דורגהיוגיני
New member
פתולוגיה
שלום ד"ר תורגמן
תודה על התשובות המפורטות שלך באתר זה מאד עוזר.
ראיתי שהתייחסת לבדיקות פתולוגיה במכון ברחובות .
אני עברתי את הניתוח להסרת הבלוטה באסותא לפני שלושה שבועות והבדיקות נשלחו לרחובות.
ב-US שעשתה פרופ קסלר לפני הניתוח נראה גידול של 2.5 ס"מ באונה הימנית (FNA פפילרי). גידול של 1.5 ס"מ באיסטמוס (אותו מירקם כמו באונה הימנית) וגידול של 1 ס"מ בשמאלית (מרקם אחר).
בפתולוגה אחרי הניתוח- הגידול באונה הימנית היה 1.5 ס"מ- פפילרי, אין איזכור לגידול באיסתמוס (האם יכול להיות שנעלם?) והשמאלי 0.3 Hurtle cell adenoma
1. האם יכול להיות כאלו הפרשים גדולים בין פתולוגיה ו_US
2. האם יכול להיות שגידול שלם באיסתמוס נעלם?
3. בבדיקה נאמר שהגידול גלש לקופסא אבל השוליים נקיים ואין עדות לvescular invasion- האם זה מחייב הגדלה של היוד- או שאפשר להסתפק ב-30 או ב-100? האם בכלל היוד הוא מחוייב מציאות
4. הגידול שלי נמצא אקראית כי לא היתה לי בעיה בבלוטה או נפיחות.
תודה רבה מאד
שלום ד"ר תורגמן
תודה על התשובות המפורטות שלך באתר זה מאד עוזר.
ראיתי שהתייחסת לבדיקות פתולוגיה במכון ברחובות .
אני עברתי את הניתוח להסרת הבלוטה באסותא לפני שלושה שבועות והבדיקות נשלחו לרחובות.
ב-US שעשתה פרופ קסלר לפני הניתוח נראה גידול של 2.5 ס"מ באונה הימנית (FNA פפילרי). גידול של 1.5 ס"מ באיסטמוס (אותו מירקם כמו באונה הימנית) וגידול של 1 ס"מ בשמאלית (מרקם אחר).
בפתולוגה אחרי הניתוח- הגידול באונה הימנית היה 1.5 ס"מ- פפילרי, אין איזכור לגידול באיסתמוס (האם יכול להיות שנעלם?) והשמאלי 0.3 Hurtle cell adenoma
1. האם יכול להיות כאלו הפרשים גדולים בין פתולוגיה ו_US
2. האם יכול להיות שגידול שלם באיסתמוס נעלם?
3. בבדיקה נאמר שהגידול גלש לקופסא אבל השוליים נקיים ואין עדות לvescular invasion- האם זה מחייב הגדלה של היוד- או שאפשר להסתפק ב-30 או ב-100? האם בכלל היוד הוא מחוייב מציאות
4. הגידול שלי נמצא אקראית כי לא היתה לי בעיה בבלוטה או נפיחות.
תודה רבה מאד