פתח תקווה 2007

shon100000

New member
אני אמסור לך בהזדמנות בפרטי

פשוט חבל לקלקל לאלי את משימתו.....

פלאשמורה אם אינני טועה, אלו יהודים

שהמירו/ או הומרו בכוח את דתם לנצרות , היהודים נידו אותם בפני הנוצרים הם עדיין נחשבו ליהודים והופלו/ גורשו / נחשבו לנחותים, פלאשמורה זה יהודים בשפתם, ניראה לי, הם רצו לשוב ליהודים , אך היהודים הסתכלו עליהם בעין לא יפה, הם התייחסו אליהם כעבדים, יש אתיופים ששונאים עד היום משום זה את הפלאשמורה,הם סירבו אפילו להנשא להם גם בארץ, משום הסיבה הזאת, אף שניחשבו ליהודים , גזענות? כן גזענות, לא בטוח שכול מה שאמרתי מדוייק, לפי מה שהבנתי זה בערך כך, באיחוד היחס של הלא פלאשמורה לפאלאשמורה, זה לפי מה שהבנתי סיפורם, והיחס.

זהו שאתה לא מעודכן, רובם לא עברו

תהליכים כאלו, אלה רק לימודים, וחזרה לשורשים, וזה גם לא רובם, בכול מקרה בסרט שראיתי הרבנות הסתפקה בטבילה במקווה, וזהו, רוב האתיופים דתיים, בעיקר המבוגרים, קייס זה רב , חג הסיגד זה חג שהם חגגו באיתיופה מאות שנים, שזה חג כמיהה לחזור לירושליים, שממנה גלו, יש אומרים שמקור יהודי אתיופה הוא ביהדות תימן, יש סברה שמלניק בנה של מלכת שבא משלמה, הוא שהביא את היהדות לשם, כמו כן כוהנים, ולווים מירושלים, אף טוענים שהוא גנב את ארון הברית, ראיתי סרט שבכנסיה מסתורית הראו כלים ישנים שחוקרים טוענים שהם מבית המקדש, אף בגד כוהן.

shon100000

New member
אז מה אם רובם הגדול אשכנזים?

לא רק יהודי אשכנז נחשבים "יהודים". והנה משימה בשבילך,לגלות מדוע יש לאתיופים צלבים על המצח וגם במקומות נוספים. אני פשוט שאלתי ילדה אתיופית...

kryp

New member
יהודים או לא, הם ישראלים

וזה ההבדל בין האתיופים להרבה מאד רוסים, יהודים או לא יהודים, שאינם מנסים להשתלב ומסתגרים בתוך גטאות.

ראשית הם עלו לפניך לארץ, והעלו אותם

מאותה הסיבה בדיוק שהעלו אותך, זאת התשובה המדוייקת, אין להרחיב, אין להוסיף, מהסיבה שאין מה להרחיב ולהוסיף, הם ואתה עליתם מאותה הסיבה, הם לפניך אתה אחריהם, אך מאותה הסיבה.

Astroo

New member
זה שונה לגמרי

אף אחד מהאתיופים אינו מוכר בתור יהודי על פי ההלכה ע"י הרבנות הראשית, וכולם מחוייבים להתגייר (אם כי קיים תהליך גיור מפושט בשבילם) אם ברצונם להתחתן כדת וכדין. אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן לגשת לרבנות בעירך ולשאול. לגבי הרוסים, מבחינת הרבנות מספיק שיוכיחו שסבתם מצד האם היתה יהודיה.

shon100000

New member
בגלל שבאתיופיה הם שמרו רק חלק מהמצוות

וחלק ממנהגי ישראל. הרבה דברים נשכחו שם (ממנהגי העם היהודי)

לא נכון, לא כולם, ורובם דתיים בכלל

יש להם קייסים שזה רבנים שלהם, היו הלכות שהם לא קיימו, בעיקר הלכות מהתורה שבעלפה, משום שהם גלו לפני שנכתבה התורה שבעלפה,בזמן חורבן בין המקדש, הם כן קיימו מנהגים מהתורה שבעלפה, משום שזאת תורה שהועברה מדור לדור, אך חלקם נשכחו בדרך, משום שלא נכתבו, זאת בדיוק הייתה המטרה של כתיבת התורה שבעלפה, כדי שלא תישכח, והם לא כתבו אותה, מה שהם עברו עם הרבנות, זה בעיקר ריענון, לימודים וכו`, חלקם היו צריכים לעבור רק טבילה במקווה. בקשר לחתונה של הרוסים, זה לא פשוט כמו שהצגת, יש כאלו שחודשים לוקח להם להשיג הוכחות, ואף עדים .

Astroo

New member
תלכי לרבנות בעירך ותשאלי

אף אתיופי לא נחשב ליהודי אלא אם התגייר

יש אצלנו בתי כנסת אתיופים שהרבנות

הקימה, יש אצלנו אתיופים ברבנות, רוב בתי הספר הדתיים מלאים באתיופים, רוב של הרוב של המבוגרים האתיופים אצלינו חובשי כיפה, יש אתיופים בעריה/ משטרה, לי היה מורה מחליף אתיופי, יש יועצות אתיופיות, חונכות בבתי ספר, יש אצלינו בעיר בחג הסיגד יש הרצאות, ראש העיר מבקר אצלהם, יש הסעות למי שרוצה, למזלי אני לא מאור יהודה, ואף פעם לא נתקלתי באתיופי שהייתה לו בעיית הגדרה יהודית, לרוב הרוסים בעיקר לפני החתונה יש סיפור על הוכחה יהודית, אם אחת מבני המשפחה הוכיך השאר פטורים, אך מה הוא עושה בכדי להוכיך? המון .

Astroo

New member
כרגיל התגובה שלך לא קשורה ומבולבלת

אתיופים שעברו גיור נחשבים ליהודים, בדיוק כמו כל גוי אחר. אתיופים שלא עברו גיור, לא נחשבים ליהודים. נקודה.

נו אז עניתי לך, לא נתקלתי באתיופי

עם בעיית הגדרה יהודית, או שהוא אמר לי שהם היו צריכים לעבור גיור, למרות שרוב מכריי האתיופים הם כבר דור שלישי בארץ.

Astroo

New member
אם הם נולדו בארץ, מן הסתם הוריהם עברו גיור

לאחר העליה. ילדיו של גר הם יהודים לכל דבר.

BIG DADDY V

New member
התשקורת בישראל 2007

מוצאים קורבן רושמים טונה של שקרים והופ - מלא מטומטמים בולעים את זה בתיאבון רב . גזענות נוראית !!!!!!!!!! איומה !!!!!!! איזה גזענות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בית ספר ברמה הסכים לקבל אליו 4 אתיופיות בורות שלא יודעות לוח הכפל ושם אותן בגלל זה בכיתה בנפרד !!!!!!!!!! עם מורה מיוחדת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והסעות נפרדות כי הן גרות רחוק !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזו גזענות איומה ונוראה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה ענקית לידיעות אחרונות
בזכותכם עכשיו אף בית ספר כבר לא ייקח אליו אתיופים בורים כדי ללמד אותם מה שלא ילמדו במדינת העולם העשירי שלהם גם בעוד 100 שנה אם התוגה רבה זה עליהום וקריאות שמדובר בגזענות .

למעלה