שונים ובגדים.אבל מה זה עוזר אם במקום עבודה מסרבים לקבל אותי בשל העובדה שאני אתיופי? ובכלל,לטעון שהאתיופים באו ממדינת עולם שלישי ושיגידו תודה זו קצת חוצפה.כי דבר ראשון ישראל העלתה אותם ודבר שני,יש מישהו בישראל מכל הדורות שכן בא ממדינה כל כך מפותחת?(למעט ארצות מערב אירופה וארה"ב)שרוב היהודים לא הגיעו משם. נכון שאתיופיה לא מפותחת בכלל אבל לא נראה לי שרוב הרומנים למשל היו חפצים בחזרה לרומניה ושבכפריה היהודים בעבר היה כל כך הרבה... אין צורך להשוות את הגזענות בישראל לזאתי של היטלר.אבוי לנו באמת אם היה כך.אבל זה כואב שדווקא בעם שעבר שואה יש גזענות כזו בכלל. נכון,אנחנו בני אדם,אבל כמו שאנחנו יודעים לדבר על השואה ולהרצות עליה לפני כל העולם כדי שנסתכל גם על הגזענות שלנו.

TaL53

New member
לצערנו זה קורה בכול המדינה

יש מספיק דוגמאות לאיזה גזענות יש בארץ כלפי עדות שונות, וזה לא משנה כלפי מי. ולא חסרות דוגמאות גם לכיתות נפרדות, גם לשכונות-גטאות,הקמת חומב בב"ס כדי להפריד בין תלמידים אשכנזים למזרחיים וכ'ו. התופעה קיימת ובועטת אבל בשביל להשקיט את המצפון מדי פעם האליטות יוצאות במשא צלב נגד מנהל ב"ס תורן ואחרי שנרגעות הרוחות כולם יכולים לחזור ולהשפיל את כול מי שהוא "נחות".

למעלה