פתח דבר לעולמות מערכה

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

IceL

New member
פתח דבר לעולמות מערכה

לאחר מחשבה, הגעתי למסקנה ששכחתי דבר חשוב וקלוונטי ביותר בכתיבת עולמות ושיטות: פתח הדבר. הדבר התברר לי מקריאה של ספרי משחק של WW. בפתיחה לספר מדובר על שני נושאים עקריים: תמה ואווירה. התמה (או מוטיב, איך שתרצו) היא היסוד של המשחק. התמה מבהירה למעשה מה אתה, בתור שחקן ומנחה, אמור לעשות במובן הרחב. ב-V:tR התמה עוסקת במאבק המתמיד של הערפדים אל מול החיה שבתוכם, האם להיכנע לה או לנסות לשלוט בה- כי שם כל או כך. האווירה יכולה להשתנות, אך היא נשאבת מהתמה. סגנון המשחק יכול להשתנות מקמפין אחד למשנהו. שום נחזור לומפייר, מתואר שם שניתן לשחק משחק של ריגול, או משחק אימים (לא מדובר על יסוד האימה אישית, אלא על אווירה של ההרפתקה בכלליות), ועדין לשמור על התמה. נראה לי שאם הייתי כותב דבר כזה לעולם המערכה הפנטסטי, ואנור, גם אני וגם הקורא שלי היו מבינים הרבה יותר טוב מה אני רוצה מהם. זה היה עוזר לי למקדם את הרעיונות שלי בצורה שלא תפגע שמהות של העולם, דבר שאני חושב שעשיתי מספר פעמים. שאני נגש לאחרונה לכתוב שיטת משחק חדשה, המון רעיונות רצים לי בראש, אבל אני קודם צריך לתכנן את שני הנושאים הללו על מנת לא ליצור שיטה רחבה מידי. דעתכם?

Blue Beetle

New member
ישירות מהטאגליינס

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=90564235 בהצלחה

IceL

New member
o_O

אתה רוצה שאני אקרא את כל השרשור בשביל להגיע לנקודה הספציפית שביקשת לדון בה? זה לא "איך בונים מערכה", זה "האם קביעת תמה ואוירה למערכה עוזרים להבנה שלה?"

Blue Beetle

New member
לא מבין את השאלה.

כל השרשור שהבאתי רלוונטי למה שדברת - בין אם זה למערכה חדשה או למערכה קיימת. לגבי השאלה "האם קביעת תמה ואוירה למערכה עוזרים להבנה שלה?" התשובה היא הרי חד משמעית - כן.

למעלה